Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ima li neko problema sa ATI driverima na 8.1 ? U pitanju su graficke 280x i 290x ...

Ja ih nemam, mada ja trenutno imam 5770, tako da su drajveri odavno dovrseni za nju.
Problem je verovatno jer su drajveri mladi, odnosno kartice.

Pozdrav svima,

kolega uzima racunar sa sledecim hardverom: z87 MSI Pc mate silicon power 4x4GB @ 1600MHz samsung evo 120GB seagate barracuda 2TB MSI GTX 770 Kuæište Thermaltake Urban S31 Black, 2.5''-3.5'' HDD Docking/Window/SECC Raidmax 835W, pa ga interesuje kako bi se 8.1 ponasala na tom racunaru? Takodje, kakva je podrska za igrice, starije, novije itd? Vredi li ovo instalirati umesto W7?

Cisto ukratko ako neko sa vise iskustva moze da napise da ne listamo sada celu temu...

Rade igrice, PunkBuster jedino pravi problem, moras da ga stavis na Compatybilty sa Win 7 da bi radio. Brzi je boot, brza instalacija i sve ostalo. Metro, Modern UI moze da se zaobidje ukoliko mu se ne svidja.
A meni se ne svidja. To se radi sa Classic Shell. Vredi instalirati umesto Win 7 zbog brzine, a Win 7 ima prednost jer na njemu je veca sigurnost da sve radi i dovrseniji je sistem.
Ako te zanima jos nesto dopitaj.

moze da se namesti prilikom instalacije win8.1 da default putanja za tipa program files ili users bude na nekom drugom disku?

Jedno kratko pitanje. Izvinjavam se unapred, verovatno je već rečeno, ali jednostavno sam preumoran da sada čitam sve ovo. Stiglo nam je u firmi 26 računara i 14 laptopova pa sam se umorio od silnih instalacija. :)

Naime, imamo legalne sisteme win 7 i win 8.1, na desktopima idu 7-ice i to je OK, a na laptopovima neke kolege hoće 8.1.

Pitanje glasi: Može li se na 8.1 isključiti metro? Ako može, kako? :)

Ima li opcija za start dugme/meni/ili kako ga već zovu ili to mora da se naknado instalira? Ako mora naknadno, to mi nije opcija koja me zanima pa ne morate da mi kačite linkove.

Ranije sam probao Win 8 i konstatovao da je užasan, sada sam samo potvrdio svoje mišljenje s 8.1. Možda ga i promenim ako ovo što sam pitao može da se odradi.

Hvala na pomoći. ;)

Ne moraš ništa da gasiš, već samo nek' ne pritiskaju Win dugme i neće ni ulaziti u Metro.

Takođe, iz Taskbar Properties-a možeš da podesiš da se 8.1 direktno butuje na dekstop (prve dvoje opcije iz Start sekcije).

Hvala u svakom slučaju. Već me boli glava od ovog modernog UI-a. :D

Kako ću samo slatko da ih gledam dok se muče prilikom korišćenja istog. Ja ću meni lepo 7-icu da instaliram. :smoke:

8.1 neverovatno zna da iritira svoje korisnike - konkretno mene.

I ovo može da pomogne koliko toliko:

http://www.gizmag.com/windows-81-modern-ui/29552

Poslednja izmena:
Ne znam bas. Meni je prosle nedelje stiglo 35 racunara sa Win8. Uradio sam upgrade na 8.1, prebacio ljudima podatke, uvezao ih u domen i sve vrlo lepo funkcionise. Kompove su dobili i neki vrlo neuki korisnici ali niko se do sada nije zalio.

Jedno pitanje,ali za mene izuzetno bitno.

Kako OBRISATI sifru sa administratorskog naloga na Windows 8.1 nalogu ??? Pitam to jer prijateljica koja ima Windows 8.1 nece da kuca sifru jer je to njoj dosadno.

Da napomenem da njen Windows 8.1 nema nijedan drugi nalog sem administratorskog, a Guest nalog nikad nije ni aktiviran.

Koju sifru? Ako koristi Microsoft account, moze samo da joj se ne pojavljuje prompt ali ne moze da ukloni password. Ako koristi lokalni account, moze da ukloni.

Isto kao i na win 7 ako znas gde je u control panelu pa user account samo sto je na 8 ici malo drugacije napisano u user acc . Samo pogledaj snaci ces se vec ;)

Koju sifru? Ako koristi Microsoft account, moze samo da joj se ne pojavljuje prompt ali ne moze da ukloni password. Ako koristi lokalni account, moze da ukloni.

mozes jos bolje ovo da objasnis ? Nisam siguran koji nalog koristi, ali mislim da je Microsoft nalog. Pa ako je tako, kako da se ne ubacuje sifra vec da se automatski loguje ?

edit: koristi lokalni nalog, sad sam pogledao. Kako onda da obrisem sifru, nisam uspeo uopste.

Poslednja izmena:
Ovo je samo za lokalni nalog:

- Swipe in from the right edge of the screen, and then tap Search.
(If you're using a mouse, point to the upper-right corner of the screen, move the mouse pointer down, and then click Search.)

