Šta je novo?

Windows 8

Pa ne verujem da ces morati da se previse i navikavas na osmicu... kontam da tu nece biti nekih preteranih razlika. Evo ja pre 2 dana update-ovao sedmicu na SP1 posto imam orig. i nista sto bih ja kao smrtnik mogao da provalim nisam dobio.

Da se nadovezem i na ovo sto rekoh vladat1-u :/, verujem da samo hoce da ga olaksaju za prenosne uredjaje i da "nam" izvuku pare i kao sto neko rece prostor na [RS] [MU].

Pobojsanja su vise nego ocigledna masina leti sa sp 1 dize sistem drasticno brze plus ovi update-i koji su sinoc izasli iskidali su kako radi sistem sada :-D W7SP1 je fantasticno optimizovan Os kada je izasao cuveni RTM secam se gpu ram vukao 130 mb i to sam startup bez apps i nekih igara dakle cist aero a sada je to na 45 mb smanjeno :-D sta reci win xp trosi nesto malo manje a sistem je praistorija i pritom ruzan ko lopov za 2011 :-D win 8 nadam se da ce imati i malo redizajniran interface i ovakvu optimizaciju bice to pun pogodak....

Ti mora da si neki iz M$-a ,a? :p

Pobojsanja su vise nego ocigledna masina leti sa sp 1 dize sistem drasticno brze plus ovi update-i koji su sinoc izasli iskidali su kako radi sistem sada :-D W7SP1 je fantasticno optimizovan Os kada je izasao cuveni RTM secam se gpu ram vukao 130 mb i to sam startup bez apps i nekih igara dakle cist aero a sada je to na 45 mb smanjeno :-D sta reci win xp trosi nesto malo manje a sistem je praistorija i pritom ruzan ko lopov za 2011 :-D win 8 nadam se da ce imati i malo redizajniran interface i ovakvu optimizaciju bice to pun pogodak....

Pravo da ti kazem, sa SP1 ili bez memorija mi je uvek na 27-32 % u zavisnosti od toga da li teram garenu ili x-fire u pozadini (imam 2gb). Sto se tice podizanja nista razlicito nisam osetio... mislim u principu ja i ne vidim razliku. Mozda jedino te sigurnosne zakrpe koje ne vidim ali sljakaju tu negde :D.

Ti mora da si neki iz M$-a ,a?

+1

A WinFS? Nikad ga neće odraditi.

Pa nece, odustali su od njega.
Ne znaju ni sami u kom smeru poboljšavati vizuelno i konceptualno, nastavljaju sa peglanjem kernela i ostatka under-the-hood delova. I ribbon u exploreru :D

Ovo je bio koncept Win 8ice ali su ga kolko znam pomerili za sledeću verziju.
[youtube]4Bnhk7wGkGQ[/youtube]

To je homemade concept,nekog dokonog japanca :D Nema to veze sa MS ;)

ne nego igoru88 :)

Uff, ja se zabrinuo hehe.

Ovo je bio koncept Win 8ice ali su ga kolko znam pomerili za sledeću verziju.

A sta je ovo sto sam ja nasao na YT?

Posto mi ovo izgleda sasvim ok...

Edit:
Posto sam registrovan na onom studentskom M$ servisu, tamo se brzo pojavljuju svi novi release-ovi MS programa (ne i office), ako se pojavi neka beta ili RC postujem ja ovde :D

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem, sa SP1 ili bez memorija mi je uvek na 27-32 % u zavisnosti od toga da li teram garenu ili x-fire u pozadini (imam 2gb). Sto se tice podizanja nista razlicito nisam osetio... mislim u principu ja i ne vidim razliku. Mozda jedino te sigurnosne zakrpe koje ne vidim ali sljakaju tu negde :D.

+1

ne tebra govorim o GPU ram. :)

+1
ne tebra govorim o gpu ram

Jesu li ubacili podršku za ARM? Jel probao neko ovo na nekom ARM netbuku, ili nečemu sličnom možda? A ta fora za boot sa fleša? Jesu to samo priče, ili je stvarno nešto urađeno po tom pitanju?

borgof i to je homemade win8 concept,taj cak ima i godipo ;) Jos uvek ni MS ne zna kako ce izgledati gui.

Steta ;) lepo izgleda...

@igor88
Aaaa, pardon, nisam obratio paznju na to... licno ne znam kakva mi je bila gpu ram potrosnja na rtm-u, a kakva je sada.

valjda ako su najavili nešto onda od nule treba da ga naprave tako... oni izgleda samo krpe stari windows...
Mislis od nule da naprave komplet novi Windows? Sanse za to su ravne nuli. :)

A sobzirom da menjaju samo minor version number (6.1 -> 6.2) ne ocekujem velike promene.

Mene iskreno zabole za interfejs, ovaj sada mi je sasvim ok. Valjalo bi da srede indexing fajlova da radi neprimetno kao što radi indeksiranje radi Everything, da pretražuje trenutno kao Everything, da ne drlja po hardu kada indeksira i pretražuje fajlove. U stvari najbolje da kupe Everything i ugrade ga u Win ali da ne sjebu ništa pritom.

Takođe bih voleo da srede problem sa Winsxs folderom kao i da omoguće instalaciju/deinstalaciju .NET paketa koji su u Win7 komponenta sistema. Mada teško da će od toga biti nešto verovatno pokušavaju da gurnu .NET VM što niže, možda buduće UEFI ploče budu dolazile sa nekakvim mikro kernelom u kome će da čuči .NET VM i tada će verovatno MS konačno doneti odluku da raskrsti sa kompatibilnošću unazad i napiše novi OS u C#. Neko moje mišljenje naravno, nemam potvrdu za ovo osim pokušaja što su imali sa Longhornom.

Sviđa mi se ovo što vidim.

Oni su izgleda stvarno otpustili onu dvojicu radnika koji su postavljali OS na net, bar ja ne nailazim na nove leakove. :)

Evo ovde nabrojano par stvari koje su nove za Win 8 http://www.itworld.com/software/169627/10-hidden-features-windows-8

Speaking of defragmentation, the new Disk Defragmenter is finally capable of handling SSD drives and allows users to perform the TRIM command much easier than in Windows 7.
Osim sto vidim da je uradio defrag na SSD-u, nije mi bas jasno na sta misli.

I've also dug up traces of some underlying file system changes that I couldn't quite make sense of, such as an entirely new file system driver called "NT Protogon FS driver", which looks like a kernel mode driver for some sort of (yet unknown) file system called Protogon. It's unclear, whether this is a major new file system or just some minor subsystem.

--

9. ISO mounting
Additionally, Windows 8 sports its own ISO mounting tool, thus eliminating the need to go and download 3rd party tools, which are often riddled with annoying toolbars and ads.

Ja ne znam kako nekome moze da se svidi da mu masinu pretvore u veliki mobilni telefon (ok , koji ne moze da telefonira :p). ***, ja jesam kromanjonac kome mobilni sluzi za pozive i SMSove i ne vidi u tome nista cudno.

Citiracu samog sebe sa jednog drugog foruma "This coloring book is not a reason to move on Windows 8 :)" :d

IZgleda ce sva poboljsanja bitivezana za touch screenove a ostatak ce biti slican sedmici... Ja se nadam da ce konacno izbaciti 32bit verziju pa da se krene napred po tom pitanju ali sve nesto mislim da nece...

Nazad
Vrh Dno