Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ovo mi je novo - da se neko vratio na Windows 8 sa 8.1...

Ja sam se vratio na 8 sa 8.1 ali to je zato što sam imao velikih problema sa drajverima na laptopu. Samsung, čiji laptop imam je do sada izbacio brdo novih drajvera ali dok ne budem imao malo više vremena neću ni pokušavati da opet instaliram 8.1 jer ako nešto krene po zlu ostajem bez laptopa koji mi treba skoro svaki dan za posao.

Zašto nagađati kada postoji ovo
U svakom slučaju je najbolje prvo pronaći drajvere pa tek onda ići dalje. Napraviti backup systema je još i nabolja opcija. Iako izgleda kao samo kozmetička promena kod W 8.1 ipak ima razlike "Ispod Kože", specijalno u radu nekih drajvera. Kada se radi o Laptopu ili "Brand" mašinama treba biti jako oprezan i ići na prizvođačeve sajtove, neki su mnogo inertni i treba im puno vremena, ako i uopšte da se prilagode. Najgore prolaze relativno starije komponente, izgleda da su one tek u drugom planu.

Imam stutter u Fifi 14. U W7 je islo sve glatko na maximum setovanjima. Isti drajver poslednji. Sta bi moglo biti?

Imao sam "crveni ekran" u toku igranja BF4,i posle toga u metro uopste ne mogu da udjem!Nije mi bitan metro,ali jos neki programi uz to ne rade.Dobijem poruku-

windows cannot find ms windows-store:Assoc?protocol=http.Make sure you typed the name correctly and then try again.

Sta je to?To sam vec imao jednom,ali nisam mnogo obracao paznju na to,a i uskoro posle toga sam ga reinstalirao,windows,ali mi se sad opet pojavilo.Svi folderi u widowsu su mi mali,ja mogu da ih povecam,ali se oni odmah vrate na staro.Naocigled sve radi,ali me nervira.Utorrent mi ne radi,podigne se on ali ne mogu magnet linkove da ubacim u njega.Upalim ja utorrent ali kad kliknem na magnet link mi napise -look for an app in the store,ja to kliknem i dobije gorepomenutu poruku.A isto tako i kad hocu da skinem sam torent u komp,isto mi napise.Dali postoji neki nacin da ovo sredim ili opet reinstal windowsa?

Poslednja izmena:
Virus ??

Sad mi je napisao:

windows cannot find ms windows-store: PurgeCaches.Make sure you typed the name correctly and then try again.

Sta se ovo desava?

EDIT:

Uspeo sam pomocu ovog drugog tutorijala da dobijem "store",ali jos mi ne radi -Settings-change settings!Samo trepne ekran kad to kliknem.

http://www.eightforums.com/tutorials/35231-store-re-register-windows-8-8-1-a.html

Poslednja izmena:
Imam legalan windows 8 pro ( VL ) na kome cu ostati. Uradio sam image celog diska , zatim upgrade na 8.1 pro ( 64bit VL key ) , uradio image za svaki slucaj i vratio se na Win 8.
Sada sam se vec navikao , nemam problema sa latencijama i lepo radi. Win 8.1 pro mi je nesto brljavio sa fontovima sa misem, nesto je stalno drljao po disku....
Za sve one koji eade upgrade sa win 7 na Win 8 obavezno pustiti da uradi onaj mali update ( nevidljivi za nas) koji pita pre pocetka instalacije. Ja sam se pravio pametan , nisam mu davao da ga uradi.
pa je posle bilo problema sa driverima..

Imao sam "crveni ekran" u toku igranja BF4,i posle toga u metro uopste ne mogu da udjem!Nije mi bitan metro,ali jos neki programi uz to ne rade.Dobijem poruku-

windows cannot find ms windows-store:Assoc?protocol=http.Make sure you typed the name correctly and then try again.

