Šta je novo?

Windows 8

A da li će Total Commander moći da barata ISO i VHD fajlovima na Windows-u 8 nativno, dakle bez instaliranja dodatnih programa kako je to sada na Windows 7 slučaj ?

A kako je to sad slučaj? I koja je to verzija TC?

Poslednja izmena:
7.56a :)

Malo si se ti zabrojao sa ovim ISO fajlovima, bez specijalizovanog (dodatnog) softvera (Power ISO, recimo) džaba ti i Win7 i TC 7.56a - jedino ako TC nije od onih u koje su integrisali mali milion kojekakvih dodatnih programa.

Izvinjavam se za OT i ako grešim, ali mislim da sam u pravu, ispravite me ako nisam.

Ovaj ribbon je katastrofa...

A da li će Total Commander moći da barata ISO i VHD fajlovima na Windows-u 8 nativno, dakle bez instaliranja dodatnih programa kako je to sada na Windows 7 slučaj ?

Pricam o Ribbon-u a ne o .iso fajlovima, uostalom Daemon Tool Lite radi odlican posao sa virtuelnim diskovima + podrzava vise formata nego taj windows ugradjeni alat - tako da funkcija sto ce oni ugraditi mi ne znaci nista.
I da naravno - TC moze da otvara .iso fajlove bez mountovanja tako da i tvoja pretpostavka pada u vodu :) .

Mozda će i to da uključe u Win 7 SP2, mi to ne znamo sada jer Microsoft sve vešto krije. Prosto je neverovatno sa kojom dozom straha i nepoverenja se Microsoft odnosi prema firmama kojima ustupa Windows 8 bildove na testiranje....ali to je zbog toga da hakeri ne bi mogli da tako lako provale u njegovu srž i tako napravili neku aktivaciju sličnu onoj koju ima Windows 7 Loader.

Kojim to firmama MS vec ustupa Win 8?

Pa to se radi uvek kada se razvija novi OS, to su one DEV kopije sa ogranicenim rokom trajanja, jer firme moraju da razviju drajvere na vreme i ostale stvari su tu takodje u pitanju. To se radi tajno i nista ne izlazi u javnost, jer nije u interesu Microsofta da leakovane kopije izađu pa da hakeri imaju čime da se igraju, ako me kapiraš.

Zato su za Windows 8 uvedene NEVIĐENE mere predrostrožnosti kakve nisu do sada viđene, upravo zato da bi se sprečilo da hakeri dobro upoznaju Windows 8 pre njegovog izlaska u Beta verziju...

Inače, Intel ima svoje DEV kopije Windowsa 8, i sve velike kompanije na Zapadu. Vrše se optimizacije koda itd itd...

Aham, tako je i Ubisoftova DRM zastita za AC2 trebala da bude neprobojna i ostalo .... :D
Ne bi me cudilo da izadje 0 day release za win8, a u svakom slucaju trebace im max nedelju dana da skinu zastitu od izlaska neke leakovane bete ili finala ;)

Kosta, a da ti malo revidiras stavove? Mislim da gresis za mnoge stvari, a za neke verujem da je cisto spekulisanje.

Poslednja izmena:
Ne znas ni prvu stvar o pisanju drajvera za uredjaju na Windows platformi. Tako da sve sto si napisao od te tacke na dalje, za mene je cista fikcija. No dobro, nije ni vazno.

Ne verujem da ce izbaciti registry - ipak je to tehnologija koju furaju godinama i koja im radi posao....

Ali kako ce registry funkcionisati na tabletima, smart telefonima i slicno ? A krajnje vreme je da ga izbace iz upotrebe, da se instalacija svodi iskljucivo na kopiranje.

Ni ja ne verujem da će izbaciti Registry, jer je on previše duboko usađen u Windows i verovatno ne bi bilo jednostavno da se tek tako izbaci a da se ne stvori gomila drugih problema sa kompatibilnošću. A ne zaboravite da Microsoft kaže da će se veoma potruditi da održi kompatibilnost koliko god je to moguće.

Ali kako ce registry funkcionisati na tabletima, smart telefonima i slicno ? A krajnje vreme je da ga izbace iz upotrebe, da se instalacija svodi iskljucivo na kopiranje.

Na tabletima ce funkcionisati kao i do sada (win 7 na tabletima)...Ne vidim svrhu tog pitanja...? Registry ko registry - ima boljih resenja ali MS ne moze tek tako lako da ga se otarasi...
Uostalom registry ne sluzi samo za programe, ima on i jos namena...

