Ja sam se manje više privikao, mada mogu priznati da je ceo ovaj koncept sa 2 različita sistema funkcionalnosti totalno zbunjujući i nepotreban.
Kao da nisu znali šta rade, ili su glasali za metro ili desktop pa je bilo izjednačeno :d. Realno da je samo metro, nije problem, moglo bi da funkcioniše relativno ok iz moje perspektive (iako mi je mali monitor) ili opet s druge strane da je samo klasičan desktop + dobijeno ubrzanje - sjajno.
Problem je u tome što dok se čovek ne prilagodi odnosno dok ne prilagodi sam sistem svojim potrebama, jako je iritantno što otvaranjem slike na desktopu on prebacuje na Metro, isto tako i neke druge stvari, pa onda kliktanje da bih se vratio nazad na desktop.
Onda Win+ "neka kombinacija tastera" za pokretanje programa, prebacivanje izmedju aplikacija ili 2 "ekosistema" mi je zamarajuće i nije neka super inovacija oko čijeg učenja se želim cimati previše, jednostavno start nedostaje jako, bez njega desktop mi je potpuno pod znakom pitanja za ubuduće i mislim da im je to zapravo i cilj.