Šta je novo?

Windows 8

Kako radi na slabijim konfiguracijama (ako je neko probao)? I ima li aera?

Ima Aero ali vecinu stvari radis u Metro UI.

Ja nekako ne mogu da pronadjem People tile, social accounts da ubacim (video sam na keynote da ima tih stvari)?

Probao malopre i postoji jedno veliko unapredjenje: BSOD sa tuznim smajlijem je genijalan :D

Mhm, VMWare samo izbaci gresku :)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    32.4 KB · Pregleda: 135
@endrezr
Mozda ti je eksterni hard u FAT formatu koji ne moze da primi fajlove vece od 4 GB.

BSOD u alpha buildu? ma nema sanse :D\

@OA5599
dobar review ,detaljan

Poslednja izmena:
Sigurno je već neko pisao ali nisam video, može li da se skine ovo legalno i gde ili da tražim po torrentima?

Našao sam, izvinjavam se :(

Poslednja izmena:
@Jovyland

Jeste, to je problem. Bas sam malopre gledao na kojoj velicini je stao. A sad gledam u properties, i FAT32 je filesystem. Slicna fora kao i sto su spominjali naprimer na PS3 hack forumu. ***, skroz sam zaboravio. No ionako ne bih imao vremena da ista cackam oko toga (npr. da pravim mesta na laptopu). Eventualno da sam skinuo manju verziju, ali onda ne bih mogao baciti pogled na VS11.

Poslednja izmena:
Ljudi, ima li reči o podršci za USB 3.0, koliko vidim nisu do sada uopšte pričali o tome iako je na Windows 8 blogu bilo reči o tome, pre nekih desetak dana.

Ljudi, ima li reči o podršci za USB 3.0, koliko vidim nisu do sada uopšte pričali o tome iako je na Windows 8 blogu bilo reči o tome, pre nekih desetak dana.

o cemu tacno mislis? juce je bilo u onom uvodnom keynotu, kopiranje fajlova, i demonstracija USB 3 brzine :p

haaa Stiv Balmer in da house :D

Poslednja izmena:
o cemu tacno mislis? juce je bilo u onom uvodnom keynotu, kopiranje fajlova, i demonstracija USB 3 brzine :p

haaa Stiv Balmer in da house :D

aaaa to je bilo, ok ok, mislio sam da nije. Hvala na informaciji.

Testirao danas W8 na i3 330M, 4GB RAM sa Win7 HP pod VirtualBox-om. Utisak: skroz tripozno iskustvo.

Moze malo vise detalja oko tog iskustva koje pominjes ?

Nesto ni ja nisam odusevljen. boot/shutdown je isti kao na 7,boot mozda i duzi. Onda metro je odvratan,svidja mi se koncept,al ruzno i traljavo odradjeno (boje,ikonice itd). CP mi se svidja,full screen apps ok,trip sa start menijem me je izludeo par puta. Za tablete i ok,al za pc.. nije mi to to. Matori creative live 24bit iz 2002/03 radi odlicno (pretpostavljam da su drajveri isti kao za 7). Ribbon bespotreban,natrpan,nepregledan i ruzan. Sam rad sistema je ok,sve je tecno odn fluidno,kopiranje rekao bih da ide malo brze. Skype (5.5) ne radi,ne mogu da se ulogujem (send/don't send). Zatim dual boot ima novi graficki meni. Search radi ultra brzo (kao spotlight na macu)
Ukratko vide se poboljasanja u radu,ali nije to to ....

nije to to? pricamo jos uvek o alpha verziji windows 8 ili ?

pa pricas i o ikonicama, da li si primetio da te ikonice nece biti one koje ce se naci u finalnom windows 8, imaju onaj placeholder oko ikone da taskbar nije zavrsen, da izgled prozora nije zavrsen, i to je samo sa strane UI, koliko jos stvari treba da se ispolira...

hahah,znao sam da ces bas ti odgovoriti :D K'o da radis u M$ ^o) Znam da je alpha verzija,i iznosim svoje mishljenje,neko je vec pitao gore. Po meni,trebalo bi da stave opciju da se izgasi metro,odn vrati funkcionalnost win7 sa malo drugacijim guijem.

pa iznerviraju me takvi komentari :p

kao e dobio sam BSOD na win8 ..pa dobro...verovatno ces dobiti jos 99...

kazes super je koncept, ali ti se ne svidjaju ikonice, zato sam uradio replay :) ne znam da li si video kako izgleda kad prikacis USB storage, tek onda vidis da je to daleko od onog sto ce da bude na kraju....

i vec sam napisao gore, imas u registriju da vratis stari win 7 start menu, tako da i ne moras da koristis Metro ako hoces desktop pc, verovatno ce MS ugraditi tu opciju...(nadam se :S)

Ja malo testirao, jedino mi se odma svidela multi monitorska podrska (taskbar na oba monitora...), e sad nov start mi nije jasan... nadam se da ce u final to sve moci malo vise da se prilagodi PC-u

Sto se tice boot-a on je stvarno radikalno ubrzan, slicno kao kad imas SSD (win8 sam testirao na klasicnom hard-u)

Kontam da ce se win8 ovim novim facebook klincima stvarno svideti ali ja se bas nadam da cu moci dosta toga da podesim, jer iskreno nas zastarele vreme gazi, ovi danasnji klinci na kompu imaju 2 programa i internet explorer i to im je cela komjuterska egzistencija.........

Po pitanju kompatibilnosti moze biti problema jer je GUI bas razdrman promenama, meda player classic se nesto bagovao, itd

Poslednja izmena:
Vrh Dno