- Učlanjen(a)
- 16.02.2021
- Poena
- 395
Da li je ovo priprema za novu 24H2?
Ovo se desava kada nemas podese (instaliran) Microsoft Store i obavestava te da ne moze da pristupi store da skine to sto muje potrebno za dalji rad. Uglavnom LTSC verzije Windowsa ne dolaze sa podesenim (instaliranim store-om) Prilikom instalacije LTSC verzije uvek sam morao dodatno da instaliram storePogledajte prilog 463506jel ima neko ovaj problem sa defenderom na windows 11 ltsc? Sećam se da je isto bilo sa nekim starijim buildom pre par meseci kad sam testirao. Čist je install.
Da li je ovo priprema za novu 24H2?
Pih ja se nadao da mi stize taj GIGA MEGA Windows Update 24H2Redovan opcioni non-security update koji dobija i 11 23H2 i 10 22H2. Svakako će biti dio narednog security updatea 12.11.
Ne treba mi store, znači defender ne može da funkcioniše bez njega?Da li je ovo priprema za novu 24H2?
Ovo se desava kada nemas podese (instaliran) Microsoft Store i obavestava te da ne moze da pristupi store da skine to sto muje potrebno za dalji rad. Uglavnom LTSC verzije Windowsa ne dolaze sa podesenim (instaliranim store-om) Prilikom instalacije LTSC verzije uvek sam morao dodatno da instaliram store
Nesto mu fali pa pokusava da skineNe treba mi store, znači defender ne može da funkcioniše bez njega?
Verovatno da trazi da skine UserInterface za WDefender
Ja sam skidao sa massgrave ali mislim da su to zvanicni.Vi ltsc zealoti jeste skinuli verziju sa Microsoft sajta ili neku drugu?
Ja vec duze vreme koristim njegove verzije sto ima win 10 kao i win 11. PreporukaInstalirao sam verziju sa massgravea, radi normalno. Preporucio bih svima da izbegnu trial verziju sa MS sajta jer ne moze da se aktivira preko tih 90 dana. Na massgrave sajtu je OEM i redovno se aktivira massgrave metodom.
Ti si zamorce u mnogo ozbiljnijim zivotnim stvarima 😀A ne ne, ovaj put me nece prevare. Ako treba do nove godine cu cekam ali da opet budem zamorce u testiranju jok jok.
*** šta je sad sa language packovima? Odjednom nemam više samo Serbian Latin, Serbian Cyrillic i English među tastaturama, nego mi izbacuje 4-5 jezika, ne mogu da podesim default, evo kucam na Eng, a uredno imam Đ, Č, Š, Ć i Ž... Totalno je pobrljavio taj deo. Najgore mi je što mi menja default tastaturu, pa moram da prebacujem stalno posle uključivanja.
More keyboard setings pa podesi tastaturu za engleski i podigni na vrh onu koju zelis da bude default

Koristim nešto slično već godinama, samo za kombinaciju English i Serbian (od 2007. godine) - neko je ovdje na forumu bio okačio malu instalaciju za "Serbian-Latin My Layout". Tako da je to jedna od prvih stvari koje podesim na novom kompu.Ja sam pre 20 godina napravio svoj keyboard layout baziran na US rasporedu, uz dodatak naših (latinica), francuskih i nemačkih slova (preko desnog Alt).
Raspored je ostao QWERTY a svi simboli su ostali na istom mestu, samo su velike zagrade, backslash i tilda zamenjeni našim slovima.

Probao sam da instaliram taj sa Microsoft Storea, međutim na mom laptopu nije radilo i redirectovao me je na ovaj link.@Dario1990
Ako koristiš QuickShare i imaš Samsung telefon skini njihovu verziju...
![]()
Quick Share – Besplatno preuzimanje i instaliranje u operativnom sistemu Windows | Microsoft Store
Share files with your friends quickly, safely and easily with the Quick Share feature. Just a few taps and you’ll be sending photos, videos, documents and more. You can share files from your Samsung Galaxy device to other Samsung Galaxy devices as well as supported Android devices or PCs from...apps.microsoft.com

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari