Šta je novo?

Windows 8

ali lol,drajveri za cipset se ne instaliraju vec 10 god :) Sta ce ti to?
Sto se tice generalno drajvera,99% grafickih/audio/lan periferija je automatski prepoznato i ima svoje drajvere,za ostalo ti je winupdate.

Vidi druze da je tako kao sto pricas ne bi dzabe bio postavljen chipset drajver na download stranici za moju maticnu za win7
http://www.msi.com/product/mb/H61M-P23--B3-.html#/?div=Driver&os=Win7 64
Takodje i tvoja maticna ima drajvere za chipset za 7-cu i oni ce izbaciti kada bude bilo vreme i za 8-cu - to sto ti instaliras sistem bez njih ne znaci da ti ne trebaju.

To sto tebi radi bez problema 8-ca na totalno drugoj platformi od moje ne znaci da i meni radi isto kao i tebi.

Posle jednog dana privikavanja, metro i nije toliko los :)
Drago mi je sto su sredili prebacivanje sa jedne metro aplikacije na drugu jer ono sto sam video ranije da vuces sa sredine leve strane, jednu po jednu aplikaciju za mene je to glupo. Takodje tek sada sam pronasao foru za desni klik bilo gde u metro da bi se pojavilo dugme za "All apps" :)
Da li postoji neki lagodan nacin da se prebaci u metro precica za Power (Turn off i Restart, ) jer nije bas na dohvat ruke tamo u settings?

Poslednja izmena:
Win+I?

Hvala, koristicu to dok ne nadjem resenje za shortcut.
Dobro je i to sto su najzad sredili i uninstall aplikacija, sada se to lepo radi iz metro UI, samo desni click i unistall.

instalirao danas, da probam, dok ne bude neki "pravi" leak, i za sad radi mnogo dobro :)

metro search radi dosta bolje nego win 7 search u startu, tesko da cu da koristim metro aplikacije(mozda mail), ali metro search mi se svidja(win + '... ')

nemam nikakvih problema sa drajverima :p

Sbe što je radilo na Windows 7 radi i na Windows 8. Mada ima problema sa par aplikacija, recimo Netlimiter 3. Na sedmici je radio bez problema, na osmici se instalira i radi, ali često izaziva dpc_watcdog_violation grešku. Čim sam deinstalirao Netlimiter nestala je i greška.

@priest77

ta opcija za uninstall na desni klik je i do sada postojala, nije ekskluzivna za RTM.

Sve u svemu, dočekaću i taj 15-ti avgust, ako pre toga ne leakuje pro verzija osmice.

Jedno pitanje članovima koji su instalirali Windows 8 RTM. Da li je Microsoft, najzad, primenio KVALITETNE algoritme za deinstalaciju programa, ili i dalje ostaju repovi deinstaliranih programa u sistemu ? Može li neko to da testira ?

Svaki program je zaduzen da sam sebe obrise preko sopstvenog uninstallera, ne moze MS da zna sta i gde su programi sve pisali.

Pa zašto onda postoje SPECIJALIZOVANI uninstall programi koji kad deinstaliraju program skeniraju sistem na njihove repove i vrlo efektivno ih obrišu iz registry baze ?

Zar je toliko teško da i Microsoft to ugradi, nek kupi neku kompaniju koja se time bavi profesionalno, poput one koja pravi Advanced Uninstaller Pro , i rešen problem.

Ima li neko sa TV karticom slucajno, kava je situacija sa Win 8.

Pa zašto onda postoje SPECIJALIZOVANI uninstall programi koji kad deinstaliraju program skeniraju sistem na njihove repove i vrlo efektivno ih obrišu iz registry baze ?

Zar je toliko teško da i Microsoft to ugradi, nek kupi neku kompaniju koja se time bavi profesionalno, poput one koja pravi Advanced Uninstaller Pro , i rešen problem.
Zato sto to nije nesto sto MS treba da radi. Sta ako ja npr. obrisem program i pritom zelim da mi ostanu sva podesavanja? Da ne govorim da je nemoguce od strane treceg programa da zna sta treba sve da obrise, on moze samo da pokusa da pronadje sve po imenu i tako obrise, ali to uopste nije 100% delotvorna, a ni sigurna procedura.

Najnoviji info:

It's coming.........

MICROSOFT.WINDOWS.8.PROFESSIONAL.RTM.X86.VOLUME.EN GLISH.DVD-WZT
MICROSOFT.WINDOWS.8.PROFESSIONAL.RTM.X64.VOLUME.EN GLISH.DVD-WZT

via WZForums

Zato ovaj program koji sam naveo, kada se instalira PRVI posle instalacije Windowsa, automatski prati i beleži u svoj log fajl kad se neka aplikacija instalira, i na taj način zna koje je fajlove neka aplikacija instalirala. Ovaj program sam puno koristio pa sam oduševljen kako radi, genijalno.

Krivo mi je što Microsoft za neke stvari ostaje tvrdoglav kao magarac, ovo je npr za mene veoma bitna stvar. Zato sam rekao da ako nekog ne mrzi nek testira deinstalaciju u Windows 8 i da vidim ima li bar nekog boljitka, ako ništa drugo.

Nemojte odmah da napadate a da ne znate šta hoću da postignem.

Razumem ja sta zelis postici, nego ti kazem da je program kog brises zaduzen da sebe obrise. A ako je neko kriv sto taj program nije obrisao sve, to je onda samo taj program i njima trebas da se obratis. Nema MS veze sa tim, niti treba da ima.

Kakve su grafičke performanse u Windows 8 RTM, ajmo da neko kaže nešto o tome. Da li je zaista tačno ono što kaže Microsoft da sve teče daleko fluidnije i brže kada se koristi grafička akceleracija ?

Kakva su iskustva u puštanju HD 1080p video materijala ? Rade li svi plejeri ili ima nekih problema sa kompatibilnošću pošto još uvek nisu prilagođeni da u potpunosti rade na Windows 8 sistemu ?

onda sam i ja pobrkao :p

znaci razlika je u windows media playeru samo? super, i ne koristim ga ;o

@priest77

ta opcija za uninstall na desni klik je i do sada postojala, nije ekskluzivna za RTM.
Ali nije postojala na ranijim verzijama windowsa, morao si da ides u add/remove programs ili da trazis unistaller... na to sam mislio.

Da li ste pronasli neko resenje sa aktivacijom?

@priest77
postojala je ta opcija i u RP

edit: tacno 8 sekundi traje boot, do lock screena , i to bez SSD :|
ako je komp bio ugasen, restart traje duze

Poslednja izmena:
Hm, meni traje mnoooogo duze. Jos posto imam dual boot, i posle odabira windowasa 7, restartuje masinu umesto da nastavi podizanje windowsa.

Nazad
Vrh Dno