Šta je novo?

Windows 8

Ali koje je objasnjenje za Start dugme, kako volim tako drasticne promene samo zarad promene..

Kao, NAVODNO, Microsoft je "primetio" da korisnici sve manje koriste Start dugme pa zato...što je neviđena nebuloza jer svako koristi Start dugme, neko ređe neko češće ali koristi se prilično.

Doduše, to i nije neki problem, očekuju se updateovane verzije tri programa koji vraćaju Start dugme u Windows 8, npr Power8, Classic Shell, Start Meny 7 (radi i na Windows 8), Start 8.

Ako nekom smeta što nema Start dugmeta, lepo instalira neki od ovih programa i eto rešenja, Start dugme je opet tu.

Start dugme i nije neki problem, ali mene nervira sto sada imas dva UI-a i stalno te prebacuje izmedju Metro i klasicnog UI-a.
A najvise mi smeta sto recimo ako pokrenem Chrome iz Metro, on nema nikakve veze sa Chrome iz klasicnog UI-a i u taskbaru klasicnog UI-a stoji da nije pokrenut Chrome.

De*ilizam.. Vidim da se necu zatrcati da instaliram.

Pa ne,u pocetku sam rekao samo da je metro sh1t. Ima par zanimljivih aplikacija,ali mi se ne svidja koncept i saltanje tamo-vamo ,kao ni izbor boja,backgrounda,plochica.. i naravno izgled non metro "ikonica/plocica".
Ali sto se tice brzine,fluidnosti itd usudio bih se da kazem da je ovo sam vrh :D Sve leti i radi perfektno od instaliranja,kopiranja,rr boot,rad sa programima itd...btw nije placebo. Takodje svidja mi se i uklanjanje start dugmeta,i trebali su jos malo da porade na drugim stvarima... I dalje mislim da task bar moze bolje da se odradi (nesto kao u osx) kao i alt+tab koji je gotovo beskoristan kada je otvoreno mnogo programa... Recimo ubaciti expose bi bilo extra.

A najvise mi smeta sto recimo ako pokrenem Chrome iz Metro, on nema nikakve veze sa Chrome iz klasicnog UI-a i u taskbaru klasicnog UI-a stoji da nije pokrenut Chrome.

Uf, pa jel moguće da nije to spojeno? :banghead:

Meni ne radi MSI Afterburner!Instalirao sam ga,i prilikom pokretanja mi napise:
Failed to initialize display driver wrapper!

Onda sam pokusao da instaliram onaj drajver sa AMD-ovog sajta koji je za win 8,a koji sam instalirao i na predhodnoj verziji osmice,ali mi on prilikom instalacije priJavljuje neke greske.A MSI i dalje ne radi.

Neko je spomenuo igrice u osmici,kojih nije bilo u predhodnoj verziji,ali ne mogu da ih nadjem.Gde su?

Ja mislio da je do mene za drajvere za grafičku, neće da instalira display driver pa to ti je, iako su na RP radili bez problema. Sada nešto razmišljam, i onako treba da isključim proveru drajvera zbog nečeg drugog, moguće da sada i to zeza za catalyst-e.

meni u enterprise verziji nije radio catalyst control center, instalirao sam onaj drajver za RP, strpite se 15. ce verovatno AMD izbaciti novi drajver

a juce sam uradio clean install Win8PRO i bez ikakvih drajvera radi Heroes of Newerth :)

Neću editovati prethodni post zbog preglednosti. Na Guru3d imate drajver za koji kažu da radi na Win 8 bez problema (mislim na rtm verziju) http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364400. Takođe potvrđena je moja sumnja da je potrebno isključiti proveru drajvera u osmici da bi se instalirao RP drajver.

Kako to da uradim?

Win+I --> change pc settings --> general --> advanced startup options na dnu strane. Kada se računar restartuje izaberi stavku 7 - disable driver signing check, ili tako nešto, ne znam tačan naziv.

beta driver ;\ sacekacu ipak do 15.

ovo mi se svidja, nesto sto Finder ima odavno...

Capture.PNG

radi drag and drop fajlova u breadcrumb

edit: kako su smeli ovo da menjaju ?!?!?!

Capture2.PNG

po deaultu sve izgleda krupnije.....default u windows 7 i xp je 100%, a ovde 125%

Poslednja izmena:
ne mogu da promenim prethodni post....da se nadovezem, ne izgleda sve krupnije, nego window kontrole

zbog touch ekrana, verovatno.

Onaj default demo key, drugog za sada nema.

Dajte jedan na PM, da ne trazim po netu sad.

Zahvaljujem, ja ga ne umjeh naci na netu.

Poslednja izmena:
tip: kad se pojavi onaj metro "switcher" sa win + tab ili kursorom u gornji i donji levi ugao ekrana, na srednji klik na misu moze da se zatvori aplikacija

Poslednja izmena:
nije...priest ne zna da ima i metro verzija chroma :p
Ali zasto to nije spojeno?
Otvorim Chrome u metro i posle otvorim explorer da trazim nesto, automatski me prebaci na klasican UI, i ako zelim nazad u Chrome, moram da trazim onaj iz Metro jer ako pokrenem Chrome iz klasicnog UI-a nece imati nikakve veze sa onim kako sam ga ostavio otvorenim u Metro, sto je po meni glupo. To je kao da imas dva OS-a i moras da pratis sve sta u koji radis.

Poslednja izmena:
Kako se u safe mode ulazi na osmici , pre par dana pola sata sam stiskao f8 i esc kao što piše na nekim sajtovima i neće!

Moze da se aktivira enterprajz,ja sam uspeo.Vrlo je lako,prosto ne mogu da verujem koliko.Koga interesuje...pm.

Ljudi ... pa ovo i nije tako lose.
Sto rece priest77 malo me nervira ovo sa Chromom sto metro i klasican ui nemaju veze jedan sa drugim ali verujem da ce to biti ispravljeno, ali dal`ste primetili koliko ie10 dobro radi ,pa on prosto leti.Ceo sistem nekako tecnije radi u odnosu na sedmicu (u oba slucaja enterprise X64 i w7 i w8) ,odziv je gotovo trenutan, boot je brzi ,kopiranje fajlova, Mass Effect3 radi bez instalacije ATI(AMD) drivera za grafiku (u sistemu su wddm 1.2 driveri), ma odlicno. Jedino mi je bezveze sto su izbacili PinballFX.

Update @gorgilije baci pm

Poslednja izmena:
Vrh Dno