Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Tu pišeš Everyone, onda ideš na check names, primetiš da je sada podvučeno crtom i klikneš na OK.

Imam problem sa 8.1.. Kad god probam da instaliram drivere i ATI CCC na pola instalacije posle ono ta da, kada prepozna hw u upotrebi, ekran postane samo crn i cuje se sustanje kao kad radio nema signal (shhh)... I tako u nedogled.. U pitanju Ati radeo ho 6940M....

Neko, nesto?

Kako da promijenim boju fonta i boju iksica na traci od menija? Stavio sam crnu boju a font je tamno sivi pa se ne vidi bas dobro..

Mislim da je neko pitao ovde jos jednom, ali nisam uspio naci..

Untitled.jpg

Koja je edicija drivera i da li se sama prekine instalacija posle toga ili je ti prekines, posto kazes da se desava svaki put? Jel radis mozda rollback iz safe moda da bi mogao da pokrenes komp?

Poslednja izmena:
Kako da promijenim boju fonta i boju iksica na traci od menija? Stavio sam crnu boju a font je tamno sivi pa se ne vidi bas dobro..

Mislim da je neko pitao ovde jos jednom, ali nisam uspio naci..

Pogledajte prilog 128173
Mora se ići zaobilazno za boju fonta ali probaj ovo, radi pod osmicom nisam isprobavao sa 8.1.

Koja je edicija drivera i da li se sama prekine instalacija posle toga ili je ti prekines, posto kazes da se desava svaki put? Jel radis mozda rollback iz safe moda da bi mogao da pokrenes komp?

Pazi probao sam sve zivo drivere, tj one za koje pretpostavljam da bi radili, znaci za WIn8 sa zvanicnog HP sajta i one sa AMD-ovog za moj model, takodje sam probao i ove
amd_catalyst_13.11_mobility_betav9.2 , takodje se desava isto i snjima.. I ne radim nista u safe modu, jednostavno iz BIOS-a iskljucim ``promenljive grafike``.. :) Inace ne prekidam ja instalaciju, ona ide do dela gde krene instaliranje drajvera i sigurno si primetio da onako blinkne ekran i cuje se zvuk ta-da, e tu meni ekran ostane crn i to je to..

da dodam, da kad ukljucim u biosu ovu opciju, onda mi komp posle podizanja win-a upadne u taj crni ekran ponovo i vise nikakvu aktivnost nema..

Poslednja izmena:
Znam da zvuci glupavo, ali probaj da, kada upalis tu opciju u biosu i udjes u windows gde ti je crn ekran, odradis kombinaciju taster "Fn+Brightness up" posto meni poslednje dve verzije drivera na laptopu ne rade kako treba (ati 5470) odnosno ne mogu da menjam brightness ni pomocu dugmica ni u mobility centru niti u power settings. Desava se da se, kada spustim na oko 60% osvetljenja, samo ugasi ekran. Dakle nema postepene promene samo on i off.
Ako to ne pomogne probaj da odradis drivere preko windows update-a, takodje sam negde procitao da se nekim ljudima desava digital signature problem sa ati driverima i da moras u boot meniju (F8 pre boota) odaberes Disable Digital Signature Enforcement.

I molim te proveri kada ti se podigne windows da je tako crn da li mozes pod odredjenim uglom da vidis logon screen, posto ja mogu da vidim ali samo siluete i to pod odredjenim uglom (ne dovoljno da baratam sistemom).

Edit: ovo sto sam naveo da se meni desava, je na windows 8 professional 64bit msdn licenca.

Jesi li probao drajver preko Device Manager-a da instaliras?

Jesi li probao drajver preko Device Manager-a da instaliras?

Nisam, jer kontam da mi ne znaci nista, kad ne mogu da dovrsim instalciju preko catalysta a onda ne mogu ni da ukljucim diskretnu i iskljucim ovu integrusu retardiranu..

@ Borgof

Osvetljenje mi je uvek na 90%, tako sam navikao.. i nije do toga kod mene uopte nema nista samo crn ekran, cak kad upali i njega, prestane da treperi ona sijalica koja treperi dok radi hdd (ssd kod mene), ona potpuno prestane da treperi kad upadne u taj ``crni ekran`` ...

Pre instalacije drivera ti normalno radi komp? Tj. imas one windows drivere. Ako je tako, pre nego sto pokrenes instalaciju CCC drivera u device manageru odradi driver uninstall za display driver i kada ti se otvori onaj popup u donjem delu imas opciju delete the driver software for this device, to stikliraj i odradi, pa onda instaliraj CCC.

Pre instalacije drivera ti normalno radi komp? Tj. imas one windows drivere. Ako je tako, pre nego sto pokrenes instalaciju CCC drivera u device manageru odradi driver uninstall za display driver i kada ti se otvori onaj popup u donjem delu imas opciju delete the driver software for this device, to stikliraj i odradi, pa onda instaliraj CCC.

