Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Nece ti nikakvo otvaranje teme pomoci vec moras sam da se maltretiras oko resenja.
Zašto da se spamuje windows 8.1 tema sa uvek istom pričom.
Do sada su stranice i stranice ove teme potrošene na "dokazivanje" memory leak-a na mašini koja ga ima i u windowsu 7.
Ne znam hoće li on imati koristi ako otvori temu, mi ostali posigurno hoćemo.

Ma nisi razumeo, slazem se da ne treba da se spamuje vise o istoj prici nego koliko se secam ima par nedelja kako se pati sa tim a vec je dobio skoro sva moguca resenja i savete. Dzabe mu nova tema posto je u njegovom slucaju neki jedinstveni problem.

Već sam uradio sve to. I nisam ništa postigao. Evo ugasio sam mrežnu, izbrisao drajver. I sad kao ****** čekam da vidim.

Imas legalan kljuc ?
Posle pocetnih velikih latencija, nekim update-om mi se sve vratilo na normalu.
Sve radi kako treba.

Jel jos neko ima problema sa sledecim update-om?

Definition Update for Windows Defender - KB2267602 (Definition 1.175.1227.0)

Download size: 3.7 MB

Update type: Important

Install this update to revise the definition files that are used to detect viruses, spyware, and other potentially unwanted software. Once you have installed this item, it cannot be removed.

More information:
http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/about/overview.mspx

Help and Support:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52661
Izbacuje mi error 80070002

Kad pokusam update iz defendera, pokusa i samo izbaci da je problem sa internetom, offline installer se samo pokrene i nestane.

Ја сам пре неки дан инсталирао 8.1 и није пролазио апдејт. Прво ради једно пола сата па рестартује и на крају каже да није могао и да ће да врати па опет пола сата ... на крају сам ишао један по један и сви су прошли. Као да се мало промешало па покушава да набаци апдејт коме је услов неки који још није инсталиран и онда се збуни.

Meni nekad nakon sleepa, nece da se vrati, nema sanse, ne znam sta mu je. Presao sam preko toga, kad sad nece da se vrati ponekad i kad je monitor ugasen, ima da poludim ne znam do cega mu je.

Хм, да, мени слип ваљда уопште и не ради. Кад изаберем да спава, он лепо угаси монитор а после и остало али када га укључујем, он се нормално пали, као да је био шутиран доле. Нисам нешто проверавао пошто 8.1 користим само кад нешто пробам па и неће да дође на ред за спавање.

Хм, да, мени слип ваљда уопште и не ради. Кад изаберем да спава, он лепо угаси монитор а после и остало али када га укључујем, он се нормално пали, као да је био шутиран доле. Нисам нешто проверавао пошто 8.1 користим само кад нешто пробам па и неће да дође на ред за спавање.

Upravo to, i ja bas moram da ga palim nakon sleepa, dodje mi da ga razbijem.

Verovatno ga šaljete u hibernaciju, umesto u sleep. Jer se instant pali iz sleep.

Jesi rešio memory leak ?

Ammm...nemam pojma. Valjda jesam na sedmici. Držao sam isključen mrežni, sa izbrisanim drajverom. I posle ponovo aktivirao i kao radi. Razmišljam da li da vraćam osmicu...smem li da se igram sa srećom...

Ammm...nemam pojma. Valjda jesam na sedmici. Držao sam isključen mrežni, sa izbrisanim drajverom. I posle ponovo aktivirao i kao radi. Razmišljam da li da vraćam osmicu...smem li da se igram sa srećom...

Ah ok , ja na sedmici nisam imao, na osmici jesam, isti hardver.
Probaću danas-sutra da ponovo probam na toj mašini Win8, drugi msdn iso image sa update 1 več ubačenim (ako to ima veze uopšte, sumnjam ali ajd) pa ako se pojavi leak probaću onda sa mrežnom jer to jedino nisam bio onda probao.

Verovatno ga šaljete u hibernaciju, umesto u sleep. Jer se instant pali iz sleep.
Одговор јесте ту негде, само што га не шаљемо ми него сам себе шаље. У питању је хибридни слип у коме се по успављивању подаци уписују у hiberfil.sys да би опстали и у случају нестанка струје али се код мене после тога не враћа како би требало. Ако искључим хибридни слип, онда се брже угаси и одмах пали, изгледа да му се не свиђа то што мора да уписује па после одбија сарадњу.

Šta se bunite? Meni ne radi ni sleep, ni hibernate ni shutdown, samo restart radi :D
Kada pokrenem "powercfg -energy" kaže mi da mu neki USB uređaji (kamera, miš...) i porceosr (?) ne daju da ode u sleep mod. Pokušavao sam sve živo, čačkao po device manager-u, menjao registry (PnPCapabilitites) i ništa. Sreća pa ga retko koristim, pa posle restarta uđem i linux i ugasim ga ako treba. Ali da mi je jedini OS, poludeo bih.

Рецимо свиђа ми се да комп буде практично угашен за пар секунди и да следећи пут исто толико траје укључивање. Мени је и главно дугме подешено на спавање па не морам ни да тражим икону, само кликнем дугме и успавам га.

А зашто не?

Jel jos neko ima problema sa sledecim update-om?

Definition Update for Windows Defender - KB2267602 (Definition 1.175.1227.0)

Download size: 3.7 MB

Update type: Important

Install this update to revise the definition files that are used to detect viruses, spyware, and other potentially unwanted software. Once you have installed this item, it cannot be removed.

More information:
http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/about/overview.mspx

Help and Support:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52661
Izbacuje mi error 80070002

Kad pokusam update iz defendera, pokusa i samo izbaci da je problem sa internetom, offline installer se samo pokrene i nestane.

Da citiram samog sebe, resio sam problem tako sto sam otisao na ovu stranu https://www.microsoft.com/security/portal/definitions/adl.aspx i izabrao odgovarajuci link, update je za to vreme narastao na oko 5.2mb, posle ovog s' linka, smanjio se na oko 1.6mb i nakon toga je prosao update iz wina :)

Рецимо свиђа ми се да комп буде практично угашен за пар секунди и да следећи пут исто толико траје укључивање. Мени је и главно дугме подешено на спавање па не морам ни да тражим икону, само кликнем дугме и успавам га.

А зашто не?

A zasto bi ga uopste gasio? Gasi ga uvece, pali ujutro. Komp danas ionako ima dovoljno power saver opcija da trosi kao sijalica, a da se ne gasi svako malo.

Nemoj da pokušavaš. Evo opet ista stvar sa page file koji je uključen. Otvoriću temu da vidim kako da menjam ovo đubre.

E ***.
Ma hoću, nešto sam se zainatio sada da provalim ako je ikako moguće šta je to u pitanju, ako se smorim bataliću.
Nadao sam se da je mrežna ali kažeš da izgleda nije, jedino što ja mogu da probam još a ti ne (koliko se sećam) je da izvadim grafičku pa da koristim internu.
Mislim pazi, hardver je u redu, radi na drugim sistemima, čak na istim samo u x86 varijanti (nema memory leak-a u x86), 3rd party programi nisu 100%, verovatno je neki drajver e sad koji tačno to je pitanje.
Kod mene je neki koji ide uz OS, jer rekoh ti da sam onda bio i probao novu instalaciju i da bukvalno ništa ne pipam, otvorim task manager samo i čekam da proždere svu memoriju, što se i desilo.
Probaću grafičku i mrežnu za početak.

Mrežna je 99%. Isto se dešava na sedmici. Grafička nije, jer predhodnu grafičku sam imao četiri godine i nikad nije bio problem.

A zasto bi ga uopste gasio? Gasi ga uvece, pali ujutro. Komp danas ionako ima dovoljno power saver opcija da trosi kao sijalica, a da se ne gasi svako malo.
На то и мислим, кад ми се увече приспава и комп иде на спавање а ујутру га будим. Последњих недеља ми је сумњив кулер, још нисам стигао да растурим вент да га оправљам па понекад почне да се "чује" и плашим се да га оставим тако, ко зна да ли ће да забрља и стане а онда све може да оде. Ни ово време није поуздано, може да загрми док сам негде па да размишљам да ли ће да пукне у близини или не. Док спава, неће ништа да му се деси. ;)
А опет, мало штедње струје није на одмет.

A ne možeš ušteđeti mnogo. I da ga ne gasiš uopšte, to ti je nekih 3-4 eura maksimalno za normalnu konfu. A tek ga od groma ne možeš sačuvati. Od groma jedino radi čupanje iz utičnice.

Па добро, 3-4 овде, 3-4 тамо и ето 6-8 евра. ;) А ко нема, ни то му није мало. :( Од зида до компа имам један продужни са осигурачем, па УПС па опет продужни са осигурачем. Ваљда ће нешто од тога да се подметне пред струјом. Мислио сам на варијанту да струја нагло нестане па дође и тако ... кад грми. Мада и ту УПС може да помогне. Свеједно не видим разлог да ми комп ради ако ја одем на њопи и задржим се неколико сати.

Hah, nije u tome stvar, sto je meni sleep potreban ili ne. Mene nervira kad je nesto nefunkcionalno toliko da bih ga pojeo.

Nije 3-4 eura ustede, nego potrosnje ukupne. Problem je sto mi ne razmatramo kako da napravimo ta 3-4 eura, nego kako da ih ustedimo. Doduse, off topic.

Nazad
Vrh Dno