Šta je novo?

Windows 8

@ProMaster posalji na pm odakle si je skinuo ako ti nije cim.

ja skinuo sinoc pro x64 pa me ceka kad dodjem sa posla ;)

Poslao sam.. :) Ali nmg da ti posaljem sajt jer je ugasen u medjuvremenu poslao sam ti samo zip fajl koji sam preuzeo i upload-ovao na moj dropbox..

nije mi nista stiglo, mozda kasni...
pokusacu kao ti kad stigne.

Hvala :)

stiglo ;)
probacu popodne.

hvala matori :)

Da nema neko probleme sa ATI grafickom.. Naime ja pored integruse intel nzm tacno koja bese da ne kopam sad nije bitno ona radi ok, imam ATI Radeon HD 7470M 1Gb DDR5, instaliram hydra vision i ati catalyst ali i dalje stoji uzvicnik u device manager-u.. ne kapiram..

@Ericm - nema na cemu.. :)

Imam enterprise verziju koja traje 90 dana. Da li ja mogu nekako da kupim samo kljuc i da ovu verziju aktiviram legalno? Posto u opcijama za aktivaciju nudi mi mogucnost da ubacim nov aktivacioni kod. Inace zadovoljan sam kako sve funkcionise. Mogli bi skype malo da srede, notifikacija ne radi najbolje i da uvedu opciju za slanje fajlova.

Da li aplikacije koje su namenjene za "metro" mogu da se instaliraju na nekoj drugoj particiji? Imam ssd 64gb koj je namenjen za win, adobe i autodesk maya. Ne bi bezveze da punim.

Ae kad proba neko ono sto sam slao za aktivaciju, neka javi da li radi..

@Viper-kac - u ne fukcionise pa pokusavamo da shvatimo zbog cega.. :)

jel uspeo neko da uradi windows experience index na win 8 9200 rtm? meni nije hteo nesto se bunio mislim da je trazio windows media player za win 8 koji nisam mogao da nadjem ama bas nigde na internetu a i nije bilo podrska za intel ssd toolbox pa sam se vration na win 7 dok se ne sredi sve ovo,jel radi nekom index?

Meni radi bez problema, u pitanju je Win 8 Pro x64, ništa se nije bunio niti posebno tražio

i kod mene ok radi. isto x64 8 Pro
malo se samo zezam sa drajverima ali za sada radi osnovno...

Imam veliki problem. Naime, nakon instalacije upgrade-a Windows 8 Pro, nakon prvog restarta pojave se one crne rotiarajuce tacke, i tu stoji zaglavljen sat i vise. Nakon toga se nista vise ne desava.
Da li je neko imao slican problem.

Molim savet.

Imam veliki problem. Naime, nakon instalacije upgrade-a Windows 8 Pro, nakon prvog restarta pojave se one crne rotiarajuce tacke, i tu stoji zaglavljen sat i vise. Nakon toga se nista vise ne desava.

Molim savet.

Jel moze neki savet po ovom pitanju ?

Da, radi.
Intel 2160,2Gb rama, nvidia 8400gs, 80Gb wdc

Radi i kod mene.
Konfiguracija za Win8 Pro: AMD A6-3670K, 8GB, GTX660, 4xHDD

Pozdrav drustvo.
Imam nekoliko pitanja oko Windows 8. Juce sam instalirao Win 8 direktno na SSD, preko Win 7 (dakle ne kao VM). Prethodno sam testirao u virt-boxu i bio jako zadovoljan. U svakom slucaju, par pitanja.
1) Antivirus i Firewall? Koristeci pretragu ove teme, nasao sam samo 2 posta iz avgusta gde se pominje kako antivirus i cini mi se firewall nema potrebe da se stavljaju. Da li je 2 meseca kasnije postoji konsenzus oko toga? Znam da je jos rano, ali da li ljudi misle da je potrebno instlairati druge antiviruse ili firewall-ove. Na 7-ci sam dugo koristio Comodo Interent Security (AV+FW). Ja se mislim da je mozda dovoljno samo FW da instaliram?
2) Google Chrome problem? Jedino sto sam sinoc stigao nakon instalacije, je da instaliram Chrome. Nakon instalacije, Chrome je napravio ikonu u metro okruzenju, a i ikonu u desktop okruzenju. Ja sam najpre startovao Chrome iz metro-a i ulogovao se na moj acc da sinhronizujem bukmarke. To je odradjeno. Nakon toga odoh u Desktop okruzenje, i startujem Chrome odande. I gle cuda: trazi da se ulogujem? Odem nazad u Metro --> Chrome --> Sve ima lepo. Opet u desktop --> nema nista i trazi logovanje?? Kako je moguce da isti Chrome se ponasa drugacije u 2 okruzenja?

Toliko za sada

Metro Chrome i njegova desktop varijanta se ponašaju kao zasebni "entiteti". Ja sam pobornik korištenja i AV i FW, šta god da drugi kažu.

^^ Antivirus obavezno, a firewall dodatno na to ako zelis.

ja sam na window 7 koristio microsoft security essentials... ako je isto to doslo uz windows 8 kao default onda necu menjati nista...

ja sam na window 7 koristio microsoft security essentials... ako je isto to doslo uz windows 8 kao default onda necu menjati nista...

+1
Par godina sam koristio Microsoft Security Essentals i nisam doživeo nijednu virusnu ili bakterijsku prehladu ni infekciju :D
Negde sam čitao da prethodne verzije Microsoft Security Essentals nisu ni imale antivirus i da je ovo sada dodatak, tako da sam sada potpuno opušten :eyebrows:

Molim savet.

Da nisi slučajno imao instaliran Avast? Meni se na isti način windows zakucao nakon Avastove instalacije.

@ed_hunter
Win 8 dolazi sa MSE, samo je prekršten u Windows defender.

Ja sam ostao i na toj varijanti tj. Windows defender+Windows firewall, svi browseri su mi ionako izolovani sa Sandboxie, mislim da je za mene lično sasvim dovoljno.

ma ima i windows7 taj windows defender, ali ne znam cemu je on sluzio tamo s obzirom da nema av komponentu.... vise za ukras iskreno mislim....

upravo gledam odakle da skinem win 8

vidim da negde pise da ne treba da se radi update, a negde da moze....

jel radio neko update ili bi trebalo drzati iskljuceno?

Ja sam instalirao na netbook-u (single core amd i ati radeon 1200, 2gb ddr2) i radi fanstasticno. Ono sto mi je chudno je da sa Internet Explorer-om ne mogu da igram neke flash igre (sin ne ja :)) dok sa PaleMoon radi odlicno...

Hmmm, problem i kod mene i kod devojke identican.. Naime.. Instalirao sam na iste nacine.. Dual boot sa win7, aktivirao sam win8 i kad udjem u win7 imam problem da mi je istekla ``licenca`` tj trazi mi aktivaciju.. Pokusao sam sa 2,3 aktivatora ali nece, neka neko pusti neki na pm ako zna da funkcionise sigurno ili neka neko ponudi resenje ovde.. :) hvala!

jel ovaj win konacno zvanicno podrzava instalaciju sa usb-a bez upotrebe 3rd party programa? jel ima neki oficijelni microsoftov tool za kreiranje butabilnog usb-a? dovoljan je usb od 8gb za to?

Imala je i 7-ca kao i 8-ca zvanicni tool za prebacivanje instalacije sa DVD-a na USB... ;)

Nazad
Vrh Dno