Sta je to?To sam vec imao jednom,ali nisam mnogo obracao paznju na to,a i uskoro posle toga sam ga reinstalirao,windows,ali mi se sad opet pojavilo.Svi folderi u widowsu su mi mali,ja mogu da ih povecam,ali se oni odmah vrate na staro.Naocigled sve radi,ali me nervira.Utorrent mi ne radi,podigne se on ali ne mogu magnet linkove da ubacim u njega.Upalim ja utorrent ali kad kliknem na magnet link mi napise -look for an app in the store,ja to kliknem i dobije gorepomenutu poruku.A isto tako i kad hocu da skinem sam torent u komp,isto mi napise.Dali postoji neki nacin da ovo sredim ili opet reinstal windowsa?

Imaš neki problem na mašini - ili drajveri ili hardver. Stavi minidump ovde pa da vidimo. C:\Windows\Minidump ili C:\Windows\LiveKernelReports pa dalje do dmp fajla.

Jel neka proverena [narodna] verzija Windows-a 8.1 ? Moze i link na pm, unapred zahvalan! :)

I meni ako neko moze da posalje proverenu verziju na pm bio bih zahvalan do neba.

Nekoliko dana imam vec Win 8.1 Pro i tek sad provalio da se ne ugase app (vreme, posta...) na desni klik i close, vec rade i dalje (backround). Da se skroz ugase, prevuku se prema dole i drzi se do 3 sekunde i onda se kompletno ugase.

[YOUTUBE]0Ykm-W3Vdns#t=6[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Verujem da ces na ovaj nacin hitno dobiti warn poencic. Ako vec moras nekoga nesto da pitas na tu temu, koristi PM.

Da li je neko poredio Wasapi out na W7 i 8(.1)? Kažu da bolje zvuči na Osmici.

Zasto svaki put iz store-a kada pokusam d ainstaliram aplikaciju dobijem ovu gresku ?Screenshot 2013-11-30 17.00.19.png

Meni se to uvek desava,nisam uspeo ni jednu aplikaciju do sada da instaliram!

Ako nece uopste:

For anyone else with this, the solution was that the Temporary Internet Files folder was wrong in Internet Explorer. Run IE, go into Internet Options, click Settings in Browsing History section, click Move Folder and set to something valid like "c:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Windows".

Ako nece uopste:

For anyone else with this, the solution was that the Temporary Internet Files folder was wrong in Internet Explorer. Run IE, go into Internet Options, click Settings in Browsing History section, click Move Folder and set to something valid like "c:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Windows".

To je to ,hvala !

samo da pohvalim amd tj njihove developere i da napljuje windows 7, instalirao sam bio 7micu i amd zadnji beta drajver i dobijao stalno zamrzavanje i force close, dok je na 8.1 radilo sve super, vratio se na 8.1 i nemam nikakvih problema vise. isto na 7 sam probao i da pobrisem sve drajvere i da instaliram 13.9 zadnji katalist koji je stable i ni on nije pomogao, tako da veliki plus za M$ windows 8.1 koji je neuporedivo bolji brzi od 7, i amd koji odlicno odradio drajvere za 8.1

Što? Ovo pišem iz sedmice 64bita i kataljista 13.9 nema nikakvog smrzavanja. Inače svakako 8.1 radi bolje nego sedam.

Ljudi moze li mala pomoc, hocu da instaliram nov svez win 8.1, ali mi ne dozvoljava da ga stavim ni na jednu particiju i izbacuje mi ovu poruku:

"Windows 8 cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GP disks."

Malo sam guglao i video da particije moraju da se prebace sa MBR na EFI rezim. Medjutim to zahteva da ja izbrisem sve particije, pa da reformatiram hard disk u EFI, pri tom bih izgubio gomilu podataka.

Postoji li neki drugi način da se instalira win 8.1, koji ne zahteva te rabote, ili ipak mora tako?

Trenutno imam instaliran narodni windows 8 pro (on izgleda ne zahteva EFI), medjutim ne mogu da ga updatujem na win 8.1

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno