Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Memory leak ili ne, ali meni računar ne može da sastavi 20 da ga ne restartujem.

Ako uradiš čistu instalaciju pouzdanog iso-a pa zatim apdejtuješ odmah, potom drajveri ostali pa softver koji koristiš šanse za takav scenario su minimalne.

Ono sto je mene smorilo je Office, kada sam instalirao stiklirao sam iskljucivo Ex,Word i PP, kada je proslo neko vreme ja sam dobio tonu update-a i za ono sto nisam stiklirao kada sam instalirao (Visio, Outlook...) glupost.

Od 7mice nisam koristio automatski update i install, sada koristim i nekako to kao da ne radi, kapiram za Store to funkcionise, ali ovaj sistemski ne.
Svaki put mi izbaci da postoji update ali nije ga skinuo i nije instalirao, jel postoji neki vremenski interval? ??

A da obrisete System Restore ??? Putem npr CCleaner-a?

Onda na sistemsku particiju Disk Cleanup??

Ja preko 1gb uspeo da oslobodim.

Nista od toga nije pomoglo. Odmah sam proverio sa CCleaner-om. Sys restore uvek iskljucim cim instaliram svez Win, CCleaner obirsao oko 400Mb.

Imam 8.1 ali nije u tome stvar. U opcijama za windows update je podešeno "Install updates automaticaly" ali ne radi tako već samo prikaže da ih ima i ne skida ih dok mu to ne kažeš. Ponaša se kao da je uključena ona treća opcija "Check for updates but let me choose wheather to download and install them".

Ja ga imam od trenutka instalacije. Prve programe dok sam stavljao.
Čist, "nebudžen" iso?
Takodje sve čiste verzija ostaloga softvera?
Bad luck onda, kombinacija tvoj hw i 8.1 (eventualno drajveri) uzrokuju problem.

Čist, "nebudžen" iso?
Takodje sve čiste verzija ostaloga softvera?
Bad luck onda, kombinacija tvoj hw i 8.1 (eventualno drajveri) uzrokuju problem.

Čist ISO, original, legalni ključ...
Sve je bila čista instalacija. Jer je PC bio nov. Ja sam sklopio, ja sam instalirao. Znam da ništa nisam *****ao. A ovo da rešim ne mogu. Prevrnuo sam ceo internet i ništa.

Imam i ja taj problem sa memory leak ali samo u x64 verziji, čist nebudžen iso.
Ima tona linkova u vezi toga, guglaj 'windows 8 memory leak' pa češ videti.

Čist ISO, original, legalni ključ...
Sve je bila čista instalacija. Jer je PC bio nov. Ja sam sklopio, ja sam instalirao. Znam da ništa nisam *****ao. A ovo da rešim ne mogu. Prevrnuo sam ceo internet i ništa.

Ako je sve tako pomiri se sa sudbom (bar do nekoga eventualnog updatea) , nešto je krajnje specifično u pitanju.
Ako dobro pamtim jedan od korisnika koji je imao memory leak kaže da mu je update biosa matične sredio stvar.
Verujem da si i to do sada uradio ili razmatrao, ako nisi ne škodi probati..

Na konfi iz potpisa ni na Win 8, ni na Win 8.1, ni na Win 8.1 Update 1 nisam primetio memory leak. Računar koristim za surf, muziku, filmove i igrice.

Od drajvera imam sledeće:

1) Nvidia 335.23 drajver
2) Realtek Ethernet Controller driver, verzija 8.26.218.2014
3) VIA HD Audio drajver za Windows 8.1 preuzet sa Asusovog sajta, verzija 6.0.11.100
4) AMD SATA Controller drajver, verzija 1.3.1.68 (preuzeto preko Windows Update-a).

Ima li neko ideju sta da radim . Instalirao sam win 8.1 pro x64 na laptop HP marke i pustio da skine update . Izbaci mi plavi ekran (ne bsod) i to je sve ne znam sta da radim , ima li neko ideju ?

Ma jesi li ga rešio?

Ne brate mili, a probah sve moguće i što mi pade na pamet a i što nadjoh na netu kao moguću soluciju.
Jednostavno, digne se sistem, pogledam memory, sve okay, pustim ga radi probe da tako stoji i ne diram ga, nijedan program ili service a da nije MS nije pokrenut, nakon šta znam par sati pogledam memory kad ono iskorišćen skoro do kraja.
Naravno i kada nije idle ista stvar se desi.
Ne kapiram...
Probao reinstall čisto radi mira u glavi jedno dva puta i ista stvar.
I šta ću stavio x86 verziju, tu radi bez tih problema.

Ako je sve tako pomiri se sa sudbom (bar do nekoga eventualnog updatea) , nešto je krajnje specifično u pitanju.
Ako dobro pamtim jedan od korisnika koji je imao memory leak kaže da mu je update biosa matične sredio stvar.
Verujem da si i to do sada uradio ili razmatrao, ako nisi ne škodi probati..

Uradio sam update BIOS-a. Ploča je stigla sa F1, izašao je F2. Ali nema razlike, ta verzija ionako donosi samo podršku za nove procesore. I sumnjam da BIOS izaziva memory leak nasumice.

Uradio sam update,i sve radi kao i pre-dobro.:)A jel treba negde da pise nesto tipa win 8.1 update 1,ili tako nesto?Mislim win mi je sad -up to date-,ali nigde ne vidim to update 1.Ili ni netreba da ga vidim?:d

Uradio sam update,i sve radi kao i pre-dobro.:)A jel treba negde da pise nesto tipa win 8.1 update 1,ili tako nesto?Mislim win mi je sad -up to date-,ali nigde ne vidim to update 1.Ili ni netreba da ga vidim?:d

Ukucaj u prompt:
reg query "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" | findstr BuildLabEx

9600.17041.amd64fre.winblue_gdr.140305-1710 Ako je revizija kernela 17041, 8.1 update 1 je.

Komplikuješ mu. Najjednostavnije je da vidi da Metro aplikacije se javljaju u taskbar.

Da,imam i "store" u taskbaru,a i imam crveno X u metro-u!Tako da je to-to.Fala.:)

9600.17041.amd64fre.winblue_gdr.140305-1710 Ako je revizija kernela 17041, 8.1 update 1 je.
Код мене не пролази велику апдејт, пробано више пута, пробао да скинем па инсталирам у локалу. У питању је ентерпрајз верзија. Сећам се да је једном негде сметало што не може да пише по мбр, можда и сада брља па размишљам да пробам са новом инсталацијом. Ионако има још 25 дана до истека друге туре.

По овоме је 9600.17050.WINBLUE_REFRESH.140317-1640_X64FRE_ENTERPRISE_EVAL_EN-US-IR3_CENA_X64FREE_EN-US_DV9.ISO нова верзија?

MBR mora da je Windows-ov, ukoliko je neki drugi manager ili šta god, onda ima problema sa updejtovima.

Nema tu sredjivanja, mbr jednostavno mora da je org Windows, on verovatno radi dual-boot sa linuxom, u tim scenarijima najbolje je ako se ima dva i više hard diskova da svaki sistem ima svoj mbr, onda se u biosu jednostavno promeni order HD-a za boot kada se želi menjati OS.

Vrh Dno