Šta je novo?

Windows 8

Da nije slučajno ćirilični titl? Ako jeste, stavi na windows 1251

Malecki off u vezi titlova... koristite Notepad2 ili Notepad++ (nisam siguran koji od njih ima encoding opciju). Otvorite titl u tom editoru i odete u encoding / covert to utf8 i snimite titl. Posle toga player ce nezavisno od podesene kodne strane da ucita i prikaze slova.

Mozda je instalirao neki tweak (npr. Pukki ili kako se vec zove),pa mu zbog toga ulazi na desktop...

Malecki off u vezi titlova... koristite Notepad2 ili Notepad++ (nisam siguran koji od njih ima encoding opciju). Otvorite titl u tom editoru i odete u encoding / covert to utf8 i snimite titl. Posle toga player ce nezavisno od podesene kodne strane da ucita i prikaze slova.

Notepad++ indeed!

Posle nekih mesec i kusur dana ovo sokocalo od Windowsa isto radi kao i sedmica, samo se brze podize. Bezveze su izbacili Aero, ako mene pitate.

Posle nekih mesec i kusur dana ovo sokocalo od Windowsa isto radi kao i sedmica, samo se brze podize. Bezveze su izbacili Aero, ako mene pitate.

Totalni fail je "osmica"... Mislim cak i veci nego Apple-ove mape... :D
Plus "desktop" deo i prozori izgledaju kao da se driver od graficke nije ucitao... :)
Win 3.11 je imao lepse prozore.

Dizi Win7 iz hibernacije i bice ti isto ;)
uh ala je isto... diži win 8 iz hibernacije i biće još brže. msm... ovako može do ujutru. win 8 se primetno brže pali od sedmice, meni je mnogo 5 sec od biosa do kad upalim chrome...
Totalni fail je "osmica"... Mislim cak i veci nego Apple-ove mape... :D
Plus "desktop" deo i prozori izgledaju kao da se driver od graficke nije ucitao... :)
Win 3.11 je imao lepse prozore.
kapiram da si ti jedan od onih koji su pljuvali aero kad se pojavio sa vistom, a sada kada su izbacili aero iz osmice onda ti osmica izgleda kao 3.11

Poslednja izmena:
kapiram da si ti jedan od onih koji su pljuvali aero kad se pojavio sa vistom, a sada kada su izbacili aero iz osmice onda ti osmica izgleda kao 3.11

Nisam pljuvao aero, pljuvao sam Vistu. :D
Brate meni bas izgleda ne doradjeno totalno... Metro mi izgleda super. Na tome se vidi da se su se potrudili, ali ova kombinacija "dva sveta" mi se nikako ne svidja... Plus sto mi deluje da su desktop deo zbrzali totalno... U fazonu "ma ovo radi kako treba samo ubij senke i mozemo da izbacimo RTM". :)

Ja bih totalno pozdravio da su uradili novi Win8 iskljucivo u Metro fazonu... Pa sta da se radi... To je to, to je novi Win. Kome se ne svidja moze na Win 7 i neka ima desktop ako je navikao... :) Ovako mi je sistem izgleda kao "hocu da piskim, necu da piskim" ako me razumes. :)

Pa izgleda. Ove boje, ovaj sarenis.

Ne vredi ovo ni tih 30$ upgrade-a.

Zato je onaj dobio otkaz, sto im verovatno ide slabo prodaja.

Prvo su izbacili start meni, sad ce da ga vrate.

Hteli su da forsiraju DX11.1 (koji je apsolutno nebitan skok al ajde ljudi se pale na glupe brojeve) pa sada nista od toga.

Nema MS pojma gde udara u ovom trenutku. Iako je dobar windows (a dobar je jer je zapravo win7 sa drugim skinom), ovo ce im biti veci fejl nego Me i Vista zajedno.

jedina glupost je nedostatak aplikacija za metro.

neće microsoft da propadne... NAŽALOST! *** ih direct x. u stvari *** ove koji prave igre. mesto da teraju sve u open gl i za mesec dana portuju na drugu platformu, pa da mogu svi da se igraju...

jedina glupost je nedostatak aplikacija za metro.

neće microsoft da propadne... NAŽALOST! *** ih direct x. u stvari *** ove koji prave igre. mesto da teraju sve u open gl i za mesec dana portuju na drugu platformu, pa da mogu svi da se igraju...

Da je tako jednostavno, verovatno bi to i uradili.

Ne vredi ovo ni tih 30$ upgrade-a.

Zato je onaj dobio otkaz, sto im verovatno ide slabo prodaja.

Prodaja osmice je zasad bolja nego prodaje sedmice u prvih mesec dana posle launcha :)

Btw, osimca radi dosta brže i posle mesec dana, na curinom laptopu mi je osmica i radi zaista živahno, dok je taj laptop pomalo i gušala sedmica, čak i sveža instalacija. Radi brže i od onih "lite" win 7 verzija gde je pola servisa pogašeno.

Poslednja izmena:
Razlog je bangavi ati driver :)

Ja se vracam na sedmicu jer aktivator za osmicu je los pa ceo sistem baguje.

Meni je taj radio dobro medjutim vise ne.Verovatno ga neki apdejt ometa i ceo sistem baguje.
Ponistio sam aktivaciju i sistem ponovo radi ok u medju vremenu sam odradio novu putem neta i radi perfektno.:)
Ostajem na osmici.:))

Poslednja izmena:
uh ala je isto... diži win 8 iz hibernacije i biće još brže. msm... ovako može do ujutru. win 8 se primetno brže pali od sedmice, meni je mnogo 5 sec od biosa do kad upalim chrome...

Win 8 se vec dize iz hibernacije - njihov shutdown je u sustini unapredjena hibernacija win7-ce ;) I odatle taj WOW dozivljaj da ti se sistem dize brze ;)

Vrh Dno