Šta je novo?

Windows 8

Progutao bih ja metro home screen da dobijam nesto od toga. Nazalost, one metro tablet-like aplikacije su nesto sto zaista ne prilici desktopu i ne vidim nijedan razlog za koriscenje ijedne od njih (mail ubedljivo najkorisniji, pdf viewer je uzasan).

Ja sam se manje više privikao, mada mogu priznati da je ceo ovaj koncept sa 2 različita sistema funkcionalnosti totalno zbunjujući i nepotreban.
Kao da nisu znali šta rade, ili su glasali za metro ili desktop pa je bilo izjednačeno :d. Realno da je samo metro, nije problem, moglo bi da funkcioniše relativno ok iz moje perspektive (iako mi je mali monitor) ili opet s druge strane da je samo klasičan desktop + dobijeno ubrzanje - sjajno.

Problem je u tome što dok se čovek ne prilagodi odnosno dok ne prilagodi sam sistem svojim potrebama, jako je iritantno što otvaranjem slike na desktopu on prebacuje na Metro, isto tako i neke druge stvari, pa onda kliktanje da bih se vratio nazad na desktop.

Onda Win+ "neka kombinacija tastera" za pokretanje programa, prebacivanje izmedju aplikacija ili 2 "ekosistema" mi je zamarajuće i nije neka super inovacija oko čijeg učenja se želim cimati previše, jednostavno start nedostaje jako, bez njega desktop mi je potpuno pod znakom pitanja za ubuduće i mislim da im je to zapravo i cilj.

Znaci, svi koji koriste Win 8, imaju IQ>180. Mislim, treba zapamtiti toliki izbor kombinaciju tastera.

Znaci, svi koji koriste Win 8, imaju IQ>180. Mislim, treba zapamtiti toliki izbor kombinaciju tastera.

Sarkazam ili ne, meni je to jednostavno truba... ne treba da imaju IQ>180, bez veze mi je i ne vidim u cemu je problem.

Poslednja izmena:
Samo su trebali ljudima da ostave IZBOR:
a) desktop mode (sa sve start menijem)
b) tablet mode (podrazumevani metro)

Za prvi aplikacija koja ima desktop gui i opcije, za drugi dumbed down aplikacija.

Vuk sit, sve ovce na broju!

Ovako me bas odbija nasilni pokusaj neke fuzije koja nema smisla. Naterali su ljude u potragu za 3rd party aplikacijama od samog starta, kao i nacina da se one postave kao default (nesto sto 99% ljudi ne zna kako da uradi iako se nalazi u control panelu vec sto godina).

IObit StartMenu 8

iobitstart8.jpg

StartMenu8 is specially designed for Window 8. It offers a perfect solution for users who work with Windows Start Menu all the time and are not accustomed to the new Metro start screen in Windows 8. This smart tool brings back both the start button and Windows Start Menu, and offers the option to skip Metro start page, allowing users who only work on desktop to boot to Windows 8 desktop directly. It’s the best start menu replacement for Windows8.

Features:

More Efficiency and Convenience
StartMenu8 not only brings back the convenient Start Menu to Windows 8, but also allows you to bypass Metro screen on start of Windows 8 and boot to desktop directly.

Easily Switch between Metro and Desktop interface
You can easily switch between two modes by pressing and holding the Windows key, depending on your preference.

Faster Access to Programs and files
StartMenu8 brings back Start Menu where you can get quicker access to programs, documents and files, control panel and settings.

Quicker Searching
Unified and instant Searching for both desktop and Metro apps decreases the time taken in Searching and makes your work more efficient.

Customizable to your needs
You can pin programs to Start Menu and Taskbar for quicker access to your favorite programs. It's easily customizable to have everything you need at just one click.

http://majorgeeks.com/StartMenu8_d7934.html

Za prvi aplikacija koja ima desktop gui i opcije, za drugi dumbed down aplikacija.

Ovako me bas odbija nasilni pokusaj neke fuzije koja nema smisla. Naterali su ljude u potragu za 3rd party aplikacijama od samog starta, kao i nacina da se one postave kao default (nesto sto 99% ljudi ne zna kako da uradi iako se nalazi u control panelu vec sto godina).

Pa to sam i rekao, ili jedno ili drugo, nikako ovo spojeno, sto mi ne da da kao covek otvorim linkovanu mail adresu direktno u chrome-u... a kamoli neke druge stvari.

