Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Mora da je ili do drajvera ili necega instaliranog uz Windows, posto bi 100% ljudi u temi imalo problem... Opet ponavljam, u ovom topicu sam prvi put cuo za takve probleme sa 8.1.

Pa pokušavamo da vidimo šta je konkretno uzrok, mada mrka kapa od toga, inače rekoh par puta, sveže instaliran OS radi debagovanja tog problema, nikakvi dodatni drajveri i programi instalirani, bukvalno ništa dirano osim ulaženja u task manager, i opet ždere memoriju skoro max.
Šta drugo da pomislim osim da je nešto do OS-a.
A nije ni hardver jer sve najnormalnije radi na drugim sistemima.
Inače za problem možeš da čuješ (naširoko) samo kada se tebi to desi, tada uočavaš taj problem u globalu kod mnogo ljudi, zaguglaj ga pa ćeš videti.
Da se meni to ne dešava i ja bih prvi put za to čuo samo ovde.

Mora da je ili do drajvera ili necega instaliranog uz Windows, posto bi 100% ljudi u temi imalo problem... Opet ponavljam, u ovom topicu sam prvi put cuo za takve probleme sa 8.1.
Ova tema slobodno može da se preimenuje u "Dark Magician i sammy imaju memory leak", posto se time bavi, poslednjih 20 strana. :d :p

Naravno da googlanje ce pokazati svakojake rezultate. Tom logikom, Windows XP je daleko najgori OS od svih po kolicini memory-leak rezultata, pa Windows 7, zatim Windows 8 i na kraju 8.1 (koji je minoran po broju tih prijavljenih problema za sada)... Sto naravno nije merodavno, niti znaci da su sami OS zaduzeni za te probleme.

MOze li neko da mi slika ili napise kako je podesen Paging file(u Performance Tab) po default-u?Pozeljno neko ko ima 4gb rama...nesto sam se igrao pa napravio dar mar :)

I ja imam memory leak kada u utorrent ubacim da skida neki ogromni fajl.
Posto meni stoji podeseno da samo jedan fajl istovremeno moze da skida nemam problema ako ih ubacim 10 od jednom(mozda tebi tako zabode kad povuce sve od jednom ako ih ubacis vise).
Uglavnom skidam serije velicine do 5gb i stim nemam problema, nemam ni sa remuxima i season packovima do 30gb, sledeca veca velicina koju sam skidao je 100-200gb, e tada zobode ko lud, jednostavno ga ostavim preko noci i molim se da ce do jutra da bude skinuto da bi mogao da koristim pc uopste :D
Sve sam probao sto se moze probati al i dalje isti problem, tako da cekam 9ku za resenje problema :D

Utorrent i win8 orave memory leak. Ovi iz utorrenta kazu da je problem u os-u tako da ga ne resavaju.

Poslednja izmena:
Ova tema slobodno može da se preimenuje u "Dark Magician i sammy imaju memory leak", posto se time bavi, poslednjih 20 strana. :d :p

Kapiram da imaju problem koji frustrira.
Ali stvarno je otišlo predaleko.

Neka otvore posebnu temu.
I/ili anketu "Koliko vas ima memory leak na windowsu 8.1".

Ja samo pokušavam da pomognem čoveku da ne prolazi kroz ono što sam ja već prolazio, re-instalacija sistema samo zbog tog problema, razni programi, da li su ili nisu oni uzrok, drajveri itd.
Po meni rešenja za to za sada nema, nekome je pomoglo ovo nekome ono, meni ništa od toga.
Kapiram da smara ali ipak nije off-topic.

@Dark, ako bi da nastavljaš dalje na ovu temu otvori novi topic, da se ljudi ne smaraju ...

Ja sam hteo da nađem rešenje. To što je par strana ne vidim zašto je problem, ne reši se sve u dva posta.
Drugo nije bitno koliki procenat ljudi ima, jer da je čest, bilo bi lakše naći rešenje, pa se ne bih ni obraćao ovde. Nego kad sam iscrpeo ideje i opcije sam pitao.

Pri tome je ovo apsolutno on-topic.

Mene da to zeza toliko i da zaista ne mogu da riješim i da vidim da drugi ne uspijevaju da riješe ja bih se vratio na Win7. Nije Win 8.1 nešto posebno pa da je problem vratiti se na veoma dobar Win7 i na njemu sačekati Win9.

Jeste on-topic.
U temi filmovi i serije rasprava o pojedinačnom filmu na par stranica nema smisla.
Pa ni ovde o memory leak-u.
Napravi temu, tako je ipak najbolje, a i ostali članovi koji imaju ili budu imali isti problem imaće koristi od toga.

A opet,napraviti temu o tome,a ni ovde mu niko nije mogao pomoci...bas i nema smisla.

Više se zatrpava da pravim temu o tome, nego da se ovde diskutuje. Nije da je moje zagušilo da neko drugi ne može da reši problem koji ima.

batalite utorrent koristite qbitorrent

8.1 radi bez leakova kod mene ... oko 50mb manje pri butovanju nego sa 8

A opet,napraviti temu o tome,a ni ovde mu niko nije mogao pomoci...bas i nema smisla.

Možda će se naći rešenje, možda i ne, rešivost ili nerešivost problema nemaju veze sa opravdanošću otvaranja tema.
Kako bilo da bilo suviše je poslednjih stranica ove teme okupirano sa istom diskusijom.

Da li je još neko primetio da je nešto slabiji zvuk na Windows 8.1 u odnosu na 7 na istom hardveru? Najnoviji drajveri su u oba slučaja, koristim dual boot oba sistema, kad prebacim sa win 8.1 na 7, pri istom pojačanju na pojačalu i podešavanjima u sistemu, moram da smanjim zvuk, osetno je glasnije.

Da li je još neko primetio da je nešto slabiji zvuk na Windows 8.1 u odnosu na 7 na istom hardveru? Najnoviji drajveri su u oba slučaja, koristim dual boot oba sistema, kad prebacim sa win 8.1 na 7, pri istom pojačanju na pojačalu i podešavanjima u sistemu, moram da smanjim zvuk, osetno je glasnije.

Proveri master volume u panelu. Takođe sample rate sam primetio da utiče na "glasnoću".

Radi li vam math input panel?
I ima li neki drugi softver kao alternativa?

Vuze? Mene *****ava sa brzinom skidanja. Nije mi jasno šta sam pogrešno namestio.

Vuze koristim na win 7, dobro radi ali jede jedno 300 MB RAM-a sa oko 200 aktivnih torenta. Jedino mi smeta sto kad se pokrene kao da radi neku vrstu hash check-a i to okupira disk na par minuta.

Meni 300MB nihe problem. Samo mi nije jasno zašto toliko sporo skida.

Premalo konekcija, javni trackeri, port?

Ni ja, pogotovo kad sam skontao kako isključiti reklame. Probao sam malo qBitTorrent i djeluje dobro ali nema speed graph.

Nazad
Vrh Dno