Probao sam i to.. :) Ista situacija i u tom slucaju..

Uff, pa nista mi ne pada na pamet vise. Mozda da probas prilikom instalacije catalyst software suite da odstikliras sve opcije osim drivera, znaci bez hdmi-ja (negde sam procitao da je nekome to pravilo problem), i bez ostalih dodataka.

Probao sam sad prvo da preko device managera uguram driver ali ista situacija... Evo sad cu da probam ovo sto ti kazes ali sumnjam... Malo pre sam odcekirao samo driver i inastalacija je prosla znaci problem je do njega...

google chrome izaso mi sa desktopa i otiso u onaj metro kako da ga vratim, izlude me.

Probaj Drivermax http://www.innovative-sol.com/drivermax/ on u 60% slucajeva nadje orginal drajvere , za 6490m ce ti naci sigurno drajver 6400m series da znas! Samo nemoj USB 3.0 i za bluetooth da instaliras sa driver maxa meni ne pasuju ni kod brata na kompu isto , zato i pita drivermax zelis li sistem restore pre instalacije drajvere! Moje misljenje je da u 60% slucajeva nadje orginal drajver!

Da li je neko imao problem sa "driver_power_state_failure"
Kada ugasim racunar on se sam ukljuci i stoji plav ekran i smajli :( i pise

Your pc ran into a problem and needs to restart. We're just collect info and then we'll restart for you. (87% complete).
If you'd like to know more, you can search online later for this error: driver_power_state_failure

Da nije mozda nesto od ovog. Pre mi se desavalo da kada hocu da ga iskljucim, idem na shut down. Ekran se ugasi, a racunar i dalje radi, kao da je u sleep modu. Nekad se nakon nekog vremena i on iskljuci a nekad radi dugo (sve dok ga ne ukljucim i ne ugasim ponovo). Pa sam na internetu nasao kao neko resenje a to je sledece: da u power options idem na Choose what the power button does, i onda tu odcekiram Turn on fast startup.
Od kako sam to iskljucio, normalno se gasio par dana, a sada se sam i ukljucuje :D

Edit: Racunar iz potpisa, uz 8.1 x64 legalan.

Poslednja izmena:
@ Darkodar - Hvala, probacu.. :)

Screenshot (10).png Screenshot (11).png

Za prelazak iz metro u standarno okruzenje i obrnuto koristis ovo sa slike...

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem sa "driver_power_state_failure"
Kada ugasim racunar on se sam ukljuci i stoji plav ekran i smajli :( i pise

Your pc ran into a problem and needs to restart. We're just collect info and then we'll restart for you. (87% complete).
If you'd like to know more, you can search online later for this error: driver_power_state_failure

Da nije mozda nesto od ovog. Pre mi se desavalo da kada hocu da ga iskljucim, idem na shut down. Ekran se ugasi, a racunar i dalje radi, kao da je u sleep modu. Nekad se nakon nekog vremena i on iskljuci a nekad radi dugo (sve dok ga ne ukljucim i ne ugasim ponovo). Pa sam na internetu nasao kao neko resenje a to je sledece: da u power options idem na Choose what the power button does, i onda tu odcekiram Turn on fast startup.
Od kako sam to iskljucio, normalno se gasio par dana, a sada se sam i ukljucuje :D

Edit: Racunar iz potpisa, uz 8.1 x64 legalan.
Pa kada koristis legalan :d

Sala ;)
Komp ti moze upaliti internet konekcija ili USB.
Idi u Device Manager i na Network adapters izberi adapter desni klik
Properties pa Power Management i odstikliraj "Allow this device to wake the computer"
Isto je za USB.

Ahaha :D moram onda probati pirata :d

Jel to nesto novo dodato jel to postoji na win7 ili su sad dodali tu novinu. Posto mi se to nikad pre nije desavalo sem na ovom win8. Evo sinoc se iskljucio normalno. Nekad iz prve nekad iz druge nekad iz struje ahaha

Sada cu da odstikliram ovo pa cu da vidim kako ce se ponasati

@ProMaster
Uradi li ti sta sa tim driverima?

Instalirao sam Win 8.1 + Classic shell. Ok utisci za sad, stim da sam morao dva puta da ga instaliram jer sam uradio update amd sata drajvera i posle toga je poceo da trokira a nisam mogao da ga deinstaliram.

Kako da kod brisanja nekih fajlova maknem stalan upit potvrdjivanja admina?
Uac mi je na off, medjutim hocu npr da obrisem msocache folder i moram da izaberem all as admin. Kako da resim to?

E ljudi, nisam bas citao teme oko W8/W8.1 pa me interesuje nesto. Da li je ikako moguce promeniti taj izgled da imam na desktop-u start button sa listom programa, start meni kao kod W7/XP, ikonice na desktopu, isl kao kod svih predhodnih windows OS-a?
Preturio sam pola YT i ne nadjoh kako se to namesta, tj ako uopste moze da se odradi

Vrh Dno