Šta je novo?

windows 7 ultimate ANTIVIRUS??

Nisam jedini... ja uopste ne koristim AV. Nisam pokrenuo AV na svojim masinama 13-14 godina. Jedini kontakt koji ja imam sa AV-om je kada u drugim firmama radimo neki posao ;)
Jesi li siguran da nemas tonu virusa na racunaru posto nikad ne pokreces AV? :)

Poslednja izmena:
Bolje mi radi nego kod ljudi koji ga imaju - meni je dovoljan pokazatelj :D

^
Dodji kod mene da pomeramo lejere ;)

@ACAS
on ima 12 gb ram-a, iliti kauc, pa se win opruzio, dok kod tvojih 4 gb ram-a, iliti fotelje, mora malo nogice da pokupi

Pa koliko zauzima taj windows 7 kada mu 4GB nije dovoljno??? verovali ili ne, ja sam imao XP na pentium 2 koj je imao samo 64mb ram!!! Dakle 64 puta manje nego sada!! naravno da taj xp nije radio punim kapacitetom, na 64mb, dok na sledecem kompjuteru koj je imao 1gb ram, taj xp nikad nije zauzimao vise od 250mb.. pa se pitam koliko zauzima ovaj win7 kada nemoze da se izpruzi na 4GB!! 4gb je realno po meni sasvim i vise nego dovoljno za bilo koj windows do sada.. i ram mi ima ocenu 7.2 u windowsu.. ako 4gb nije dovoljno neka neko napise da nisam u pravu i po mogucstvu obazlozi..

Po ko zna koji put na forumu (i drugi put i temi, i drugi put u zadnjih 5 poruka :D):
Zauzece memorije na Visti i Windows 7 ne znaci isto sto i zauzece na XP-u!

Pa koliko zauzima taj windows 7 kada mu 4GB nije dovoljno??? verovali ili ne, ja sam imao XP na pentium 2 koj je imao samo 64mb ram!!! Dakle 64 puta manje nego sada!! naravno da taj xp nije radio punim kapacitetom, na 64mb, dok na sledecem kompjuteru koj je imao 1gb ram, taj xp nikad nije zauzimao vise od 250mb.. pa se pitam koliko zauzima ovaj win7 kada nemoze da se izpruzi na 4GB!! 4gb je realno po meni sasvim i vise nego dovoljno za bilo koj windows do sada.. i ram mi ima ocenu 7.2 u windowsu.. ako 4gb nije dovoljno neka neko napise da nisam u pravu i po mogucstvu obazlozi..

ko kaze da mu nije dovoljna fotelja ;) ..evo, ako cemo dedukcijom, tvoj xp sa 1gb ram-a trosi 250mb, win7 sa 4gb, trosi oko 1gb, a sa 12gb ram-a vuche oko 3 gb ram, sto ce reci da uzima oko cetvrtinu ugradjene memorije ..imao sam i ja na poslu na xp-u 64 mb ram-a, nazad 5-6 godina, i tu sva moja analogija sa namjestajem prestaje, posto je i hoklica prevelika

Imao sam i ja takav komp pre sto godina. Kada sam kupio novi, taj sam poklonio vrticu al mi je bio blam da im dam masinu sa samo 64 pa sam dokupio jos 64.
Te stvari se strasno brzo menjaju - moj prvi hard je bio 3000 puta manji od ovog sto sad imam, recimo, a tada sam imao 1500 puta manje rama, ali je to u to vreme bilo mnogo koliko je i ovo sada. A tek kad se setim prvog pristupa netu na 9600 baud-a!
To koliko rama imas i koliko ti treba zavisi od toga za sta to komp sluzi. Meni sluzi za posao - od ovih 12 nakon pokretanja stvari koje radim mi ostane slobodno 5G ili nesto manje, sto je bas fino za povremeni Photoshop i igre.
Tako da i jesi i nisi u pravu, sve zavisi za sta ti komp sluzi.

:shock:Koristim Avast 6 Free i odlican je.Probao sam AVG nije los,Avira je losa,KIS je dobar ali prespor prilikom skena,ESS nije los dok ne naletite na neke .ajebane viruse.CIS,OSS,Panda su resenja koja ce u buducnosti isplivati na vrh kvalitetnih besplatnih antivirus resenja.:d

I naravno kao i svi ostali postovi ovaj je potkrepljen gomilom konkretnih razloga :D

Imao sam i ja takav komp pre sto godina. Kada sam kupio novi, taj sam poklonio vrticu al mi je bio blam da im dam masinu sa samo 64 pa sam dokupio jos 64.
Te stvari se strasno brzo menjaju - moj prvi hard je bio 3000 puta manji od ovog sto sad imam, recimo, a tada sam imao 1500 puta manje rama, ali je to u to vreme bilo mnogo koliko je i ovo sada. A tek kad se setim prvog pristupa netu na 9600 baud-a!
To koliko rama imas i koliko ti treba zavisi od toga za sta to komp sluzi. Meni sluzi za posao - od ovih 12 nakon pokretanja stvari koje radim mi ostane slobodno 5G ili nesto manje, sto je bas fino za povremeni Photoshop i igre.
Tako da i jesi i nisi u pravu, sve zavisi za sta ti komp sluzi.

Mozes li da mi napises konfiguraciju koju si imao ako je sve ovo istina, za 3000 puta manji disk i 1500 puta manji ram???

ps pretera ga, nije pre 100 godina, ja sam taj komp kupio pre tacnno 11 godina, i tad je bio ekstra komp, placen preko 1700 marona, u to vreme ogromne pare, plata caletova je bila 60 marona.. a taj tvoj, kad je otisao u vrtic??

Poslednja izmena:
Tema za vrtic :D

Mozes li da mi napises konfiguraciju koju si imao ako je sve ovo istina, za 3000 puta manji disk i 1500 puta manji ram???

486, hd 500M (nije 3, nego 5k puta manji), 8M rama, kupljen negde 1993, plate 2 marona, pa ti racunaj ;)

8mb rama, covece!! koj procesor je imao,tj koliko mhz? ps ovo za plate 2 te nisam razumeo,mislis 2K marona??

8mb rama, covece!! koj procesor je imao,tj koliko mhz? ps ovo za plate 2 te nisam razumeo,mislis 2K marona??

Ja sam "malcice" stariji od tebe pa se secam tog doba. Da, 2 DEMa plata, hiperinflacija, a proc je bio 486DX2 na 66MHz. Tih 8M rama je bilo toliko da me je lokalni pirat, kad je dobio super fresh igru Dark Force, molio da je probam posto on nije mogao (vecina jakih masina je imala 4M). I tako je on meni snimio igru na tada neverovatnih 8 3,5" floppy disketa (8x1,44M). Tada kompovi nisu imali modeme, Net je bio retkost cak i u US.
I eto kako nesto od pre 18 god moze da izgleda kao da je iz doba Jure :)

edit: setih se, snimljen CD je kostao 200DEM, za one ultra retke koji su imali CD citac (ja nisam).
Aktuelan je bio W3.11 koji je pucao sam od sebe posle sat dva u idle, radilo se u DOSu. A virusa prakticno nije ni bilo (cisto da sve ovo ne bude bas skroz off).

Poslednja izmena:
Ja sam "malcice" stariji od tebe pa se secam tog doba. Da, 2 DEMa plata, hiperinflacija, a proc je bio 486DX2 na 66MHz. Tih 8M rama je bilo toliko da me je lokalni pirat, kad je dobio super fresh igru Dark Force, molio da je probam posto on nije mogao (vecina jakih masina je imala 4M). I tako je on meni snimio igru na tada neverovatnih 8 3,5" floppy disketa (8x1,44M). Tada kompovi nisu imali modeme, Net je bio retkost cak i u US.
I eto kako nesto od pre 18 god moze da izgleda kao da je iz doba Jure :)

edit: setih se, snimljen CD je kostao 200DEM, za one ultra retke koji su imali CD citac (ja nisam).
Aktuelan je bio W3.11 koji je pucao sam od sebe posle sat dva u idle, radilo se u DOSu. A virusa prakticno nije ni bilo (cisto da sve ovo ne bude bas skroz off).

Pa nisam ja euro 2 generacija pa da se nesecam tog doba:) Imam 26 godina, a brat od strica (9 godina stariji od mene, a neznam koje si ti godiste?) je kad sam bio bas mali,imao i comodoru 64, koju je posle dao meni,ali ja to nikad nisam upalio, to su bile one kasetice, bananice,kako bese.. dakle daleko starije od tog 486, dalje caletov drugar, inzenjer je imao 286, pa 386 pa 486 itd, naravano da se secam svega,jer to je za mene bio tada san da imam komp... igrao sam tada one najporostije igrice kad dodjemo kod njih itd, al ono zasto sam se odusevio je kad cujem koliko su bili slabi komp tada.. naravno da su ovi bili jos slabiji, ali tada ja nisam imao pojma o hardweru..

ps evo amdpower je postavio neke testove pa da pogledamo:)

moj glas ide za Avast free antivirus malo stelanja i skroz je gotivan inace kada ga instaliram koristim samo network shield script blocker i fajl shield a u opciji aditional protection gasim auto sandbox opciju i webrep :D

haha

Tacno! Hvala na podsecanju :)

Koji AV program neće da me maltretira da su Kegenovi ili patchovi u Arhivi skinutih i/ili instalisanih programa virusi, trojanci, zlonamerni crvi, itd? Ili barem da mu se lako postavi opcija da ne poništava ono što je već arhivirano?

+1 AVIRA ,)

Bas ce Avira da mu to odradi. Postavljao sam u izuzetke dosta stvari posle cega doticna opet registruje viruse na istoj lokaciji.

Hvala #sdeki... Jel ti TO Veljina ovca beži ili se "raduje" u Avataru? Lol!

Ne znam ..aviru sam postavljao burazeru na njegov komp, ja ne koristim AV i zasad mi dobro ide. :)

Microfost Security Essentials. Plus Malwarebytes' Anti-Malware.

Nazad
Vrh Dno