Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Baš kako je @Algol rekao. Jedino sam ja insajder od kada je to počelo i insajder za Server takođe od početka. Korisnici drndaju nešto ne znajući koji će to efekat da izazove razbiju Windouz i on ne radi posle kako treba....Telemetrija se lako isključuje "ako" znaš kako. Ima i druge metode.
2025-12-13 10_18_31-Alert Program - Fort Firewall 3.19.9.pngMicrosoft Telemetry.png
2026-03-15 15_08_58-Settings.png

Zbog baterije (danas) i reklama (sjutra).
Kada se na MS nalozima(kroz koju godinu) prikupi dovoljno informacija o korisnicima počeće targetirani sistem reklama .

Ja sam od samog izlaska Win 11 u "Insider" programu, kao beta tester, što znači da stalno koristim beta verziju. I do sada nisam imao ama baš ni jedan crash, BSOD ili bilo kakav veći problem sa beta verzijama Win 11. Toliko o nestabilnosti ovog sistema. A neki stave Win 11, pa ga "debloat-uju", isključuju razne sistemske procese, "tweak-uju" ga raznim programima za tu svrhu... nema šta mu ne rade. I onda kažu Win 11 je njesra, ne radi stabilno, puca i sl. I to neki još i na nepodržanom hardveru, zaobilazeći Win 11 ograničenje da se ne instalira na nepodržani hardver. Ko nije zadovoljan sa Win 11 - pa ima prethodnih verzija Windowsa, nek ostanu doveka na 10-ki, Viisti, 8.1, 7, ....
Ah, da...čuveni "meni radi lepo, znači drugi tripuju" sindrom...

@Pauk

Takav stav je doveo do toga da smo danas do bradavica u distopiji a ljudi nisu ni svesni...

Da li neko u poslednje vreme ima problem sa Torrent softverom? Windows ga sam brise u roku od par sati.
Koristio sam QBittorent i nekada ni ne mogu da ga instaliram jer cim ga skinem odmah ga izbrise. Od starijih verzija do novijih svuda je isti slucaj.
Utorrent takodje.
Virus & Threat Protection deo kompletno iskljucen ali to se i dalje desava. I malo-malo pa mi izadje ovakav pop-up
Screenshot 2026-03-17 221721.png

Nikad slično nisam video. qBit koristim i nikakvih problema.

qBit i kod mene i radi bez problema uz skroz funkcionalan Windows Security.

Da li neko u poslednje vreme ima problem sa Torrent softverom? Windows ga sam brise u roku od par sati.
Koristio sam QBittorent i nekada ni ne mogu da ga instaliram jer cim ga skinem odmah ga izbrise. Od starijih verzija do novijih svuda je isti slucaj.
Utorrent takodje.
Virus & Threat Protection deo kompletno iskljucen ali to se i dalje desava. I malo-malo pa mi izadje ovakav pop-up
Pogledajte prilog 532248
Je l' to tvoj ili firmin računar?

@NevisStarShine

Jeste mu firmin računar koji je spojen na Azure AD. Znam zbog poruke "Enterprise Unwanted Application".

Moj licni racunar je u pitanju. Ovaj problem je poceo pre par nedelja, prestao sam od sebe i opet juce poceo sam da se ponavlja. Bukvalno ne skidam nista, samo ga Qbittorrent trigeruje sam kada se instalira ili nekada samo skinem softver i on ga sam izbrise i izbaci ovakav pop up.

Da li si se možda ulogovao u Office aplikaciju koristeći email adresu od neke firme i označio opciju da im daješ pravo da ti upravljaju laptopom?

1773824121788.png

Da li si se možda ulogovao u Office aplikaciju koristeći email adresu od neke firme i označio opciju da im daješ pravo da ti upravljaju laptopom?

Pogledajte prilog 532267
Ovako sam se ja zeznuo sa poslovnim mailom. Dao im dozvole da upravljaju mojim računarom i posle nisam mogao da ih se otarasim bez reinstalacije sistema. Posle samo ubacio poslovni mail i odbacio sve ostalo.

