Šta je novo?

windows 7 ultimate ANTIVIRUS??

cheers znaci samo je fleska opasna.. a dali bi vredelo na 1 komp instalirati antivirus,dali bi on ocistio viruse koji su vec na kompu?? zbog zillion virusa doticni komp radi kao da je 286 a ne neka starija pentium cetvorka..

U teoriji moze, ali u praksi jako tesko. Par puta sam to uspeo, ali po cenu previse provedenih sati, previse rebuta i sl. A na kraju ne mozes biti siguran da je sistem bas stabilan. Daleko racionalnije resenje (ako stvarno ima brdo virusa, onih koji se ne mogu u 1-2 prolaza pocistiti) je reinstalirati sve - to je jednosmerna ulica bez gnjavaze, uz dosadu kao jedini minus. Moje 2p...

Komp nije moj, cinio bi jednoj osobi uslugu, problem je u tome sto ima na kompu previse slika, filmova itd, koji su toj osobi bitni,pa reinstaliranje is not a wanted option:) i meni bi to bilo lakse:D

Ma jasno, ti kompovi sa brdom virusa nikad nisu nasi. Da sam na tvom mestu napravio bih particiju, prebacio slike i filmove tamo (njih virus ionako ne moze da zakaci), pa sve ispocetka. To bi bio moj izbor sada - ranije sam mislio i radio drugacije, verovatno onako kako ces ti.

Dobio sam uz drajvere za plocu i Norton Internet Security koji traje 90 dana, instalirao sam i zeznuo sam se. Ibrsisao mi je pola crekova, tako da moram da ga pauziram kada zelim da igram te igrice, glupost.

Itekako virus može da bude zakačen uz fim.

Rešenje isključiti restore opciju na sistemskoj particiji, iz safe moda odraditi skeniranje računara najsvežijom definicijom antivirusai obrisati što je više moguće stvari. NEšto će verovatno ostati a zatim sve bitne stvari (koje neuključuju ni jedan exe) snimiti na dvd il icd a potom prebaciti na neki drugi računar sa dobrom zaštitom i izdvojiti bitne stvari, ovaj prvi preinstalirati

Itekako virus može da bude zakačen uz fim.

Moze virus biti maskiran i u sliku, cak i u url - nisam hteo nepotrebno da plasim coveka.
Realno je da nece biti tako - virus je verovatno u nekom izvrsnom fajlu (sto je opet daleko vise od samo .exe fajlova).

@Milosnis018
Svodi se na isto - sve ispocetka.
Ako pretekne samo jedan Trojan.Dropper mozes da dodjes u istu situaciju posle 15 dana.
A na Nortona zaboravi - treba ti daleko bolje resenje.

Poslednja izmena:
Za te kompjutere pune viruse, nije lose resenje ubaciti neki BOOT cd, kao hiren's ili naci boot cd bas od nekog AV, i onda pre podizanja windowsa sve ocistiti.

Jer dok se digne windows, digne se i neki virus itd, ima puno razloga zasto je mnogo bolje cistiti sa boot cd-a.

Ali sveza instalacija je sveza instalacija, jer sem ciscenja virusa, imas i novi windows koji onda bolje radi...

Poslednja izmena:
Avast + superantispyware.

Najbolji Antivirus za bilo koji sistem je - zdrav razum. Nijedan AV vas nece spasiti ako vam razum odleti na pogresnu stranu ;)
Ako AV ne uzdrma performanse sistema znaci da ne radi dovoljno - ako uzdrma onda ne zelim da imam AV ;)

Nazalost puno ljudi nezna da se stiti od virusa..

Imaš jedan poseban link posvećen AV programima.
Nema veze to što imaš ultimet varijantu. 1. i osnovno, od tvog dvoklika mišem nema zaštite. Sad izvini nisam sve redom čitao ali AV biraš prema potrebi, kažeš da imaš ultimet win, što znači da se baviš ozbiljnim poslom a za tako nešto moraš tražiti AV koji pronalazi 100 od 100 kao npr. Emsi soft, trenutno najjači AV i što je najbitnije ima ga i kod nas i to u više verzija na srpskom. I može legalno da se kupi jer ako je ozbiljan posao onda je plaćeni AV OBAVEZAN, zaboraviti free verzije!

ja imam taj windows, ali njega mi je drugar(koj ovde zasluzuje clanstvo vise od mene) instalirao, nebavim se nikakvim ozbiljnim poslom na kompu,ali normalno kao i svi zelim da mi komp bude bez virusa.. ps nisam znao da svaki virus nepronalazi 100 od 100... hvala ti,pogledacu taj av!!

ja probao kaspersky, norton i vratio se na eset! na zalost Microsoftov Av nije hteo da radi kod mene, cak nije hteo ni da se instalira zbog validacije...

a zasto firewall mi nedaje da igram igre preko tunngle?? kad ga isljucim,sve je ok??

Napravi rule u firewallu da dozvoli igi da pristupa netu.

Od besplatnih moja preporuka je Microsoft Security Essentials, a najbolji je za mene samo BitDefender koji trenutno brine o mom kompu ;)

Moras da podesis "Tunngle" i "Loacal Area Connection" na "Home Network", a u FireWall da nadjes program "Tunngle" i da mu odobris , tj kliknes "Allow"

@Mirko, trenutno postoji neki problem sa MSE izgleda, nece da se instalira i deinstalira kako treba.

Imaš jedan poseban link posvećen AV programima.
Nema veze to što imaš ultimet varijantu. 1. i osnovno, od tvog dvoklika mišem nema zaštite. Sad izvini nisam sve redom čitao ali AV biraš prema potrebi, kažeš da imaš ultimet win, što znači da se baviš ozbiljnim poslom a za tako nešto moraš tražiti AV koji pronalazi 100 od 100 kao npr. Emsi soft, trenutno najjači AV i što je najbitnije ima ga i kod nas i to u više verzija na srpskom. I može legalno da se kupi jer ako je ozbiljan posao onda je plaćeni AV OBAVEZAN, zaboraviti free verzije!

Sto volim kad ljudi nesto toutuju kao NAJ a 99% ljudi nikad culo za taj antivirus :D

Norton Internet Security 2011 je definitivno car medju anti-virus programima, mada ni jedan nemoze da ti obezbedi 100% zastitu. Njihove programe koristim vec par godina i prezadovoljan sam.
Tacno je da su nekada kocili racunar, ali kakve sada masine imamo to se gotovo i neprimecuje.
Ja sam dobio original iz inostranstva, i vredi svih 60-tak evrica, mada i krekovana verzija radi bez problema.

@alfaunits
Otkud ti to da nemam pojma, ti to izgleda bolje poznaješ mene nego ja sam sebe? To što ti nisi čuo za EMSI Soft to je tvoj problem.
Avast 5 free će ladno da ti završi posao, EMSI Soft je ipak dosta ozbiljan AV i za nas smrtnike prijavljuje dosta lažnih virus, tako da bilo koji free AV će ti završiti stvar, svi su tu negde samo je stvar tvog preferiranja.

Poslednja izmena:
Svaki AV ce da ti zavrsi posao - da ti uzme novac, uspori sistem a opet propusti dosta jer mu nije u bazi ili te preterano smara da ne mozes nista zivo da instaliras. Pick your poison.
Moj komentar se odnosio na to da ti konkretno za nesto kazes da je "NAJ" a u pitanju je nesto za sta vecina ljudi nije culo. Za AV to JESTE dovoljan pokazatelj koliko to nije NAJ - jer ako nije puno ispitano = nije dovoljno ispitano = nije naj. Ni velika koriscenost nije pokazatelj, ali se mnogo vise problema uvidi na vecoj kolicini korisnika.

Ne postoji NAJ. Cela ova tema je toliko smesna prepirka tipa "Ma ovo je NAJ, meni je super radio". Umesto da ljudi daju neke tehnicke cinjenice tipa koliko im je kompjuter usporen sa tim AV-om, koliko je puta prijavljeno nesto, koliko cesto smara, naspram toga koliko su oni iskusni korisnici - jok, idemo odokativnom metodom. To sto Emsi-never-heard-of nalazi 100 od 100 (cega i gde bre?:)) ne pokazuje nista osim da je test beskoristan i pravljen za taj AV ;)

drugari hvala za savet,sada igre rade:) a antivius da usporava komp,to je ocigledno.. ja imam AVG licenciran do 2018te..

@alfaunits
Slazem se da AV sasvim moze biti nepotreban, za normalnu uoptrebu je dovoljan, cak i preko potreban zdrav razum.
No, postoje situacije gde je AV neophodan, recimo kad ti masina pristupa netu bez tvog nadzora, dok ti nisi za tastaturom.
E tu je meni Kaspersky zakon - samo juce je zaustavio 147 nezgodnih situacija, a ja nisam bio tu ceo dan. CPU usage mu je 2-3%, sto se realno ne oseca u radu.
Probao sam i neke free AVove, ali ti su maltene smesni - zakacim virus za dan-dva samo zbog toga sto ne blokiraju neke sajtove. Jedini koji se po pouzdanosti moze meriti sa KAVom je NOD, koji sam koristio pre par godina - ni sam se ne secam zasto sam se vratio na KAV.

Kakve ti to sajtove gledas kad ti je 140 problema primetio??
2-3% CPU-a je nista (ni 20% CPU-a ne bi bio problem) - problem je disk. Njega previse uspori.

Kakve ti to sajtove gledas kad ti je 140 problema primetio??
2-3% CPU-a je nista (ni 20% CPU-a ne bi bio problem) - problem je disk. Njega previse uspori.

Ne gledam ih ja, ja nisam tu ;)

Nisu to neki strasni virusi, vec pre iframe loaderi.
A disk mi ne usporava uopste, bas nimalo. Pregled svih fajlova pustim ponekad ali nocu i to je to.

Ako ti ne usporava ni disk ni CPU taj AV ne radi svoj posao.

Ako ti ne usporava ni disk ni CPU taj AV ne radi svoj posao.

CPU usporava - opterecenje je 2-3%, a disk usporava samo kad radi detaljni sken. Cist sistem ni ne treba non stop da skenira, vec samo nove stvari (net, email, cd etc). Definitivno radi svoj posao, i radi ga jako dobro.

Teško da nešto radi svoj posao dobro ako uspori sistem tj nekad ga žestoko degradira. A jedna od stvari tj čemu služi je da zaustavi neki zlonameran softver koji je korisniku oboriti performanse. Dakle radi baš ono protiv čega (izmeđuostalog) bi trebao da se bori.

Slažem se d aje glava veoma bitna ali nikako bez AV jer se dešava da neke totalno nebitne stvari, klasične informacije koje je na googlu nalaze na prvoj strani AVAST na njih žestoko reaguje i malo je verovatno da je svaki put false pozitive

Nazad
Vrh Dno