Šta će se to drastično promeniti do vremena izlaska osim optimizacije i popravljanja par stvari?
Šta će se to drastično promeniti do vremena izlaska osim optimizacije i popravljanja par stvari?
Gizmor, shvati, razumi. Potrebno je developerima da mogu da se šetaju tamo ovamo i da imaju 50-50. Sad jasno?Jel ja pričam španski? Nisam pominjao nedostatak opcija, nisam pominjao zaključane stvari, ništa od toga mi ne smeta. Ono što mi smeta je ta mogućnost vraćanja na win7 izgled. Potpuno je nepotrebno. Ako su već ubacili ovaj Metro, 100% stvari treba da bude za njega. Ne želim više da vidim prozore (iako ovo jeste Windows) i taskbar, ili bilo šta što podseća na Windows 7, sve treba da se vrti oko Metro UI-a. Ako bude bilo tako onda odlično.
Zato sto se ljudi ne snalaze lako sa novinama, pogotovu ovako velikim. Znas li koliko bi firmi odlucio vec juce da prekine ugovor sa MS-om za dalje verzije Windowsa?Ipak ja pričam italijanski. Ajde da kažemo ovako. Godina ja 2012-a, Metro UI je kompletan, sve je lepo pokriveno, nema mana, verzija je potpuno završena. Ipak, pored svega toga stoji prečica da se vratiš u regularno Windows 7 okruženje. Moje pitanje je zašto? Pravljenje nečeg potpuno novog izgleda i davati mogućnost da se vratiš na stari. Dakle, sve što ja pričam ovde je o izgledu UI-a.
Dosta obicnih PC-a danas ima touch screen. Kod nas ne, ali vani da.Kada bolje razmislim, druga stvar je to što će se ceo Metro UI bazirati na prvo bude touch friendly, pa tek onda mouse friendly. Kako je to dobra stvar na PC-u?
Ako želite normalan taskbar i start kao u win 7 regedit: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer RPEnabled=dword:0, 1 da vratite default.
Pojaviće se upozorenje na desktopu slobodno ignorišite. Metro se u ovom slučaju ne pojavljuje a da li je aktivan u pozadini nisam mogao da provalim.
Desktop je neuporedivo brži i živahniji u odnosu na win 7, sa ili bez efekata sve je primetno brže, probao sam razne programe svi rade - kome ne smeta natpis na desktopu može odma da predje na win 8 .
Najgora stvar kod tog metra je app switch u multitaskingu, ako imas recimo 5 otvorenih aplikacija ne postoji nikakav lagodan nacin da predjes sa pete aplikacije na recimo drugoj, nego moras redom ili da je nadjes u homescreenu i pokrenes ponovo, ste je po meni glupo i moze bas da zasmeta. To moraju pod hitno da srede.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari