Šta je novo?

Windows 8

Sta mu ne fali? Plus implementacija ribbon interfejsa u explorer...

Ozbiljno. Navedite konkretno sta mu fali? A ne vidim ni u cemu je problem sto su uveli novu vrstu hibernacije? Hocu da kazem, ljudi kazu, ma to je samo hibernacija kao da je to odmah lose.

EDIT: Ne pokusavaju da izbace shut down. Pokusavaju da naprave sistem koji ce imati mogucnost da pri butovanju ne ucitava drajvere svaki put kada za to nema potrebe. Ako sam dobro razumeo.

Poslednja izmena:
kome se nesvidja ima linux sa milion GUI-a pa nek uziva u tome :p

EDIT: Ne pokusavaju da izbace shut down. Pokusavaju da naprave sistem koji ce imati mogucnost da pri butovanju ne ucitava drajvere svaki put kada za to nema potrebe. Ako sam dobro razumeo.

Sve je to lepo i divno samo treba imati na umu da hibernacija nije isto sto i shutdown - a posto je marketing cudo oni su hibernaciju prekrstili u shutdown...Za krajnjeg korisnika - prosecnog Miku to nece imati nikakve veze, jer ce njemu sistem da se digne za upola brze i bice vauuuuuuuu..... :)

Ustvari to nije ni obična hibernacija već neki miks između hibernacije i pravog shutdown-a, bar sam tako ja razumeo Microsoft objašnjenja.

Sve je to lepo i divno samo treba imati na umu da hibernacija nije isto sto i shutdown - a posto je marketing cudo oni su hibernaciju prekrstili u shutdown...Za krajnjeg korisnika - prosecnog Miku to nece imati nikakve veze, jer ce njemu sistem da se digne za upola brze i bice vauuuuuuuu..... :)

Pa? To je tacno ono sto i prosecnog korisnika interesuje. Ne bih da odgledam video ponovo, ali sam prilicno siguran da nisu hibernaciju prekrstili u shut down. U tekstu na njihovom blogu sigurno nisu. A i marketing ne bi bio marketing kad ne bi naglasavao prednosti i zanemarivao eventualne nedostatke odredjenog sistema.

Ono sto ja ne razumem je sledece: cemu apriori hejt ka necemu sto nismo ni iskusili u stvarnosti, a potencijalno donosi poboljsanja u svakodnevnom radu?

EDIT: A i hibernacija bi se mogao tretirati kao neka vrsta shut down-a, zar ne? Ne treba ti napajanje za sistem koji je pod hibernacijom.

Poslednja izmena:
@kosta - Klasican hibernate na hdd, zato su i vadili laptop...Mozda ce jedino da malo optimizuju....

@endrezr - Naravno, samo nismo svi prosecni Mika - i neke stvari smetaju kada se marketing umesa ma pomalo bezobrazan nacin... ;)

A hejta nema - samo diskusija sta rade i kako rade a cinjenica je da kopiraju mnoge stvari od apple-ove filozofije a odnedavno je u Gnome 3 ubaceno da je hibernate default opcija za gasenje racunara.... :)

A ja u poslednje vreme sve cesce koristim sleep jer me mrzi da cekam tih 2-3 minuta dok se sve ne ucita, a sigurno da necu da reinstaliram sistem samo da bih smanjio brzinu boota...kome je korisno koristice, kome ne gasice klasicno racunar...

@endrezr - Naravno, samo nismo svi prosecni Mika - i neke stvari smetaju kada se marketing umesa ma pomalo bezobrazan nacin... ;)

A hejta nema - samo diskusija sta rade i kako rade a cinjenica je da kopiraju mnoge stvari od apple-ove filozofije a odnedavno je u Gnome 3 ubaceno da je hibernate default opcija za gasenje racunara.... :)

Ja se slazem da dobar deo ucesnika na IT forumu nije prosecni Mika, ali isto ne bi bilo dobro za firmu da se softver ne razvija za prosecnog Miku, posto je takvih 99,9%. Samo bih zamolio ucesnike teme da se ne krene putem apple vs svi ostali. Posto je ceo forum poceo da vonja na apple vs svi ostali.

Ono sto hocu da kazem/pitam, karikiranim jezikom, jeste sledece: Ako ucitavanje u memoriju image-a sveze butovanog sistema dovodi do brzeg raspolaganja sa sistemom bez (izrazitih) posledica na performanse, zasto ne bismo raspolagali sa takvom opcijom?!

