Šta je novo?

Windows 8

A kod instalacije sam izabrao Hrvatska tako da mi nudi ap-ove za ovu regiju a i imena su na hrvatski... Vrijeme, Vijesti, Pošta... da Pinball je eto na srpskom jer na hrvatski valjda nitko nije preveo...Glavno da nije na kineski da sve razumijem.

Ma nije mi ni važno da Metro bude na engleski ionako slabo koristim Metro... :)

Haha, 'ladno nisam video :D... izvini.

Da li je svima vama zakljucan kompletna c: particija kad je upisivanje fajlova u pitanju. Naime, ne mogu nista da kopiram u bilo koji direktorijum na c: particiji

^ Ne, meni normalno radi prebacivanje... jedino je sto mi trazi da odorbim admin privilegije, da bih obrisao ili upisao nesto sa odnosno na C:\

Da li je svima vama zakljucan kompletna c: particija kad je upisivanje fajlova u pitanju. Naime, ne mogu nista da kopiram u bilo koji direktorijum na c: particiji

Mene je nesto zezao, nije mi dozvoljavao da iskopiram shortcut u odredjeni folder itd. Skini "take ownership" reg file sa neta da se ne cimas, pa zatim desni klik na folder koji ti pravi problem i "take ownership".

Screenshot (6).pngPozdrav!

Da li neko zna da li se moze u metro okruzenju, znate tamo gde izbacuje razne svetske vesti, podesiti da mi otvara sajtove koje ja zelim, tipa neke sa nasih prostora, odnosno ako moze, kako se to podesava?

Pronasao sam ovo (prilog u slici), ali mi ne prikazuje nase sajtove...

Poslednja izmena:
^ Nisam nasao nigde da se to menja, mada nisam ni mnogo trazio, imas tamo u opcijama da promenis region, ali Srbije nema. Pretpostavljam da ako zazivi metro, da ce biti blic aplikacija ili b92 oni su prvi u tim forama...

Skip Metro Suite

Skip Metro Suite for Windows 8 allows you to boot directly to Classic Desktop in Windows 8 RTM and Release Preview.Also it allows you completely disable all edge panels, not just hide them! All of them will be disabled, including square start button at bottom-left corner.

http://winaero.com/comment.php?comment.news.103

skipmetro_main.jpg

Trenutno sam na windows 7, i zanima me da li ima nekih problema oko pojedinih programa i igara? Da li sve radi kako treba kao na win7? Presao bih u skorije vreme :D

Ja sam oko 3 nedelje na Win 8 i jako sam zadovoljan. Od stvari koje ne rade ili nisu htele da rade; Borderlands 2 - dok nisu izbacili fix za Win 8, Asus drajveri za zvucnu (nije radio panel) - sada je i to sredjeno kada su izasli drajveri. Verujem da cemo jos neko vreme nailaziti na neke stvari koji mogu da prave problem, no tako nesto je u ovim ranim danima sasvim za ocekivati. Sto se samog sistema tice, bolji mi je od Win 7. Odzivan je, tecno radi, nema bug-ova, crash-eva itd.

Poslednja izmena:
Ja ga koristim vec 2-3 meseca, jos od CP verzije, prezadovoljan sam. U pocetku sam imao dual boot sa win 7 (za svaki slucaj), sad imam samo win 8 i sve radi odlicno, malo se patim sa media centrom za zvucnu karticu, ali verujem da teba samo da odvojim malo vremena da poskidam nove drajvere.
Neko moje licno misljenje je da sam zadovoljan, dosta je zivahniji kao sistem, nije ni taj metro toliko los, sve je stvar navike.

Au, ala sam u zaostatku.
Privikne se covek i prezivi konc. logore...

Ima li konačno lijeka za Win8 koji završava posao za duže vrijeme?

Ja sam oko 3 nedelje na Win 8 i jako sam zadovoljan. Od stvari koje ne rade ili nisu htele da rade; Borderlands 2 - dok nisu izbacili fix za Win 8, Asus drajveri za zvucnu (nije radio panel) - sada je i to sredjeno kada su izasli drajveri. Verujem da cemo jos neko vreme nailaziti na neke stvari koji mogu da prave problem, no tako nesto je u ovim ranim danima sasvim za ocekivati. Sto se samog sistema tice, bolji mi je od Win 7. Odzivan je, tecno radi, nema bug-ova, crash-eva itd.

Meni je isto evo 3. nedelja koriscenja pocela, i zadovoljan sam poprilicno. Od svih drivera (wlan, BT, chipset komplet zapravo posto je Notebook u pitanju) samo sam update-ovao graficku i sve sljaka besprekorno i brzo sto je najbitnije sa svega 3 gb rama. Onaj problem koji sam prijavio bio sa League of Legends i fps-om, sam resio oslobadjanjem mesta na D:\ i defragmentacijom izgleda se malo zabagovao sa svim junkom koji sam ostavio :D. Opet ipak ponavljam samo boljku manjka podrske aplikacija za Metro, ali kao sto sam i ranije spominjao, cenim da ce se to srediti od pustanja u slobodnu prodaju...

Da li je neko probao ovo ili ovo ?

Jes' da me niko nije pitao :d ali i meni sve fercera besprekorno.
Brže mi radi nnego win7 ali mi se skoro zeznulo nešto oko TV kartice koja je takođe besprekorno radila ali više nećeni makac (odjednom) :( samo mo napiše Fails to build a graph i .

Negooo, druga me muka muči.

Aktivirao sam win8 preko kms aktivacije, piše da je aktiviran i da je licenca validna ali mi non-stop piči Trial Period u donjem desnom uglu k oji besomučno odbrojava dane :( :( :(.
Može li mi neko pomoći da rešim to???

thx

Poslednja izmena od urednika:
Kao da je to neki problem u Srbiji.

Zar ti nije bilo lakse da ga aktivras koristeci MAK kljuc.
Ovaj ce ti proveravati kms server na par meseci.

Nisam mislio na operativni sistem,nego na taj start meni koji koristim kao zamenu.

Jel ima neko da se privikao na Metro? :d

Jel ima neko da se privikao na Metro? :d

Ja sam se manje više privikao, mada mogu priznati da je ceo ovaj koncept sa 2 različita sistema funkcionalnosti totalno zbunjujući i nepotreban.
Kao da nisu znali šta rade, ili su glasali za metro ili desktop pa je bilo izjednačeno :d. Realno da je samo metro, nije problem, moglo bi da funkcioniše relativno ok iz moje perspektive (iako mi je mali monitor) ili opet s druge strane da je samo klasičan desktop + dobijeno ubrzanje - sjajno.

Problem je u tome što dok se čovek ne prilagodi odnosno dok ne prilagodi sam sistem svojim potrebama, jako je iritantno što otvaranjem slike na desktopu on prebacuje na Metro, isto tako i neke druge stvari, pa onda kliktanje da bih se vratio nazad na desktop.

Onda Win+ "neka kombinacija tastera" za pokretanje programa, prebacivanje izmedju aplikacija ili 2 "ekosistema" mi je zamarajuće i nije neka super inovacija oko čijeg učenja se želim cimati previše, jednostavno start nedostaje jako, bez njega desktop mi je potpuno pod znakom pitanja za ubuduće i mislim da im je to zapravo i cilj.

Nazad
Vrh Dno