Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
1000007032.jpgjel ima neko ovaj problem sa defenderom na windows 11 ltsc? Sećam se da je isto bilo sa nekim starijim buildom pre par meseci kad sam testirao. Čist je install.

Da li je ovo priprema za novu 24H2?
Pogledajte prilog 463506jel ima neko ovaj problem sa defenderom na windows 11 ltsc? Sećam se da je isto bilo sa nekim starijim buildom pre par meseci kad sam testirao. Čist je install.
Ovo se desava kada nemas podese (instaliran) Microsoft Store i obavestava te da ne moze da pristupi store da skine to sto muje potrebno za dalji rad. Uglavnom LTSC verzije Windowsa ne dolaze sa podesenim (instaliranim store-om) Prilikom instalacije LTSC verzije uvek sam morao dodatno da instaliram store

Da li je ovo priprema za novu 24H2?

Ovo se desava kada nemas podese (instaliran) Microsoft Store i obavestava te da ne moze da pristupi store da skine to sto muje potrebno za dalji rad. Uglavnom LTSC verzije Windowsa ne dolaze sa podesenim (instaliranim store-om) Prilikom instalacije LTSC verzije uvek sam morao dodatno da instaliram store
Ne treba mi store, znači defender ne može da funkcioniše bez njega?

Vi ltsc zealoti jeste skinuli verziju sa Microsoft sajta ili neku drugu?

Instalirao sam verziju sa massgravea, radi normalno. Preporucio bih svima da izbegnu trial verziju sa MS sajta jer ne moze da se aktivira preko tih 90 dana. Na massgrave sajtu je OEM i redovno se aktivira massgrave metodom.
Ja vec duze vreme koristim njegove verzije sto ima win 10 kao i win 11. Preporuka

*** šta je sad sa language packovima? Odjednom nemam više samo Serbian Latin, Serbian Cyrillic i English među tastaturama, nego mi izbacuje 4-5 jezika, ne mogu da podesim default, evo kucam na Eng, a uredno imam Đ, Č, Š, Ć i Ž... Totalno je pobrljavio taj deo. Najgore mi je što mi menja default tastaturu, pa moram da prebacujem stalno posle uključivanja.

*** šta je sad sa language packovima? Odjednom nemam više samo Serbian Latin, Serbian Cyrillic i English među tastaturama, nego mi izbacuje 4-5 jezika, ne mogu da podesim default, evo kucam na Eng, a uredno imam Đ, Č, Š, Ć i Ž... Totalno je pobrljavio taj deo. Najgore mi je što mi menja default tastaturu, pa moram da prebacujem stalno posle uključivanja.

dvQuILd.png

:cautious::cautious::cautious:

Ma znam, ali se dešava to da kad stavim Serbian, odjednom imam dve srpske dole desno, a kad obrišem Serbian za ENG piše kao na slici i svi tasteri su Serbian, potpuno nelogično.

Ne znam. Ja držim samo ovo i imam sva šđžć za pisanje ali jezik u Windowsu je sve na američkom ne sviđa mi se kada bilo šta piše serbski.

2024-10-26 20_12_23-Greenshot image editor.png
2024-10-26 20_15_12-Settings.png

Ja pišem puno na srpskom, latinica i ćirilica ali i na engleskom i ponekad na francuskom pa su mi potrebne sve te tastature. Nisam imao nikakve probleme sa tim mada je spellcheck dobar jedino na engleskom. Jedno vreme sam imao i nemački ali sada jako retko, ubacim samo ako mi zatreba.
Nezavisno od toga, pošto sam imao neke manje probleme u 23H2, odlučim da uradim "In place upgrade" sa poslednjim 23H2. To nije htelo da prođe dok nisam poskidao sve jezike osim English(US) koji je bio dafault.
To je dobro prošlo i posle jednog updejta za istu, u WU se pojavio 24H2. Instalirao i sada je
1730128310461.png
One pređašnje greške su uklonjeme, sada je sve Tip-Top i Shipshape.

Ja sam pre 20 godina napravio svoj keyboard layout baziran na US rasporedu, uz dodatak naših (latinica), francuskih i nemačkih slova (preko desnog Alt).
Raspored je ostao QWERTY a svi simboli su ostali na istom mestu, samo su velike zagrade, backslash i tilda zamenjeni našim slovima.

A sa Shift+<tast> dobijaš UVEK velika slova na odgovarajućem == istom tasteru malih slova ???

Ja sam pre 20 godina napravio svoj keyboard layout baziran na US rasporedu, uz dodatak naših (latinica), francuskih i nemačkih slova (preko desnog Alt).
Raspored je ostao QWERTY a svi simboli su ostali na istom mestu, samo su velike zagrade, backslash i tilda zamenjeni našim slovima.
Koristim nešto slično već godinama, samo za kombinaciju English i Serbian (od 2007. godine) - neko je ovdje na forumu bio okačio malu instalaciju za "Serbian-Latin My Layout". Tako da je to jedna od prvih stvari koje podesim na novom kompu.

Drugari, naleteo sam na jedan problem koji ne znam kako da rešim. Već duže vreme koristim Quick Share i sa njim razmenjujem fajlove između PC-a i Android uređaja i to mi je odlično radilo. Međutim pre par dana mi je zabagovalo, pa sam deinstalirao i probao opet da instaliram. Dobijem poruku na kraju instalacije da je app instalirana i nalazi se među instaliranim aplikacijama, međutim ne mogu nigde da je pronađem da je pokrenem. Nema je ni kada je tražim na Startu ni u Program Files. Jel ima neko neki predlog kako to da rešim?

Screenshot 2024-10-29 084802.png
Screenshot 2024-10-29 085445.png

Da nije možda prevedeno na srpski. ? Pogledaj i u Control panel>Programs and features.

@Dario1990
Ako koristiš QuickShare i imaš Samsung telefon skini njihovu verziju...

@Dario1990
Ako koristiš QuickShare i imaš Samsung telefon skini njihovu verziju...

Probao sam da instaliram taj sa Microsoft Storea, međutim na mom laptopu nije radilo i redirectovao me je na ovaj link.

Uglavnom uspeo sam da rešim problem. Par puta sam restartovao računar i nakon toga sam pretraživao ručno u Program Files-u i našao sam Folder sa programom - samo što je bio upisan Nearby Share a ne Quick Share. Pokrenuo sam ga i nakon toga sam mogu da ga nađem i kada kucam Quick Share i Nearby Share u start meniju (a to mi pre nego što sam ga pokrenuo nije radilo). Mislim da je se desio neki glitch prilikom instalacije. Uglavnom sada radi sve kao pre, izgleda da je bilo neophodno da par puta restartujem računar i da sam nađem program i pokrenem ga.

Screenshot 2024-10-29 110717.png

Aplikacija za tu namenu koliko hoćeš :)

Ova radi na svim platformama (uključujući AndroidTV / FireOS):

Na Windows 11 24H2 Windows Defender bukvalno ne moze da se ugasi , sam se pali posle restarta , gasio i u regedit ne pomaze niti u group policy.

Nazad
Vrh Dno