Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja

1749202340_powertoys_run_speedtest.webp

The SpeedTest module uses Ookla Speedtest CLI for local execution without third-party tracking or ads.

Poslednja izmena:

Kakva je situacija sa Win 11 LTCS? Je li više ograničen/user-unfriendly od LTSC 10-ke, šta je s telemetrijom...?
Dobijam li nešto prelaskom sa Win 10 LTCS što se tiče slobode, korisničkog iskustva i performansi?

Kakva je situacija sa Win 11 LTCS? Je li više ograničen/user-unfriendly od LTSC 10-ke, šta je s telemetrijom...?
Dobijam li nešto prelaskom sa Win 10 LTCS što se tiče slobode, korisničkog iskustva i performansi?
Ovako nešto a? Telemetrijia se lako isključuje. Ja ga ne bih menjao samo LTCS i Server.
2025-06-12 12_48_41-Windows 11 _ Page 120 _ Benchmark Forum - Brave.png

Što se gornjeg videa tiče mlogo je to pipavo. Ja sam napravi da se instalira sam bez fleške dvdija samo sa particije i to automatski. Izabereš jezik i vremensku zonu i particiju na koju želiš da instaliraš Windows i gotovo dočeka te samo Desktop gde instaliraš drivere i vozi Miško. ;):):cool:;);):coffee::coffee::coffee::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky:😋😋😋🥰🥰🥰😇😇😇😊😊☺️☺️

Крис Титуса за прецедника !

A blog post from Arm states that 100 of the most popular Windows apps are now Arm-native, and users are spending upwards of 90% of their time in non-emulated apps, marking a significant milestone.

1749559950_start_menu_1.webp

1749545612_windows_maintenance_tool_third-party_source_reddit.webp

Poslednja izmena:
Treba mi pomoć.Kako da mi rade vidzeti?Pokušavao sam na više načina što sam izguglao ali i dalje isto.Kliknem da mi se pojavljuje na taskbaru ali kad kliknem na ikonu,ništa ne izlazi.

Kako da riješim problem što monitor neće da se gasi posle zadatih 3 minuta, niti računar neće da ide u sleep posle 1h ? powercfg /requests prikazuje sve NONE, očistio startup, pogasio sve servise obrisao Armory Crate, Gigabyte CCC, NZXT CAM jer sam sumnjao da nešto od toga pravi problem, drži neki proces ali i dalje neće pa neće. U safe mode kad odem gasi monitor normalno i ide u sleep. Reinstalirao i drivere od grafičke, ne znam još šta bih mogao da probam? Jako mi je bitno da se monitor gasi brzo kad nema aktivnosti iz prostog razloga jer je OLED.

Tačan razlog je komplikovano naći ovako na daljinu jer očigledno nešto je "razbilo" Windows i sada rekao jok ja. Za gašenje ekrana postoji aplikacija DisplayPowerOff-4.1 ali ona gasi ekran kada se pokrene. Znači skidam nešto sa neta mora PC da radi pokrenem aplikaciju i ona ugasi ekrane. Dok za ono drugo da se PC ugasi ili ode u Sleep Mod posle odredjenog vremena imaš aplikaciju Auto Shutdown https://www.wisecleaner.com/wise-auto-shutdown.html
2025-06-19 14_22_27-Wise Auto Shutdown.png
Ili
Open Windows Terminal, and select Command Prompt or Windows PowerShell.
(On battery)
powercfg -change -monitor-timeout-dc <minutes>
(Plugged in)

powercfg -change -monitor-timeout-ac <minutes>

Poslednja izmena:
nesto je poremetilo power options, to mora da radi, meni je namesteno da ugasi monitor posle 5 min i nikad se jos nije desilo da ne ugasi.
mozda je radjen neki tweak na windowsu, group policy edit?

ima li u samom monitoru neka opcija za off, u delu za oled care?

edit: probaj da sve ove rgb junk softvere ocistis sa revo uninstaller

Imam Revo Uninstaller i sve sam detaljno brisao. Ponekad se desi da radi ali odmah posle restarta vrati se na staro. Ne razumijem šta je okidač jer sam sve pobrisao od software-a na šta sam sumnjao. Biće OS jednostavno prosvirao i moraću reinstalaciju nema šta...

Meni se desavalo isto pa sam batalio i jednostavno stavio crnu pozadinu, stisnem show desktop ako je nesto otvoreno od programa, (autohide taskbar bar radi) idem i ne brinem dal ce da se smiluje win i ugasi monitor/pokrene crni screensaver.

