Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Sta je bio problem?
Kada pustim neki youtube klip ne uvek ali ponekad se kao javi neka distorzija zvuka i to tacno kad procesor ode na 100 %. Na primer bilo je prakticno nemoguce da pustim neku muziku na youtubu i da surfujem po netu na primer. Kad pocne da se ucitava nova stranica odmah pocne da zvuk da baguje.

mislim da je covek hteo da pita sta je uzrok problema i kako si resio,a ne sta je manifestacija...

Ljudi jel Hyper najbolji kao YouTube aplikacija, probao sam MetroTube i nesto playback kociii..

Problem sam resio tako sam ugasio virtuelnu memoriju. Onda je sve proradilo kako treba ali sam dobijao poruku low virtual memory kad zauzece radne memorije dodje do 1.5 GB. Perebacio sam onda virtuelnu memoriju na drugu patriciju i za sada sve radi bez problema.

imam "problem"..naime, kupio sam multimedijalnu tastaturu..e sada sve je u redu s njom osim što mi escape taster radi samo kada stisnem alt uz njega tj prozor se uvek umanji, radi i za task manager ctrl+shift+escape, u igrama ne prikazuje pauzu, svi multimedijalni tasteri rade lepo i zadovoljan sam sem sa tim escape..da li mogu nekako to da popravim, ili kako da remapujem recimo escape na f12 ili neki drugi taster.? koji PORTABLE program može to da odradi?win mi je 8.1 pro x64, ne verujem da je pokvaren taster jer ostale prečice rade, inače tastatura je stara 2 meseca
koja sam ja sirovina, program uz web kameru koji se diže sa sistemom je pravio problem, hvala svima koji su se potrudili da pomognu!

OK, evo me na Win 8.1.

Imam problem koji mora da ima rješenje, izbacuje mi one glupe poruke "access denied on file" kada u Total Commanderu hoću da prebacim neki bezazlen fajl sa jedne particije na drugu (ni jedna od njih nije C, mada i da jeste ne želim tu poruku). Kako to da isključim? Izbaci mi prozor sa tim "access denied on file" i nudi mi opcije "As Administrator" i "All as Administrator" i sa njima uspije ali se opet otvara isti prozor kod svakog sledećeg kopiranja nekog fajla.

Našao sam negdje da se stvar može riještiti kad se u Run ukuca secpol.msc pa se ide na Local policis - Security options - User Account Control: Run all Administrators in Admin Approval Mode (podese se Disable), i to radi, ali koliko sam vidio ovo isključi UAC a sa njim isključenim mi ne rade Metro aplikacije.

Na kojem podešavanju vi držite UAC? Ja sam ga u Win7 imao isključenog i to je milina, nema tih njegovih poruka.

Kako da riješim ovo sa kopiranjemm fajlova? Ista stvar se dešava i kad kreiram obični folder ili kad nešto brišem, dešava se i unutar Windows Explorera a ne samo Total Commandera :mad:

OK, evo me na Win 8.1.

Imam problem koji mora da ima rješenje, izbacuje mi one glupe poruke "access denied on file" kada u Total Commanderu hoću da prebacim neki bezazlen fajl sa jedne particije na drugu (ni jedna od njih nije C, mada i da jeste ne želim tu poruku). Kako to da isključim? Izbaci mi prozor sa tim "access denied on file" i nudi mi opcije "As Administrator" i "All as Administrator" i sa njima uspije ali se opet otvara isti prozor kod svakog sledećeg kopiranja nekog fajla.

Našao sam negdje da se stvar može riještiti kad se u Run ukuca secpol.msc pa se ide na Local policis - Security options - User Account Control: Run all Administrators in Admin Approval Mode (podese se Disable), i to radi, ali koliko sam vidio ovo isključi UAC a sa njim isključenim mi ne rade Metro aplikacije.

Na kojem podešavanju vi držite UAC? Ja sam ga u Win7 imao isključenog i to je milina, nema tih njegovih poruka.

Kako da riješim ovo sa kopiranjemm fajlova? Ista stvar se dešava i kad kreiram obični folder ili kad nešto brišem, dešava se i unutar Windows Explorera a ne samo Total Commandera :mad:

Ja sam iskljucio UAC iz control panel-a i normalno mi rade metro aplikacije i nikad mi ne iskacu takvi prozorcici...

Poslednja izmena:
I meni rade metro aplikacije sa UAC iskljucenim. Doduse, meni na Win8.

Meni nisu radile na Win 8 kad sam testirao na laptopu u vreme kad je izašao. Ali sada iz CP držim ugašen UAC i rade. Očigledno je prisutno u nekim slučajevima.

Meni izbacuje poruku "Photos/Weather/Maps/Music can't open while User Account Control is turned off" :trust:

Jel se dešava nekom da mu Skype ekstremno drlja po disku na Windows-u 8.1 64bit? Ovo je naročito izraženo kad se prvi put pokrene Skype nakon instalacije. To me je užasno iritiralo na 8.1...

Meni se to desava na win7 nakon poslednjeg update skypa

Ako nekoga zanima, sad radi, isključen UAC a rade i Metro aplikacije. Proradilo je kad sam instalirao sve windows update koje je imao, sinoć sam imao tek čisto instaliran sistem a maloprije je skinuo preko 800 MB updatea i evo sad radi kako sam i želio :)

Jel bi mogao na ovu moju krsinu da skrljam osmicu ? Drajveri za maticnu ne podrzavaju osmaju ali sam vidjao neke matore masine koje sljakaju 8.1 pa dal da probam ?

^sto da ne? radice sve 99%

Sada da podelim svoje iskustvo s tim kako drajveri ne rade kako treba za GPU render.

Imao sam Radeon 5770, i u IE su mi bila mutna slova. Sve verzije drajvera davale su iste rezultate.
Juče ubodem novu kartu,
nisam ni izbrisao predhodne drajvere, niti sam opet instalirao za ovu.
Sve radi savršeno. Otvorim ja IE, kad u njemu perfektno oštra slova.

Novi start meni stize u nekom od narednih zakrpi na windows 8,kao i mogucnost pokretanja metro aplikacija u samostalnim prozorima.
Microsoft-Officially-Confirms-the-Return-of-the-Start-Menu-Photo.jpg

Prica se da to dolazi u sledecem update-u (valjda krajem ove ili pocetkom sl. godine)

Ce to biti 8.1 update 2 ili 8.2???

Sto bi neko hteo metro aplikacije, ja sam dva puta upalio neko sranjce od aplikacije i plakao koliko smesno izgleda.

Sto bi neko hteo metro aplikacije, ja sam dva puta upalio neko sranjce od aplikacije i plakao koliko smesno izgleda.

Recimo da na Tabletima i WP ima vise smisla koristiti te Metro aplikacije...
Na PC ima manje efekta koristiti tako nesto, ne kazem da je ne upotrebljivo, npr Hyper (you tube) je veoma dobra, ne moram non stop u Chrome pa na YouTube...

Sve u svemu, ne trebamo pljuvati i podcenjivati...

Ako će Start meni izgleda kao na tim slikama, sa Metro dijelom, onda je bolji Classic Shell, i dokle god njega ima svejedno je da li će MS ubaciti Start meni ili neće.

Vrh Dno