Mislim da je bezobrano i krajnje fenbojski reci da MS kopira Crapple. Mac ima mizernih 3-4% trzista. (ko misli da Apple ima 9% trzista u pravu je - ali SA iPad-om! a iPad cini preko 50% njihovog "PC" trzista)
Tako da MS nema razloga da kopira Apple, osim ako ne zeli da s**** svoj polozaj na trzistu desktop OS-a.
EDIT: Ne mislim na tebe licno pod ovim bezobrazno i fenbojski nego generalno :)

Ono sto hocu da kazem/pitam, karikiranim jezikom, jeste sledece: Ako ucitavanje u memoriju image-a sveze butovanog sistema dovodi do brzeg raspolaganja sa sistemom bez (izrazitih) posledica na performanse, zasto ne bismo raspolagali sa takvom opcijom?!

Ta opcija vec postoji samo prosecni Mika ne zna za nju ;) Hibernacija i Sleep mode nisu nista novo...

Mislim da je bezobrano i krajnje fenbojski reci da MS kopira Crapple. Mac ima mizernih 3-4% trzista. (ko misli da Apple ima 9% trzista u pravu je - ali SA iPad-om! a iPad cini preko 50% njihovog "PC" trzista)
Tako da MS nema razloga da kopira Apple, osim ako ne zeli da s**** svoj polozaj na trzistu desktop OS-a.
EDIT: Ne mislim na tebe licno pod ovim bezobrazno i fenbojski nego generalno :)

Kapiram te u potpunosti - samo kazem da kopiraju Apple filozofiju a ne Apple proizvode...

Poslednja izmena:
Ta opcija vec postoji samo prosecni Mika ne zna za nju ;) Hibernacija i Sleep mode nisu nista novo...

A jel u najnovijem Windows OS-u postoji ovakva opcija:

The key thing to remember though is that in a traditional shutdown, we close all of the user sessions, and in the kernel session we close services and devices to prepare for a complete shutdown.

Now here’s the key difference for Windows 8: as in Windows 7, we close the user sessions, but instead of closing the kernel session, we hibernate it. Compared to a full hibernate, which includes a lot of memory pages in use by apps, session 0 hibernation data is much smaller, which takes substantially less time to write to disk.

Ako postoji, molim te da me naucis kako da je koristim. Bio bih zahvalan. Nisam sarkastican.

Ne, nego ce "optimizacijom" iste da omoguce novu vrstu hibernacije na Win OS-u koja nije bila do sada izvodljiva.

Poslednja izmena:
I to nazvati shut down :) A klasican shut down ce se zvati nesto drugo :)

Ako pročitaš onaj blog, videćeš da oni nigde nisu ovo nazvali shutdown-om.Ova opcija se zove hybrid boot.
windows-8-hybrid-boot-400x611.png

BUILD pocinje sutra u 18h po nasem vremenu. Bring it.

windows 8 metro style, tj. U Iza tablete izgleda super, ali me to ipak ne zanima :) bring on the big guns !!

Kapiram te u potpunosti - samo kazem da kopiraju Apple filozofiju a ne Apple proizvode...

U kom smislu Apple filozofiju? Ja ne vidim nista slicno u filozofiji MS-a i Apple-a (osim da zele zaradu naravno)

oovo sto smo videli za zad, izgleda super, jedino mi se ne svidja sto je nestao klasicni start, start sad vodi na onaj tablet ui :(

Ne verujem da vec sada za W8 smeju da izbace u potpunosti klasicni start menu.

Ne verujem da vec sada za W8 smeju da izbace u potpunosti klasicni start menu.

tako izgleda :(

mozda ima neka opcija da se vrati klasicni start menu....

ali koliko je vec optimizovano, koji API ,prelep UI, mislim da se Apple i Google nece "provestio" lepo....

Zelim onaj Samsung tablet / pc ili makar onaj ultra thin Toshiba netbook od tita-magne-karbon-space materijala. :D

evo podelise ove developer preview tablete, windows 8 i visual studio, al ce ovo da se nadje na torrentu vec veceras :D

Poslednja izmena:
Ja vec udaram refresh na torrentima :) Sto se tice Start menija, nadam se da je ostao onaj koncept da je ceo Metro UI preko klasicnog sistema pa mozes da saltas...

Gde su ljudi koji nisu verovali kad sam govorio da ce biti developer preview 13. septembra ?!?! -.-

Nazad
Vrh Dno