Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Instalirao update. Nista epohalno, ali sad je ipak malo bolje izbalansiran odnos izmedju Desktopa i Metroa.
Ja zadovoljan.

Posto ne koristim ni metro, ni ie, ni skydrive, ja sigurno necu stavljati ovaj apdejt. Dokle god totalno ne sklone metro ostajem na 8.1 sa start is back.

Imao sam x64 8.1 Pro i snimio sam update ali idalje koristim "startisback" i metro mi se nigde ne pojavljuje, i vuk sit i ovce na broju. :)

Pa zar nije dovoljno sto su sada stavili boot to desktop, super stvar.
Onda pin to taskbar za sve metro app, x na metro aplikacijama, mnogo dobar update.

W8 bez metroa bi verovatno nosila naziv Windows 7 SP2 :D

U -majk- mu poganu :D sta sad ...

Prilozi

• Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    606.7 KB · Pregleda: 196
Kod mene je ova varijanta radila, sad cu da vidim da je ponovo aktiviram :)

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    9 KB · Pregleda: 172
Mani bre to, skajp varijanta ti je najbolja ubedljivo.
Sa njom nema brige ;)

Ono sto sam primetio a to je da sada mogu da radim backup to image na NAS uredjaj koristeci windows-ov integrisani backup.
Pre update-a mi je izbacivao stalno neki error.

Mozda banalno pitanje, ali od kada sam sinoc instalirao update 1, kada kliknem desni klik (refresh I te gluposti) otvori mi na levu stranu, znaci ceo zivot mi otvara sa desne, a sada sa leve, pa ako to moze da se sredi ne bih se bunio, smara me :p

Meni otvara sa desne.

Inače mi je juče PC ludovao nakon update. A sad je stiglo još 100 i nešto MB za Update 1.
I prva stvar koju sam primetio, je da nije hteo da se restartuje nego se zaglavio. Morao sam nasilno. Tako da ja koji inače stavljam uglavnom novi softver. Pristalica sam redovnog update-a OS-a. Smatram da kako šta izađe, tako postaje gori. Bukvalno se raspada. Na svakih par sati memory leak.
Nema sistem ni pola godine. Ako ni ovo sad ne reši memory leak ima da potpuno popizdim.
Živo me zanima da li bi popio i 16GB ili više. Verovatno bi.

Na petnaestak različitih konfiguracija (sa različitim softverom koji ljudi koriste) nisam video memory leak.
Takodje i na internetu malo je naroda sa memory leak problemom.

Ili 8.1 brljavi u kombinaciji sa tvojim hardverom (manje verovatno).
Ili idi na reinstal wina pa kada vidiš da je sve ok pravi bekap instalacije da se u slučaju pojavljivanja problema ponovo imaš mogućnost vratiti na staro.

Instalirao sam 8.1 update skoro čim se iscurela verzija pojavila. Jutros pogledam updates za 8.1, pokazalo da ima 5 zakrpa ali samo 3 se instalirale a one 2, specifične za 8.1.1 ne. Znači da je taj iscureli, prevremeni update bio dobar. 143.5 MB skinulo i sve prošlo bez problema, šljaka sve u 6.

@Dark Magician: Vidim na nekoliko mesta da je Chrome znao da pravi problem sa memorijom, tu je i kombinacija Battlefield 4 sa AMD kartama - mada ne znam da li je to rešeno... Mada, problem bi mogao da bude i ndu.sys - Windows Network Data Usage Monitoring Driver - uveden u osmici. Vidim da imaš Killer Nic, probaj da uradiš disable ndu.sys sa Autoruns - pa da vidimo da li će to da reši stvar.
Inače, 8.1 update 1 donosi vidno ubrzanje u sistem, bar se kod mene čak i na dosta jakom hardveru oseti.

Poslednja izmena:
Kod mene posle Update-a charms odbija poslusnost. Otvorim ga jednom i posle toga nece vise. Isto tako, imam i manjak od ~6GB prostora na C: particiji, a ne mogu da nadjem zasto.

Zato je bolje uraditi clean install nego krljati silne updejtove, uvek nesto moze zeza.

A da obrisete System Restore ??? Putem npr CCleaner-a?

Onda na sistemsku particiju Disk Cleanup??

Ja preko 1gb uspeo da oslobodim.

Na petnaestak različitih konfiguracija (sa različitim softverom koji ljudi koriste) nisam video memory leak.
Takodje i na internetu malo je naroda sa memory leak problemom.

Ili 8.1 brljavi u kombinaciji sa tvojim hardverom (manje verovatno).
Ili idi na reinstal wina pa kada vidiš da je sve ok pravi bekap instalacije da se u slučaju pojavljivanja problema ponovo imaš mogućnost vratiti na staro.

Da, ja sam za taj "memory leak" prvi put čuo na ovom forumu...

Vrh Dno