Jesam bas pre par meseci reinstalirao sistem i u Office-u koristim poslovni email. Ne secam se doduse da sam im davao ikakve dozvole da mi upravljaju sa racunarom.
Proces je bio isti kao i svaki put i ovo je sada prvi put da imam takav problem.
Gledam sada u accounts stoji mi tu i radni

Pogledajte prilog 532267
Ako bih otisao na disconnect da li bi tu napravio neki problem oko koriscenja office mail-a i logovanja jednog sajta koji koristimo za posao?

Jesam bas pre par meseci reinstalirao sistem i u Office-u koristim poslovni email. Ne secam se doduse da sam im davao ikakve dozvole da mi upravljaju sa racunarom.
Proces je bio isti kao i svaki put i ovo je sada prvi put da imam takav problem.
Gledam sada u accounts stoji mi tu i radni

Ako bih otisao na disconnect da li bi tu napravio neki problem oko koriscenja office mail-a i logovanja jednog sajta koji koristimo za posao?

Samo bi te izlogovalo. Kada opet budeš koristio sign-in opciju sa tim office emailom obavezno pazi da ti ovo ne bude označeno "Allow my orgabnization to manage this device".

image-36.png.webp

WINDOWS 11 25H2 MART 2026 ISO:
Name: en-us_windows_11_consumer_editions_version_25h2_updated_march_2026_x64_dvd_a1cf6c36.iso
Size: 8079 MB

ISO sadrži:
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Home | Core
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Home N | CoreN
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Home Single Language | CoreSingleLanguage
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Education | Education
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Education N | EducationN
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro | Professional
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro N | ProfessionalN
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro Education | ProfessionalEducation
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro Education N | ProfessionalEducationN
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro for Workstations | ProfessionalWorkstation
  • 07/03/2026 en-US x64 10.0.26200.8037 Windows 11 Pro N for Workstations | ProfessionalWorkstationN
Ko hoće izbor i da odmah instalira Pro ili Home verziju mora ubaciti EI.cfg i PID.txt prethodno editovane fajlove u \Sources folder.

Poslednja izmena:

What follows is a structured response to those exact concerns, with immediate changes rolling out in Insider builds this month and in April, and a broader plan planned through 2026 to “raise the bar on Windows 11 quality”.

- Windows 11 taskbar finally gets repositioning support
Windows-11-Taskbar-in-different-positions.png

- Microsoft is reducing Copilot clutter across Windows apps
Notepad-with-Copilot-icon.png

- Windows Update finally becomes less disruptive
Windows-11-March-2026-Update.jpg

- File Explorer performance improvements finally arrive
File-Explorer-search-performance-on-Windows-11-1536x886.jpg

- Widgets and feeds to become less intrusive
Present-day-Discover-feed-in-Widgets-in-Windows-11-1536x864.jpg

Poslednja izmena:
Windows 11 26H1, radi odlicno..Samo Apgrejdan sa desetke, sve sacuvano...

Screenshot_8.png

Da li Windows 11 IoT Enterprise LTSC ili 24H2 ima u file explorer tabove?
Ja ih nemam, a možda je do Explorer Patcher -a (ako se tu može podesiti)?

Utorrent takodje.
Pogledajte prilog 532248
Kod mene isto, sinoć instalirao uTorrent poslednju verziju, jutros ga blokira i ne može update. Do duše jeste pun reklama, pušta video klipove, užasan je postao, na starim verzijama v1 ili v2 bilo laganica koristiti. Ako ima neku ok verziju ili da probam qbit ?

uTorrent jedino 2.2.1 verzija, poslednja koja valja. Ali da, odavno sam prešao na qBit.

Kod mene isto, sinoć instalirao uTorrent poslednju verziju, jutros ga blokira i ne može update. Do duše jeste pun reklama, pušta video klipove, užasan je postao, na starim verzijama v1 ili v2 bilo laganica koristiti. Ako ima neku ok verziju ili da probam qbit ?
Ja sam na kraju dodao celu C particiju da je izostavi iz stalnog skeniranja i sada nemam problema sa tim. Tj evo za ovih 5-6 dana nije izbrisao/blokirao programe.
Nove verzije uTorrenta su sve takve, skini poslednju qBittorent verziju.

Nazad
Vrh Dno