Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Koji je poslednji win 8.1 sa poslednjim update-om?

Poslednja izmena:
da nije mozda ovo zadnje en_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_4065178, ja imam ovu verziju en_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_6054382, nerazumem se u ove brojke?

Jel neko može da me uputi kako da obrišem windows nalog na laptopu (originalni WIN 10) kako bi ga prodao bez mojih podataka na njemu, a da ne moram da uradim factory reset?

Pozdrav

Koji je poslednji win 8.1 sa poslednjim update-om?
Windows 8.1 Update 3
Izasao u decembru prosle godine.
en_windows_8.1_pro_vl_with_update_x64_dvd_6050880
en_windows_8.1_pro_vl_with_update_x86_dvd_6050918

Jel neko može da me uputi kako da obrišem windows nalog na laptopu (originalni WIN 10) kako bi ga prodao bez mojih podataka na njemu, a da ne moram da uradim factory reset?

Pozdrav
Mislim da ti je to jedina pouzdana varijanta plus Eraser ili slično wipe free disk space, ako nije SSD, nego hard disk.

Pomoć! Da li se nekom dešavalo da win 8.1 ili win 10 nakon instalacije AMD drajvera zatamni ekran, i nele ni nakon reboota da dođe do login screen-a? Sve je ok dok ne krene da instalira drajver, u tom momentu se cuje zvuk za novi hardver, zatim za iskljucenje hardvera, i ekran ostane crn, pojavi se miš koji ne mrda. Ukoliko i prođe instalaciju, nakon narednog boot-a ne mrda dalje od windows logo-a. Drajveri koje sam instalirao su zadnji AMD drajveri HD 5000 serija za notebook-ve. Probao sam i beta drajvere ista prica.

To to je do AMD Catalist , koristi driver bez njega i ne bi trebalo da bude problema , probaj stariju verziju AMD Catalist.

Probao sam i bez njega, ista prica...

Ne znam gde da nadjem stare drajvere, eventualno 14 verziju...

Poslednja izmena:
Dupli post - obrisati
Ne znam gde da nadjem stare drajvere, eventualno 14 verziju...

Poslednja izmena:
Odradio sam ciscenje sa DDU posto je povukao nesto sa update-a, sad ubacujem 14.9 verziju pa cu videti...

Edit: Isto, pri butovanju treba vecnost, 3-5 min, nekad ni ne butuje iz prve, vec nakon prisilnog restarta...

Laptop je HP ProBook 4525s, 3 GB RAM, dual core Athlon... Ispitao sam HDD, ispravan je... Da nije rikavela grafička?

Edit 2: Razmisljam se jos sa 7icom da probam , imam stare drajvere na D.

Poslednja izmena:
A evo i BSOD-a, koliko sam uhvatio VIDEO TDR FAILURE.

Amd poslednji drajveri su očajni, probaj windows 7 ili butaj nešto sa drajverima pa testiraj, ako radi do drajvera je, inače otišla grafička, nije neka filozofija

Bolje proveri kod HP-a, taj dolazi sa dva GPU, integrisana i discrete.

Otisla je grafika... Ovaj ima samo integrisanu ako se ne varam.

Windows update mi ne radi:

windows update.jpg

Normalno animacija ide ali u nedogled Checking for updates pise i nista se ne desava , i u control panel isto.

Koliko traje to "u nedogled"? Piše da nije nikada apdejtovan, pa mu možda treba malo više vremena da povuče te stotine MB ili par GB novog materijala.

Ja sam apdejtovao 8.1 na tri računara (do ovih najnovijih telemetrijskih novina) standardno preko Control Panela i Windows Update, nikad preko preko PC Settings i sve je radilo kako treba. Ne znam da li to ima veze.

Pozdrav, ovo je moj prvi post, mada godinama pratim vas forum...
Ovih dana sam oko 20 puta podigao Windows 8.1 i uvek na kraju budu neki problemi... sto znaci vecni problemi sa ovim OS-om
Podignem ga iz Backup-a za 2 minuta pa sam uspeo oko 20 puta, ali smece ostaje smece...
Nasao sam resenje sto se tice Up Date-a jer ni meni nije radio i zakucavao je CPU, elem... instalirati zakrpe po ovom redu i posle toga ce proraditi:

1. Windows8.1-KB3065988-v2-x64
2. Windows8.1-KB3138615-x64
3. Windows8.1-KB3020370-x64

mnogo zavisi koji win skines ,cak i sa win sajta
bar kod mene , neka verzija pravi probleme a neka radi savrseno
istog OS-a naravno
meni 8.1 , ova verzija , radi mesecima bez problema
dal se pogodi neki bitan fajl na losem mestu harda ili nesto drugoali to sam primetio

Kazi mi da li mogu da skinem original windows sa njihovog sajta i da mu dodam ilegalnu aktivaciju? Da li bi radilo tako? Ne znam da li windows sa torenta koji ja imam je posebno sredjen da mu radi Auto KMS ili moze da svakom windowsu da se koristi

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Mislim da ovo objašnjava skoro sve što si predhodno naveo, može svašta. Piraterija je inače zabranjena na forumu.

Ne znam sta ti to objasnjava, razumem ja da je piraterija zabranjena ali tesko da ces me ubediti da vecina clanova ovog foruma ima placenu licencu od 200€ za legalan windows pa da im doticni radi odlicno

Mislim na količinu problema koju si naveo a da nisi pomislio da je do loše piratizovane verzije.

Ne radi kako treba jer si instaliraš budževine umjesto službene Windows instalacije koju ogromna većina ovdje skine sa neta i instalira.

Skinuo sam danas zvanicnu verziju, ne treba meni niko to da radi, radio sam ja svasta do sada.
Vidite, i windows 7 mi je budzevina sa torenta pa radi odlicno.
Nego od kada svi skidate te zvanicne verzije sa microsoft servera, ja koliko znam to ne traje tako dugo pa da ste koristili ceo zivot zvanicne verzije

Poslednja izmena:
Skinuo sam danas zvanicnu verziju, ne treba meni niko to da radi, radio sam ja svasta do sada.
Vidite, i windows 7 mi je budzevina sa torenta pa radi odlicno.
Nego od kada svi skidate te zvanicne verzije sa microsoft servera, ja koliko znam to ne traje tako dugo pa da ste koristili ceo zivot zvanicne verzije

Nije ni sve sa torrenta isto, to je šta pokušavamo da ti kažemo. I to što ti se dešava je najverovatnije zbog toga.

Slazem se sa time, isprobacu i zvanicnu verziju

Vrh Dno