- Enter sign, and then tap or click Sign-in options.

- Under Password, tap or click Change.

- Verify the current password for your local account.

- Leave the New password, Reenter password, and Password hint fields blank, tap or click Next, and then tap or click Finish.

Now, you (or anyone) can sign in to your local account and use your PC without a password.

Ich habe es geschaft. :)

Uspeo sam !!!

Vielen Dank für Ihre Hilfe (Puno hvala na pomoci).

Meni ovaj 8.1 pro koji sam instalirao radi perfektno kao i prethodni 8.0.
Sve fercera besprekorno.
+1

Meni ovaj 8.1 pro koji sam instalirao radi perfektno kao i prethodni 8.0.
Sve fercera besprekorno.
+1

Ja ne sporim da on radi odlično već da je OS *****an.

Pre svega nema OS mene šta da "ubeđuje" da se prilikom instalacije povežem sa njim i kako je to dobro za mene. :D

Potpuno je retardirano to da moram da se isključim sa mreže dok instaliram sistem jer će u suprotnom da me "davi" s tim glupostima. Ne želim da delim svoje fajlove i slike s njim, ne želim da OS prati moju lokaciju, ne želim da mi on šalje i servira vesti, ... itd.

Tačpad i Win 8.1 = totalna glupost. S mišem i može ali s tačpedom nikako, stalno nešto "iskače" na ekranu.

Isključivanje računara, desni klik na "start" pa Shut Down = totalno retardirano. Bar deset kolega me je zvalo i pitalo kako se isključuje računar. :(

Za poslovne korisnike ovo je totalni promašaj.

Na stranu to što me proizvođač laptopova tera da koristim Windows 8.1 jer za Windows 7 ne daje drajvere. To tek čekam ponedeljak pa da ih zovem i da im se malo ..., a ujedno i da ih podsetim da je ovo poslednji put da sam kupio njihov laptop. Isto se dešavalo i sa XP-om i Vistom ali tada su nam dali "nezvanično" link ka njihovim serverima gde su se nalazili XP drajveri.

Za FB i Android generaciju je ovo super.

Poslednja izmena:
Od kako je izbačen win8, proizvođači nemaju prava da prodaju nove uređaje sa win7. Tako je odlučio microsoft na štetu svih.

Kako da mi proradi kamerica Intex IT-305WC, treba mi za Skype.

@Ve®sus

Meni komandu za Test Mode prijavljuje kao nepostojecu, jesi li je sigurno napisao ispravno?

Drugo, nasao sam ovo, samo sto meni tastatura ne radi kada ode u taj mod, stoga ne mogu ni da radim boot.

Edit:
Nasao sam ostatak koji treba ukucati, aktivirao test mode, jedino PAX drajveri i dalje kao i da ih ne instaliram.

Problem sa Xtreme Music se i dalje nastavlja, ovog puta je zvuk nestao, tek nakon sto sam iskljucio potpuno struju na napajanju.

Poslednja izmena:
Default licencirani(ili kakvi su već) drajvezi iz w8.1 nemaju podršku za OpenGL 3, pa sam ih uklonio iz device managera i na jedvite jade uspedo da uguram poslednji CCC koji radi za moju Ati u latpopu.E sad je problem ,nemam kameru u Skype-u.Dakle, može video,samo ako koristiš M$ drajvere.Znam da nema veze jedno sa drugim, ali od kada sam uklonio M$ drajvere za GPU, prestala je da radi kamera u Skype-u.Uredno stoji drajver za video kameru,ali ne radi.

Poslednja izmena:
Windows 8 je totalni promasaj i za obicne i profesionalne potrebe, to je svima jasno. Citam ovu temu i lici mi kao da se majete sa nekim Linux-om a ne necim sto bi trebalo da bude "Plug & Play". Ispade "Plug & Pray", kao nekad sa Vistom :D
Mislim, jedan Skype je za desktop, a drugi je za Metro? WTF?

Windows 8 je totalni promasaj i za obicne i profesionalne potrebe, to je svima jasno. Citam ovu temu i lici mi kao da se majete sa nekim Linux-om a ne necim sto bi trebalo da bude "Plug & Play". Ispade "Plug & Pray", kao nekad sa Vistom :D
Mislim, jedan Skype je za desktop, a drugi je za Metro? WTF?

Ahahahah sjajno :)
I ja danas dođoh do ovog rešenja na poslu i potpuno sam šokiran.
Naravno, obrisao sam ovu metro verziju, ali sam i dalje zapanjen logikom koja je korišćena za neke stvari.
Mašina je bez pogovora - živahnija osetno nego na sedmici, ali su pojedina rešenja zaista tragična...

Zna li neko zasto mi ne vidi tastaturu na Advanced menu za boot?
Radi mi sve do tog koraka.

Sve po starom vidim u komentarima: paranoja i pljuvanje po Mikrosoftu. :p

Meni Skype odgovara is metro okruzenja. Samo jos da se pali sa racunarom, bio bi extra. Zna li ko kako namjestiti to?

5ut7.jpg

p527.jpg

4lqn.jpg

i0nh.jpg

3j5o.jpg

Nazad
Vrh Dno