Ako igras Crysis2 uz ovo ostalo u pozadini ti ocigledno ne umes da prepoznas usporenje sa ili bez AV-a

Nemamo sta dalje da pricamo. Drugi mogu dovoljno da izvuku iz ovog tvog komentara.
To sto nisi pokretao stopericu (ProcMon ili nesto drugo) je dodatni plus
Nije bas da ne umem da prepoznam usporenje, vec necu - posto mi ne smeta. Da sam iskljucio KAV dobio bih par frejmova u C2 (koji mi ne trebaju, posto i ovako sve radi lepo) ali bih 100% zakacio neku gamad za cije uklanjanje bi mi trebali sati i desetine reseta. E sad, to je moja specificnost, nije realna situacija u kojoj obican korisnik surfuje ili se samo zeza na kompu.
Ali, cak i obicne surfere (sa druge strane skale koriscenja neta) bih ja pitao da li ne bi kliknuli na email attachment po imenu recimo
www.maxi-popust.com koji bi dobili uz pametno srocen email?
Ili, da preformulisem, koliko obicnih surfera zna koji su sve fajlovi izvrsni?
Evo ja uradih test koji pokazuje da si ti u pravu - pakovanje rarom ~800Mb fajlova, velikih i malih.
Sa KAVom sam dobio 4 min 13s, a bez 3 min 12s. Ti tumaci kako hoces ali meni ta razlika ne smeta posto:
1. uz pakovanje mogu da radim sta hocu
2. pakovanje/raspakivanje mi se svakako desava u pozadini (recenica za Freud-a)
Sa ili bez KAVa, ja ne gledam u progress bar, vec radim nesto drugo, ili barem kontempliram. Da mogu proces da usporim na 2sek to bi bilo nesto, ovako ga svakako bacim u pozadinu. I sad dosta sa Freud-om
Procitah malo poruke unazad, vidim da imas problem sto tvoj program u firmi za koju si ga napravio radi sporo, nesto ga koci.
Ne pravim paralelu, ali me neodoljivo podseca na situacije koje sam ja imao. Recimo, ovu masinu sam uzeo jer ona stara nije mogla da tera neki program koji sam napravio - zauzece procesora je bilo 100% vecinu vremena uz pokrenutu samo jednu instancu. Program je radio ali je komp bio prakticno zamrznut, ni mis se nije mogao pomerati. I tako ja uzmem ovu kao zver, pokrenem program kad ono ista stvar. Ispostavilo se da sam program nije bio dobro optimizovan (ajd recimo uopste), ni za multiproc sisteme ni za ht. A trebalo je podesiti i MySQL server za specificne potrebe.
Sredih to, i evo sad cepam po 5-6 instanci u isto vreme uz zauzece procesora ne vece od 15%.
Sve ovo gore vodi do sledeceg - da nije problem u samom programu i/ili podesavanju sistema?
Pazi, zar ti ne skrece paznju to sto si ti bukvalno jedini koji se zali na nevidjeno usporenje uzrokovano AVom?
Wild guess - da nije swapovanje razlog usporenja? Pristup ramu je par redova velicine brzi od pristupa hardu, pa se usporenje od 3 ili 5 puta realno ne primecuje.
@ACAS
Nemoguce reci u par recenica, sve zavisi za sta ti treba, ali neki basic bi bio gasenje servisa koji ti ne trebaju, sredjivanje svih startupa, prebacivanje kernela u ram, pa tek onda na red dolaze optimizovanja svakog programa ponaosob.
E da, ovo ce alfaunits voleti - ja pored ostalog imam podesenu i automatsku defragmentaciju i bekap, i cak ni to mi ama bas uopste mi ne smeta