Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Zanima me koji je trenutno najbolji debloater za W11? Naišao sam na jedan alat (ovaj), ali nisam siguran koliko je pouzdan i efikasan, pa bih voleo da čujem vaša mišljenja. :)
Ja sam to koristio i nije loš ali ako nešto preteraš neće instalacija da radi. Više volim NTLite koji je više detaljniji i bolji za štimovanje. Napravio sam iso koji kopiram na malu praznu particiju i napravim je da bude winpe instalaciju i pokrenem direktno sa čvrstog diska samo izaberem vreme i tastaturu i particiju gde instaliram Win i sve odradi automatski samo mi uđe u Desktop sam skine generičke grafičke drajvere i gotovo. Posle ja štimujem ostalo. Lepota. :);):cool::cool::coffee::coffee:☺️☺️😊😊😇😇😇😇

Nisam u toku zadnjih godinu dana, vidim da je izašla LTSC varijanta. Jel probao neko? Win 11 je postao previše heavy, bukvalno laptop na bateriji traje 20% u proseku krace zadnjih godinu dana, bez menjanja kapaciteta baterije. Ne radi mi se debloat i ostalo vratolomija, nemam vremena za to to vise na žalost.

Ne mogu zbog posla. Neophodan je w11. Kako se antiviral ltsc, može li sa MAS?

13k Usp*n.

Pozdrav svima,
ne znam da li je ovo prava stranica za moje pitanje, ali evo da pitam.
Pomoću programa i- myphone D-back, povratio sam fajlove sa HDD-a , ali sada ne mogu da otvorim nijedan fajl. Ni slike, ni klipove, ni dokumenta....ništa. Kada pokušavam da otvorim pokaže mi sledeće:

Untitled 1.jpgUntitled.jpg
Šta da radim ?

Zna li neko kako da sredim task bar koji ne reaguje, tipa win dugme, mreža, zvuk? Probao sam sfcscan, dism sve, explorer restart, rebuild def aplikacija i ništa nije pomoglo.. Brisao sam ažuriranja, ali ni to nije pomoglo. Kapiram da će da se sredi samo nekim većim ažuriranjem, ali ko da čeka..

Samo MPC-BE

msi afterburner sa riva serverom za kontrolu gpu fanova i ostalih stvari i fps limit i prikaz.
Ima i ugradjen screenshot i video

Bolje PotPlayer - lik je davno prodao KMPlayer, pa napravio PotPlayer.

Slažem se sa ovim. Pot je odličan (+Mad kodek). MPC je sjajan , ali ne za početnike

(LAV Filters za dekodiranje i madVR za rendering je ultimativno)

Poslednja izmena:
Nije mi baš jasno u vezi Windows update-a i veličine Windows foldera u Win 11 (sada 24H2).
Kod mene trenutno 28 GB (10,7 GB WinSxS, 8,2 GB System 32, 3,9 GB Installer, 1,2 GB SysWOW64, 980,2 MB System Apps, ostalo je sitnije - sve prema TreeSize programu).
Pročitao sam da Windows updates ubacuju nove funkcije i novi kod u Windows folder koji tamo čuči neaktivan pa ga Microsoft postepeno (u više koraka) aktivira u pomoću enablement packages. Da li to utiče na povećanje Windows foldera ? Moje iskustvo je da posle pelaska na novi build na pr. sa 23H2 na 24H2 znatno se smanji veličina Windows foldera, a to je neka vrsta in-place reinstalacije. Ne znam, možda se i Registry smanji tada ?.
Slažem se sa ovim. Pot je odličan (+Mad kodek). MPC je sjajan , ali ne za početnike

(LAV Filters za dekodiranje i madVR za rendering je ultimativno)
Kad su instalirani K-Lite Codec Pack i Pot Player da li Pot Player zna da koristi LAV Filters i madVR po defaultu ili mora da se posebno konfiguriše da bi znao da ih iskoristi ?

Poslednja izmena:
Windows apdejti su promenjivi, nikada nisu iste veličine, za svaki ina neki KB fajl da se skine i po njemu se vidi koliki je. Većina normalnih apdejta su sigunosne zakrpe i vrše zamenu sistemskih fajlova novim. sve što j zamenjeno se briše posle 10 dana automatski.ili može ručno sa comandom Cleanmgr.exe. Oni veliki apdejti koji menjaju build ostave folder windows.new koji se takođe briše za 10 dana, Svaka promena takođe ostavi .log fale i ti logovi ostaju duže.
U pravu si za te nove funkcije a i kako se aktiviraju ali to je samo privremeno takođe, Štogođ da se izhriše posle tih 10 dana, posle nema varaćanja nazad. Naj jednostavnije čišćenje je da se upotrebi Cleanmgr.exe kao administrator i dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup /ResetBase

Nazad
Vrh Dno