Kako da riješim problem što monitor neće da se gasi posle zadatih 3 minuta, niti računar neće da ide u sleep posle 1h ? powercfg /requests prikazuje sve NONE, očistio startup, pogasio sve servise obrisao Armory Crate, Gigabyte CCC, NZXT CAM jer sam sumnjao da nešto od toga pravi problem, drži neki proces ali i dalje neće pa neće. U safe mode kad odem gasi monitor normalno i ide u sleep. Reinstalirao i drivere od grafičke, ne znam još šta bih mogao da probam? Jako mi je bitno da se monitor gasi brzo kad nema aktivnosti iz prostog razloga jer je OLED.

Glup prijedlog. Probaj isključiti miš iz USB porta i onda vidjeti da li će se monitor ugasiti.

Poslednja izmena:
Hah, bravo!!! Iako su USB-ovi prvo na šta sam obratio pažnju, nisam se mnogo bavio njima iz prostog razloga što mi je powercfg /requests javljalo none pod USB tako da sam se oslonio na taj izvještaj i sumnjao da je krivac software koji je ionako krš (Asus, Gigabyte...) Sad posle tvog posta se pozabavih njima, sve USB-ove sam sklonio i nakon što je monitor otišao u sleep mode, vraćao sam jedan po jedan i došao do zaključka da su Edifier zvučnici krivci, tj. usb-c veza sa računarom koja je stalno aktivna. Zvučnici se ne gase nikako čak iako su neaktivni, malo čudno ali šta je tu je, moram sam da ih gasim na daljinac, čim ugasim zvučnike monitor ide u sleep normalno. Čak i kad promijenim source samo, npr optical ili bt, monitor se gasi bez greške, dakle USB veza je krivac.

Laptop Lenovo Thinkbook 16, Win11 IoT LTSC, nije paljen 10,15 dana, hajde da uradim update, bila tri, dva se odradila, treći vrv najveći, 2025-06 Cumulative ....(KB5063060), stao na: Downloading - 5%, evo tako već pola sata. Šta da se radi? Sad vidim da se i na MS sajtu žale da neće taj update...

Sutra ce proci.

Ne forsiraj taj update jer je doneo cudo problema, pauziraj i preskoci par nedelja dok ne rese to sto su zeznuli.

Ovo sa taskbarom se desilo meni, a uz to i zvuk pisteci svaki put kad kliknem levi klik, explorer.exe na nenormalne nivoe zauzeca CPU resursa i treperenje ikonica na taskbaru uz potpuno gubljenje search bara i pretvaranja u 3 tackice koje ne vode ni do cega.

Obrisao sam ga i sad sve radi ok opet.

Hah, bravo!!! Iako su USB-ovi prvo na šta sam obratio pažnju, nisam se mnogo bavio njima iz prostog razloga što mi je powercfg /requests javljalo none pod USB tako da sam se oslonio na taj izvještaj i sumnjao da je krivac software koji je ionako krš (Asus, Gigabyte...) Sad posle tvog posta se pozabavih njima, sve USB-ove sam sklonio i nakon što je monitor otišao u sleep mode, vraćao sam jedan po jedan i došao do zaključka da su Edifier zvučnici krivci, tj. usb-c veza sa računarom koja je stalno aktivna. Zvučnici se ne gase nikako čak iako su neaktivni, malo čudno ali šta je tu je, moram sam da ih gasim na daljinac, čim ugasim zvučnike monitor ide u sleep normalno. Čak i kad promijenim source samo, npr optical ili bt, monitor se gasi bez greške, dakle USB veza je krivac.
Meni je iste probleme pravio USB dongle od gamepad-a.

meni je bas u monitor utaknut wifi dongle za xbox kontroler (i dongle za mis), uredno se ugasi monitor posle 5 min

Microsoft has updated the Media Creation Tool app so that it downloads the latest Windows 11 release, version 24H2, with build number 26100.4349.
This is the most recent public Windows 11 update (June 2025 Patch Tuesday), which eliminates the need to download large updates for your PC after installing the operating system.

Presao sam na Windows Server 2025, ne mrdam sa njega, mnogo bolje radi nego windous :cool:
Screenshot_1.png

To mora da je ovaj update

KB5060831 Windows 11 Insider Dev build 26200.5670 (25H2) - June 27​

Ako je PC compatibilanm ne mora Rufus. Ako neko weć ima 24H2 može samo da se prijavi u Insider Dev i dobiće 25H2 automatski.

Insider preview ima expire datum posle 6 meseci , bolje sacekati zvanicni iso

Zanima me koji je trenutno najbolji debloater za W11? Naišao sam na jedan alat (ovaj), ali nisam siguran koliko je pouzdan i efikasan, pa bih voleo da čujem vaša mišljenja. :)

Vrh Dno