Šta je novo?

Windows 8

Zasto bi neko to radio ,kad ima proverena varijanta kojom dobijas legalan key od MS-a,preko telefona :) Tj skajpa ;)

Kako? Pretpostavljam, ali ako moze na pm odgovor?

Ja ne mogu ovo da koristim. Nakon nekoliko dana i "jao kako lepi kvadratici" faze sam ukapirao da mi bukvalno za sve uobicajene radnje treba vise vremena/klikova/nerava i da mi nudi tacno 0 opcija koje bi me naterale da predjem sa Windows 7 na Windows 8. Cak imam i legalan key, al' ce da cuci dok Microsoft ne smisli nacin da me uceni da predjem na Windows 8 (a uvek smisli). Metro je agonija za upotrebu misem i kul za upotrebu prstom, desktop je agonija za upotrebu prstom i kul za upotrebu misem. Ah.

Koja je razlika izmedju pro i enterprise windows-a 8? Jel samo to sto ent nema windows media center?

Pa po ovome kao windows ent ima vise samo sto nema wmc ili gresim

Aktivacija uspela. :) Ali mi Win8 gasi laptop kada pocnem da klikcem po Metro-u (Mape, itd) i kada pokusam da odradim test. Izgleda da koristi GPU, a isti ne moze da izdrzi to opterecenje. Ali nisam jos instalirao drivere, mozda ce oni resiti problem.

Izgleda da instalacijom drivera za graficku je resen problem. Ali imam u device manager-u neinstaliranu stavku - Coprocessor. Prvi put to vidim. A ne nalazi driver online. Ima li neko ikakvu ideju?

Cipset najverovatnije.

Pretpostavio sam. Ali dzabe kad nVidia nije jos izbacila nForce driver za Win8.

A koje je to sigurno rešenje? lol

A sta ti je smesno, aktivirao si windows na 3 meseca ako se ne varam na ko zna cijem serveru... ili nedaj boze koristio si hack/crackove ili takozvani frankestajn metod.......

Sigurna aktivacija je nesto sto znas da ce raditi 100% u narednih godinu i duze... sve ostalo je igrala se deca a kad nesto pukne nisam ja kriv...

Aktivirano je zauvek,aka parasjempre :D Nema krekova,3rd party programa i ostalih gluposti :) Dakle nista se ne instalira,vec kucas product key koji dobijas od MS-a.

Aktivirano je zauvek,aka parasjempre :D Nema krekova,3rd party programa i ostalih gluposti :) Dakle nista se ne instalira,vec kucas product key koji dobijas od MS-a.

Ako mislis na aktivaciju putem KMS-a ona se povremeno online proverava i ako server nije dostupan odbija se, za sada ne postoji stalna offline aktivacija piratske verzije
@DamirD ne iznosi poluinformacije..... i budi ozbiljan

O čemu se tu radi može li neko detaljno pojašnjenje?

Nije kms. Posto me je vec 10-ak ljudi pitalo,napisacu ovde javno. Tj kucajte u guglu, activate windows 8 via phone-skype

Nije kms. Posto me je vec 10-ak ljudi pitalo,napisacu ovde javno. Tj kucajte u guglu, activate windows 8 via phone-skype

isto... mu dodje, aktivacija nije permanentna jer se kljuc povremeno "proverava", KMS ce raditi 180 dana dok ce phone verzija raditi slicno ako ne i manje

Evo i zadnjeg komentara DAZ-a (tvorca najpoznatijeg loadera za win7)
@ Shayne
I'm confused by what you've said as nowhere in what I've said did I mention phone activation, since we don't allow MAK or retail keys to be posted here.

What I've said is that for the people who really want Windows 8 then why not buy it for $14.99 and then be able to use it for years to come? And if you don't want to buy it then stay in the non-activated mode, wait for KMS information to leak or as suggested by Espionage724, use the Enterprise evaluation.

I've seen documents that show OEM, retail and MAK licensed systems that were activate via offline methods will perform online genuine checks without you even knowing about it. You wouldn't need to download any Windows updates for this to happen either, so as long as you're connected to the internet you're risking your "genuine" status.

U prevodu sve do sad je kratkog daha i samo volja M$ ih odrzava aktivnim, jedino KMS server nudi sigurnu aktivaciju za 180 dana i naravno trial period od 30-90 dana, sve ostalo je od danas do sutra
Phone aktivacija je smesna jer iako u call centru M$ rade ovce sta mislite koliko dana je postrebno da ta inofrmacija stigne do "uticajnog" sa listom kineskih MAK kljuceva koji veoma lako blacklistuju

Poslednja izmena:
Aj da se podestimo
PIRATERIJE JE ZABRANJENA NA FORUMU

a ko će da komentariše ovde kad po slobodnoj proceni max 40% ljudi ima legalan windows? a od tih 40% otprilike 10% se zanima za win8, a od njih 2% želi da uzme win8

:d

Bez pominjanja nacina za aktivaciju, ovaj thread bi ostao na 10-ak strana :p

Ne treba zuriti nigde, lek stize cim se pojave prve masine sa windows 8. Tako je bilo sa vistom, w7

Probao sam skip metro sa ovog winaero.com i ne radi.
Sto se tice Stardock-ovog Start8 izgleda kao originalni sa sedmice,preskace metro i ne jede mnogo memorije.

Poslednja izmena:
Instalirao sam ga na vm, pa da kazem neko svoje misljenje.Meni se generalno svidja sistem, Metro mi uopste ne predstavlja problem i sve osnovne funkcije sam nasao bez problema.Veoma je brz, cak i na virtuelnoj masini, svidja mi se novi task manager, takodje mi ne predstavlja problem sto nema start buttona posto mi Search zavrsava posao odlicno.Neke od pinovanih aplikacija u Metrou su mi veoma korisne.Za sad nisam primetio nista sto mi smeta i ono koliko sam video za ovo kratko vreme mi deluje odlicno.Toliko za sad :)

Win je odličan. Metro takođe. Sve je nekako brže i dostupnije.
Mislim da je za nijansu optimizovaniji od 7ice po pitanju brzine i da sve brže radi (bar na mojoj makini).
Svi uređaji su mi proradili iz 1ve ali se sada samo čeka "trajni" aktivator :d....

Odlično. Go M$, go ;).

Vrh Dno