Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Slobodno isključi UAC, ne treba ti to u životu.
Svaka naredna instalacija se podrazumeva kao As admin.

Nema potrebe da nVidia installer pokrece kao admin, kad installer vec u ima to u manifestu i sam Windows ce to oznaciti sa shieldom kod ikonice i pokrenuti ga trazeci admin privilegije.
obZNQgt.png

UAC ce te obavestiti kad neki program zatrazi administrativni pristup i moze da bude vrlo koristan u odredjenim slucajevima. Ne bih ga iskljucivao olako - ako korisnik koji je ulogovan na Windows ima admin privilegije, sve se pokrene sa elevacijom, bez pitanja koje dobijes sa UAC-om.

Poslednja izmena:
1) Prvo sam instalirao za integrisanu, pa onda NVIDIA (ako tako treba)?
2) Da li sam trebao pri instalciji NVIDIA instalirati sve ovo ili sam nesto trebao preskociti:
-PhysX System software
-HD Audio Driver
-Graphics Driver
-NVIDIA GeForce Experience

3) Pri instalaciji Avasta da li sam trebao nesto odstiklirati ili sve istalirati?
20131214_173216.jpg
4) Sta bi trebalo da mi bude u podesavanjima sto se tice mreze home ili public?

Ne vidim zasto bi koristio Mail Shield ako ne koristis Outlook, Antispam, kao i Remote Assistance i jos nekoliko tih stvari.

1) Prvo sam instalirao za integrisanu, pa onda NVIDIA (ako tako treba)?
2) Da li sam trebao pri instalciji NVIDIA instalirati sve ovo ili sam nesto trebao preskociti:
-PhysX System software
-HD Audio Driver
-Graphics Driver
-NVIDIA GeForce Experience

3) Pri instalaciji Avasta da li sam trebao nesto odstiklirati ili sve istalirati?
Pogledajte prilog 130613
4) Sta bi trebalo da mi bude u podesavanjima sto se tice mreze home ili public?
Nista ne preskaci,kod mene na Toschiba lapu sve je to instalirano,radi perfektno(ako se to moze reci za 315m):D
Za instalaciju Avasta to ne bih znao,na Win 8.1 ne koristim nista dodatno,za sada nisam imao problema sa virusima.

Mozda se pre spominjalo, ali mene interesuje, kako moze da se ubaci prevod u Windows Media Center ?? Ja nemam pojma, pa ako neko moze da mi pomogne :)

A zasto bi se patio sa Media Centrom? Imas MPC-HC ili MPC-BE, sama instalacija ce ti resiti sve ako ne zelis dalje da podesavas kvalitet slike i titlova.

Ma imam ja Km Player koji koristim za pustanje, I BS Player koji koristim za trazenje titlova, nego sam bio samo radoznao, sto se media centra tice, hvala u svakom slucaju :D

KMP je postao krs, predji na PotPlayer (njega sad razvija ovaj sto je radio na KMP).

Koristim 8.1 i stvarno sam zadovoljan kako to radi, ali imam jedan mali problem, kada iskljucim pagefile i kada je kompjuter da kazem hladan (kada hocu da ga upalim poslee 10-12h,) upali se ali cim stigne do onog loga windows ugasi se masina, posle toga pali se normalno, kada ukljucim pagefile sve radi savrseno, stvarno cudno, jel neko zna u cemu je caka?

Poslednja izmena:
A da nisi iskljucio hibernaciju da postedis SSD? Mislim da nema potrebe da nesto optimizujes sa tolikim SSD-om...

Poslednja izmena:
Nije iskljucena hibernacija, definitivno cu ostaviti ovako, ali rekoh da isklljucim pagefiile posto imam 16gb rama,

Nije iskljucena hibernacija, definitivno cu ostaviti ovako, ali rekoh da isklljucim pagefiile posto imam 16gb rama,

Kod mene je uvek (čak i sa 8GB RAMa koje imam) isključen PageFile i HiberFile i nikada nikakvih problema nisam imao što se tih isključivanja tiče...
Tvoj problem udara sa neke druge strane. E, sada, sa koje, pitanje je...