+1

Ajde, nekako bih progutao i nasilno uterivanje u metro koncept samo da nije toliko nepregledan i lose dizajniran. Ideja kao takva nije bez smisla, ali realizacija...

Ako imate 2 monitora, bukvalno imat oba u isto vreme (barem u RP)... :)

Sta je pisac hteo da kaze? Imam dva monitora,i ne vidim u cemu sam u prednosti u odnosu na korisnike sa jednom monitorom ? (barem kad je win8 ili metro u pitanju)? Btw i ove metro aplikacije cesto pucaju,takodje izvalio sam da instaliranje programa traje barem 40% duze na win8 nego na sedmici...

Pa misli da jedan monitor bude stalno desktop, a drugi stalno metro i nema potrebe za stalnim saltanjem izmedju oba :)

Koristio sam dok nije istekao. Najlepsi start button, isto kao na win7, ali ***. Moracemo da se zadovoljima classic shellom. :)

Na ovom linku se nalazi .bmp fajl zadužen za izgled "Windows 7 Start Button" http://webfile.ru/6143040 [klik na дугме "скачать"]. U programu Classic Start Menu [ClassicShell - http://classicshell.sourceforge.net/] označi poziciju na hard disku gde si snimio ovaj fajl unutar menija Settings...-Start Button-Replace Start Button-Custom Button-Button Image: ; desni klik na Start dugme pa na "Izađi" a zatim klikni na prečicu "Start Menu Settings", unutar start menija.

Tesko je reci da li je prednost, ali kazem kad prikljucite dodatni monitor, pritisnete win key Metro full screen start menu se prikazuje samo na jednom. takodje taskbar je dupliran (skoro, par stvari fali na sekundarnom monitoru), za razliku od win7.

Hoce li mi ko reci, jel ga iko zakacio na domen i sta se desava sa polisama, ako jeste? Pliz ;-)

Rekoh da jesam i radi... isto ko i win7, ne znam na koje polise mislis, ono tipa forsiranje update-a, restarta isl. to sve hoce... mozda nesto ima da nece, ali ovo sto znam da treba da radi, radi... domen sa 500+ racunara.

Carski, hvala ;-)
Polise mahom security, mountovanje sherova itd.. idemo u korak s vremenom, pa kako bude lol ;)

Kako da podesim da mi mozilla otvara sve linkove? Stavio sam da je default browser ali recimo kad instaliram patch za pes ili neki drugi program, uvek informacije ili sajt otvara explorer

Lepo radi na mojoj Toshibi L750, brže nego Win7 definitivno, ali ceo koncept sa metro interfejsom je... :smash:

Poslednja izmena od urednika:
Juče ili prekjuče izašla je 1.0 beta verzija još jednog programa koji dodaje kompleto funkcionalan Start meni u Windows 8:

http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php

Ima opciju da se preskoči Metro i bootuje direktno u desktop.

Da ne bude i to free samo dok je u beta fazi kao i Start8 ...

Da ne bude i to free samo dok je u beta fazi kao i Start8 ...

Pa nadam se da neće...i dalje je najbolji program za to Classic Shell 3.61. Pejo, kakvi su tvoji utisci u radu sa Windows 8 sistemom ?

Instalirah drugu na laptopu i nema aplikacija u store, jel zna neko kako da sredim to? Kod mene ima a kod njega jok

Nikakvi.:D Nisam ga probao.:)

Cccc, u tvoju omiljenu punjivu bateriju sam se zakleo da ću ti instalirati Windows 8 do Nove Godine. :D hehe

Ljudi, kakva je situacija sa tim Metro aplikacijama, da li su se pojavile neke nove ???

Trebalo bi ljudima da bude jasno da Win 8 izlazi zvanično tek 26. oktobra i shodno tome i ove aplikacije što ih imamo za download su bolje nego ništa.
A aplikacija nema uopšte ukoliko je zemlja u Windowsu Srbija. Kada se stavi USA pojave se posle restarta, makar je tako bilo kod mene.

Pa nisi u pravu posto je kod mene zemlja Srbija i imam aplikacije i mogu ih kupiti cak za dinare
apps.jpg
Nisam probao ali verovatno ce mi skinuti sa mobilnog koji sam uneo tokom pravljenja microsoft accounta ali eto kod mogu druga na laptopu je slucaj kao kod tebe, tek kad promeni na USA onda ima aplikacije a dok je Srbija nema nista. Kako li kod mene ima pojma nemam

Vrh Dno