Šta je novo?

Windows 8

Iskreno start dugme sa tastature do sad nisam koristio nikad (juce sam ko besan pritiskao :D ) sto se opcija tice (za sad) sve je tu samo je komplikovano doci do nekih stvari uz to sve budjavi metro. Isao sam da cackam po metrou (sveze instaliranom bez bilo kojeg dodatnog programa) i skoro nista iz njega ne mogu da pokrenem (verovatno treba da instaliram dodatne aplikacije koje ce da saradjuju sa metroom) ali najvise sam na metrou koristio opciju Desktop. I kako da izbacim na Desktop ikonicu Computer, Documents... bez starta dugmeta ne mogu lako da se snadjem u W8

I kako da izbacim na Desktop ikonicu Computer, Documents...
Desni klik na desktop, personalize, change desktop icons.

Potrošnja RAM je stvarno smanjena, bar na 32bitnom sistemu. Pokazuje 0,4-0,6 GB zauzeća. Sedmica x64 prelazi 1 Gb k'o od šale samo sa neophodnim servisima i drajverima.

Potrošnja RAM je stvarno smanjena, bar na 32bitnom sistemu. Pokazuje 0,4-0,6 GB zauzeća. Sedmica x64 prelazi 1 Gb k'o od šale samo sa neophodnim servisima i drajverima.

Ne mozes porediti win 8x32 i win 7 x64 zato sto inace win7 x32 vuce oko 600mb takodje i to sa Gadget-ima ;-)

Znam da ne mogu da se porede, ali nemam ništa drugo instalirano za poredjenje...

Jos ako si instalirao kao VM, tek onda ne mozes da poredis. ;)

Poslednja izmena:
Zavisi od masine do masine, o tome se radi. ;)
Kad si instalirao VM, dao si odredjene resurse (CPU, mem), koji su manji nego sto ih fizicka masina ima. Windows-i su poznati po tome da se vise "sire" sto im vise memorije dajes.
Takodje, "go" Windows trosi manje memorije od onog koji je koriscen neko vreme i ima instaliran softver.

Hm, da, zapravo je logično, nisam razmislio pre pitanja.

Nego, ako otkačim desktop pločicu iz "start menija", kako onda otvaram desktop?

Nevermajnd, All apps>desktop...

Jel uspeo neko da instalira drajvere za graficku pod VMWare? (Inace, graficka je Radeon 5770)

Ne mozes da instaliras drajvere za graf u vir masini. To ne postoji niti je ikada postojalo.
Imas klasican svga driver,cisto da daje sliku,i to je to ;)

Poslednja izmena:
nije tacno,tj. jeste ali delimicno... vec nekoliko puta sam napisao da ko koristi vmware treba da instalira vmware tools u svojoj virtuelnoj masini, tako sto ce ici na onaj menu gore dok masina radi i izabrati vm -> install vmware tools ili tako nesto i automatski ce se u cd romu virtuelne masine mauntovati cd sa kog treba da se instaliraju ti tools- i koji donose bolje opste performanse i instaliraju drajvere za graficku i razne druge drajvere sta ti ja znam... citajte malo pls.

nije tacno,tj. jeste ali delimicno... vec nekoliko puta sam napisao da ko koristi vmware treba da instalira vmware tools u svojoj virtuelnoj masini, tako sto ce ici na onaj menu gore dok masina radi i izabrati vm -> install vmware tools ili tako nesto i automatski ce se u cd romu virtuelne masine mauntovati cd sa kog treba da se instaliraju ti tools- i koji donose bolje opste performanse i instaliraju drajvere za graficku i razne druge drajvere sta ti ja znam... citajte malo pls.

Aj malo detaljnije :) shta prvo da instaliram da bih mogao da mi radi drajver preko vmware tj. drajveri?

pa nema detaljnije :) startujes virtuelnu masinu,i dok ona radi odes u meni vmwarta, udjes u meni koji se zove vm i kliknes na install vmware tools. tada ce se mauntovati cd u virtuelnoj masini, tj. u windowsu 8 koji pokrenes autolaunch i instaliras kao bilo koju igru recimo... pitace te posle da restartujes sistem i to je to... meni je mnogo bolje poceo da radi w8 u virtuelnoj masini posle ovoga. mogu cut the rope da igram recimo sto nisam mogao pre...

Da li je neko uspeo da pokrene instaliran Windows 8 sa USB Flasha ? Dakle, nesto kao Live CD sto ima Linux. :)

pa nema detaljnije :) startujes virtuelnu masinu,i dok ona radi odes u meni vmwarta, udjes u meni koji se zove vm i kliknes na install vmware tools. tada ce se mauntovati cd u virtuelnoj masini, tj. u windowsu 8 koji pokrenes autolaunch i instaliras kao bilo koju igru recimo... pitace te posle da restartujes sistem i to je to... meni je mnogo bolje poceo da radi w8 u virtuelnoj masini posle ovoga. mogu cut the rope da igram recimo sto nisam mogao pre...

Instalirao sam al mi nije nashao drajver za ethernet? :(

Ja sam instalirao win8 na svoj laptop, (Msi cx640). Veoma brzo i tečno radi. Jedino problem jeste sto prilikom paljenja ekran ne radi, ali kad uspavam i probudim komp, proradi. Čudno, ali nije veliki problem. :)

Jel se zna kada ce kao podrzana zemlja biti UK ? Instalirao sam, radi OK, ali ne mogu da se ulogujem na Xbox LIVE posto mi je taj account UK, a UK nije medju podrzanim zemljama.

Ljudi pre nego sto ga skinem da pitam da li mora da se ima neki online account da bi se koristio? Ili moze da se kreira lokalni user?

Mora inicijalno hotmail/live nalog, posle može lokalni, ali za store i slične servise mora online nalog

Server nema metro (mislim na Win8 pocetni ekran sa aplikacijama), a nema ni start menija... :)

Tj. ipak ima metro i na serveru, samo sto server pri paljenju ulazi direktno na desktop.

Ja sam na poslu instalirao Win 8 kao jedini OS, ionako je mašina bila iz doba XP-a, sa kalemljenom vistom, beta i RC verzijama Win 7 i finalnom sedmicom. Polako se privikavam na šetanje između Metro i klasičnih aplikacija i na rad bez start menija. Privikavanje ide malo sporije, ali polako ulazim u štos. Sviđa mi se novi task manager, lakši je i pregledniji za rad od starog. I na Metro UI se da priviknuti, ali je izbor aplikacija za njega za sada jadan. Videćemo razvoj situacije i da li je MS pogodio fabulu radnje :d
Instalirao sam x64 verziju osmice, sve što je radilo u sedmici radi i u osmici, što je nekako i logično. Jedino mi total commander prijavljuje neku grešku prilikom brisanja fajlova i zaglupi se. Nisam stavio najnoviju 7.57 ili beta verzije 8, ali to je sledeće na redu i time ću otkloniti, ako sve bude u redu, i jedini problem za sada.

Vmware Tools mi ubio Windows 8, dakle, ne instalirajte ga.

Ljudi pre nego sto ga skinem da pitam da li mora da se ima neki online account da bi se koristio? Ili moze da se kreira lokalni user?

Moze samo lokalni za probu, ali ne i online servise - ja sam umalo popiz**o dok nisam shvatio da postoji local account :D

@Pedja, nebitno je skroz koji adapter i graficka su ti na samom Host OS-u. Unutar VM-a su virtuelni adapteri, koji su sasvim isti u svim verzijama VMWare-a. I koriste se najprostiji moguci Ethernet virtualni adapteri kao i grafika.

Nazad
Vrh Dno