U globalu, nestabilnost Registry baze je najveći problem Windowsa jer koliko puta se samo desilo da ceo Win pukne zbog grešaka u registry bazi....a Linux uopšte nema tih problema jer nema takvu bazu a samim tim nema ni nestabilnosti kakvu pokazuje Windows.

Linux ima drugih problema (po meni gorih nego windows) ali hajmo da ne navodimo temu na win vs linux diskusiju...
Registry ce ostati, ipak je tu ulozeno 20+ godina aktivnog razvijanja i unapredjivanja...Toliki rad i trud da odbace olako - tesko....
Elem koliko sam do sada mogao videti - 8-ca ce imati uglavnom vizuelne promene u odnosu na win7 sa dodatkom nekih opcija (koje imamo preko 3rd party programa...)... Zna li se mozda kolika ce biti razlika u performansama u odnosu na win7?

8-ca ce imati uglavnom vizuelne promene u odnosu na win7 sa dodatkom nekih opcija (koje imamo preko 3rd party programa...)... Zna li se mozda kolika ce biti razlika u performansama u odnosu na win7?

To još uvek niko ne zna jer Microsoft krije te detalje...ali pretpostavljm da će doći do bitnih pomaka na bolje. E sad detalje niko ne zna i neće znati do izlaska zvanične Beta 1 verzije.

meni ovo deluje prilično bzv... sve to sam i do sada radio preko tastature i mnogo brže preko total commandera... a ovaj me iznervirao za medalju onim svojim: super cool feature, cool stuff, cool this, cool that... previše gay za moj ukus

^ +1

meni ovo deluje prilično bzv... sve to sam i do sada radio preko tastature i mnogo brže preko total commandera... a ovaj me iznervirao za medalju onim svojim: super cool feature, cool stuff, cool this, cool that... previše gay za moj ukus

Naginju ka apple filozofiji (i oni bi deo kolaca od dumb user-a :D )...Cak ce i integrisati app. market :smash:

stvarno, šta je ovo danas... smartphone -> dumbphone -> smart(pc) -> dumb(mac), kakvi marketi, kakvi super cool super easy super nice stuff, hello!

ok, shvatam ja poentu... treba svako da koristi kompjuter, i onaj ko nikad nije video treba da se snađe... e ne treba, ako ne znaš da koristiš, nauči, a ako ne znaš da naučiš, idi čuvaj ovce... možda sam grub, ali me je sav ovaj današnji trend strašno potresao...

Poslednja izmena:
Dobro nije losa fora sa ISO i ovo oko copy, paste (sto se tice ovog drugog mozda bi bilo dobro da ponude korisnicima da li zele tu opciju ili ne, onaj ko bude zeleo aktivira i resen problem). Da sto se tice registry baze mnogo novca je ulozeno da bi se to tako lako napustilo, mozda nekad to izbace...

ako će već da integrišu image mount, neka podrže sve moguće formate, a ne samo iso, jer će u suprotnom opet biti potreban neki 3rd party program... ne znam ko voli polovična rešenja, stvarno... ili radi nešto kako treba, ili nemoj da ga radiš uopšte

Meni ovaj Ribbon izgled izgleda suvise sareno i natrpano...Uostalom Total Commander radi posao bolje od njega :D
:D pusti tri fajla od po 4-5GB na copy/paste i meri vreme koliko treba TC da kopira to i suprotno...

Pa to se radi uvek kada se razvija novi OS, to su one DEV kopije sa ogranicenim rokom trajanja, jer firme moraju da razviju drajvere na vreme i ostale stvari su tu takodje u pitanju. To se radi tajno i nista ne izlazi u javnost, jer nije u interesu Microsofta da leakovane kopije izađu pa da hakeri imaju čime da se igraju, ako me kapiraš.

Zato su za Windows 8 uvedene NEVIĐENE mere predrostrožnosti kakve nisu do sada viđene, upravo zato da bi se sprečilo da hakeri dobro upoznaju Windows 8 pre njegovog izlaska u Beta verziju...

Inače, Intel ima svoje DEV kopije Windowsa 8, i sve velike kompanije na Zapadu. Vrše se optimizacije koda itd itd...

"NEVIĐENE mere predrostrožnosti" :( naprimer kao? i kakvi bre hakeri :(
Koliko sam ja mogao da procitam po netu ovde je glavna stvar ostala ista iz windows 7, inace na youtube ima dosta nekih demo klipova svaki dan po neki novi, i meni se sve ovo svidja..

Vrh Dno