Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Meni sa poslednjim mobility drajverima uopste ne radi Brightness opcija, tj. ne reaguje na menjanje vrednosti.

Meni sa poslednjim mobility drajverima uopste ne radi Brightness opcija, tj. ne reaguje na menjanje vrednosti.

Pa ne reaguje do ~60%, a za svaku vrednost ispod toga se samo ugasi. Tj. vide se obrisi desktopa ili sta vec trenutno prikazuje komp, ali samo ako se ludacki i pod odredjenim uglom zagledas.

Ne reaguje mi ni na 0%, probao celu skalu. Nisam jos probao beta drajvere sto su izdali juce.

Pozdrav svima,

jutros sam se prvi put susreo sa 8.1 (do sad sam bio na w7). Manje više se snalazim, sem sa startovanjem Skajpa. Da li moram da napravim taj Microsoft account koji mi traži, ili mogu bez njega?

Ne moraš. Može sve preko lokalnog naloga. Samo skini da njihovog sajta Skyoe for desktop verziju

Planiram da na laptopu instaliram win8.1 da li je sve isto kao i na desktopu i na kakve particije da podelim hdd od1tb, da li je dovoljno za win da particija bude 120gb, a resto na pola da ukupno budu 3particije ili to ne valja?

Da li mogu da podesim da mi, kao na win7, promena jezika važi samo za aplikaciju u kojoj sam promenio jezik? Tipa, sad promenim na srpski dok kucam na forumu, i onda kad se vratim u CAD (alt+tab) da mi je tamo i dalje engleski?

Planiram da na laptopu instaliram win8.1 da li je sve isto kao i na desktopu i na kakve particije da podelim hdd od1tb, da li je dovoljno za win da particija bude 120gb, a resto na pola da ukupno budu 3particije ili to ne valja?

Stavi 200GB posto ti je veliki hard disk , ostalo za arhivu ostavi...

Broj particija je tvoj izbor. Ja sam nekako uvek furao 1 za sistem i instalacije svega, a druga za podatke (filmovi/muzika/fotke/dokumenta itd). Ako ti trebaju 3, pravi 3 particije... ali neka ta prva, na koju ide win, bude bar 200gb.

Instalirao sam win8.1 na ASUS X550VB-XX045D i dobio sam u device menager sledece:
20131212_232302.jpg
kako da resim ovo i drugo posle same instalacije win sta od drivera da instaliram da li sve ili vec sta:
20131212_232939.jpg20131212_233002.jpg

To taj rad,polako ga vracamo na sedmicu. :D

Skini odavde i instaliraj https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X550VB/#support
Izaberi Driver & tools. izaberi Win 8.1 64bit ili 32 u zavisnosti koji si instalirao.
VGA,LAN.Wireless, BlueTooth.

Sto se tice VGA, da li da instaliram driver za obe (Intel Graphics Driver i
nVidia Graphics Driver) ili samo za onu koju bih koristio? da li ce mi laptop raditi sa obe grafike znaci da kad se radi nesto nezahtevno radice neintegrisana a kada bude nesto zahtevno radice diskretna.Da li sam upravu?

Sto se tice za Wireless i BlueTooth kako da vidim da li je Ralink ili Qualcomm Atheros, vidim u device manager Qualcomm Atheros Wireless, a za Bluetooth ne vidim da li je i za njega Qualcomm Atheros ili postoji neki program preko koga mogu da vidim sta je sta?

Poslednja izmena:
I bio bi red, jednstavno ovaj metro nije za misonje i tastaturu..

Ne mogu ja po njemu traziti programe, kad ne ide, ne ide..

Sto se tice VGA, da li da instaliram driver za obe (Intel Graphics Driver i
nVidia Graphics Driver) ili samo za onu koju bih koristio? da li ce mi laptop raditi sa obe grafike znaci da kad se radi nesto nezahtevno radice neintegrisana a kada bude nesto zahtevno radice diskretna.Da li sam upravu?

Sto se tice za Wireless i BlueTooth kako da vidim da li je Ralink ili Qualcomm Atheros, vidim u device manager Qualcomm Atheros Wireless, a za Bluetooth ne vidim da li je i za njega Qualcomm Atheros ili postoji neki program preko koga mogu da vidim sta je sta?
Skini AIDA64 i ocitace ti sve.
Naravno za obadve graficke.

Vuk40@Hvala ti, ako mi bude trebalo jos nesto pitacu te. Pozdrav.

Instalirao sam win8.1 na ASUS X550VB-XX045D i dobio sam u device menager sledece:
Pogledajte prilog 130453
kako da resim ovo i drugo posle same instalacije win sta od drivera da instaliram da li sve ili vec sta:
Pogledajte prilog 130454Pogledajte prilog 130455

To 3D video ti je drajver za NVIDIA graficku evo ti instaliraj najnoviji drajver http://www.nvidia.com/content/Drive...t-international-whql.exe&lang=us&type=GeForce i za Intel hd 4000 drajver instaliraj https://downloadcenter.intel.com/co...dType=Drivers&OSFullname=Windows+8.1,+64-bit*

Ne može kako hoces.Uvek idi na run as admin,a mozes i u properties da setujes da uvek pokrece neku aplikaciju kao admin.

Znaci da kada god se instalira bilo koji driver uvek ici na run as admin, a kada se instaliraju programi?

Znaci da kada god se instalira bilo koji driver uvek ici na run as admin, a kada se instaliraju programi?
Da, mada ovo nije mnogo smisleno kod kućnih korisnika. Ono što je praksa je jedan nalog (normalno administratorski) kontrola korisničkih naloga se spušta na najniži nivo etc. pa se posle čude odakle virusi ...

Ne može kako hoces.Uvek idi na run as admin,a mozes i u properties da setujes da uvek pokrece neku aplikaciju kao admin.

Ako ne iskljucujes UAC, a ne vidim zasto bi to radio, dobices elevation prompt u kom ces potvrditi da hoces to da uradis i ukoliko user nije admin, Windows ce traziti admin kredencijale. Dakle, dovoljan je dvoklik na instalaciju, ukoliko je ova skorijeg datuma.

Vrh Dno