Pll je uvek bio iskljucen, zar on nije za neki ekstremni klok, tipa 4.7,4.8,,

Jeste, za veliki overklok je. Paging file ne bi trebao da ti pravi taj problem. Kad Windows ode u dublji sleep mode, on ce sadrzaj RAMa snimiti u hiberfil.sys, osmica jos i sve sistemko hibernise po defaultu i pogasiti struju svom hardveru. Dakle, tebi ne ostane nista u RAMu zato sto si bio u sleep stateu, ali trebalo bi da se sadrzaj RAMa ucita sa harda. Da nemas neki damp koji ti je ostao od tih failova?
System Power State S4

System power state S4, the hibernate state, is the lowest-powered sleeping state and has the longest wake-up latency. To reduce power consumption to a minimum, the hardware powers off all devices. Operating system context, however, is maintained in a hibernate file (an image of memory) that the system writes to disk before entering the S4 state. Upon restart, the loader reads this file and jumps to the system's previous, prehibernation location.

If a computer in state S1, S2, or S3 loses all AC or battery power, it loses system hardware context and therefore must reboot to return to S0. A computer in state S4, however, can restart from its previous location even after it loses battery or AC power because operating system context is retained in the hibernate file. A computer in the hibernate state uses no power (with the possible exception of trickle current).

State S4 has the following characteristics:

Power consumption

Off, except for trickle current to the power button and similar devices.
Software resumption

System restarts from the saved hibernate file. If the hibernate file cannot be loaded, rebooting is required. Reconfiguring the hardware while the system is in the S4 state might result in changes that prevent the hibernate file from loading correctly.
Hardware latency

Long and undefined. Only physical interaction returns the system to the working state. Such interaction might include the user pressing the ON switch or, if the appropriate hardware is present and wake-up is enabled, an incoming ring for the modem or activity on a LAN. The machine can also awaken from a resume timer if the hardware supports it.
System hardware context

None retained in hardware. The system writes an image of memory in the hibernate file before powering down. When the operating system is loaded, it reads this file and jumps to its previous location.

Sto se tice dumpova nemam,iskreno to mi se jednom desilo i vratio sam pagefile i od tada sve funkcionise normalno, nije meni ovo neki problem, nego sam hteo da postavim pitanje cisto da vidim o cemu se radi, sa ili bez pagefile ne primecujem apsolutno nikakvu razliku u bzini sistema, inace u biosu su mi sve power opcije iskljucene zbog kloka,

Sto se tice dumpova nemam,iskreno to mi se jednom desilo i vratio sam pagefile i od tada sve funkcionise normalno, nije meni ovo neki problem, nego sam hteo da postavim pitanje cisto da vidim o cemu se radi, sa ili bez pagefile ne primecujem apsolutno nikakvu razliku u bzini sistema, inace u biosu su mi sve power opcije iskljucene zbog kloka,

Trebalo bi da bude neki dmp file u C:\Windows\Minidump. Ako imas hiberfil.sys, ne vidim zasto bi paging file uticao na sleep mode.

Može to jeftinije da se nađe, ENDUSER cena je 85eur(insajderska informacija), kod single language varijanti (SRB ili ENG).
E sad, OEM licence se prodaju isključivo uz hardver, samo tako je legalno - ako bi vam u kontrolu banula poreska. No pretpostavljam, da ako stavimo na stranu, kako bi to ovaj prodavac pravdao I prodao, tebe kao kućnog korisnika to ne zanima, I imaš normal win.
Varijanta sa full language je 104eur - ENDUSER cena.

Može to jeftinije da se nađe, ENDUSER cena je 85eur(insajderska informacija), kod single language varijanti (SRB ili ENG).
E sad, OEM licence se prodaju isključivo uz hardver, samo tako je legalno - ako bi vam u kontrolu banula poreska. No pretpostavljam, da ako stavimo na stranu, kako bi to ovaj prodavac pravdao I prodao, tebe kao kućnog korisnika to ne zanima, I imaš normal win.
Varijanta sa full language je 104eur - ENDUSER cena.

je li, a zasto poreska proverava da li je sw legalan ili ne? stvarno smo banana republika

a inace, u svakoj normalnoj zemlji, recimo nemackoj, mozes da kupis samo oem win bez problema i reinstaliras ga na isti, ili neki drugi racunar kada recimo radis upgrade bez ikakvih problema

Vrh Dno