Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
na te drajvere samo zaboravis i vozis dalje, ne postoji fix.....

Tako i radim, jer ih Windows update nije instalisao, već ih samo nudi. A i ne gledam često pod Optional updates.

Postoji fix, drajvere mi ne nude već godinama.

Ne postoji fix, samo tvoja konfiguracija nema taj problem.....jer je "bug" po hardveru based

Da li ovo takođe sprečava i da Windows povuče svoje drivere kod instalacije hardwarea, pre nego što se stigne da se instališu driveri sa sitea proizvođača ?.
Meni se to desilo kad sam menjao crknutog miša. Naravno skinuo sam sa sitea najnovije drivere. Ubodem miša i odem da popijem kafu. Kad sam se vratio vidim Windows povukao iz svoje baze drivere za miša. Isti su oni kao i oni od proizvođača, samo stariji i nemaju sva podešavanja.

Zaustavlja samo UPDATE drajvera sa MS sajta, ne i prvu instalaciju.

Napravio sam izmenu prema onom savetu sa Dell sitea i opet stoje ponuđena ona dva drivera ?.
Valjda je to ostalo od ranije i ne može da se resetuje ranije ponuđeno ? Valjda više neće nuditi drivere sa Windows Updateom ?

Da li je neko imao ovakav problem na Win 11 ? Odbija da uradi update sistema, na game pass javlja grešku kod COD Black Ops 6 i neće ni tu da uradi update a u Services pa Windows Update stoji da je disabled i na svaku promenu javlja grešku Access is denied.

Prilozi

• greska.jpg
    greska.jpg
    58.2 KB · Pregleda: 41
Je l zna neko postupak za nov laptop, šta treba da uradim pre instalacije windowsa? Ovo su slike... asus vivobook

IMG_20241118_160253.jpg

IMG_20241118_160039.jpg

IMG_20241118_160033.jpg

Podesi storage u BIOSu, tebi instalacija ne vidi hard. Skoro sam imao slucaj sa novim Dellom, Raid je bio podesen.

Lutam po meniju, ali nigde ne vidim kako bi to mogao da uradim. Da li bar postoji neki dobar tutorijal korak po korak? Odem na advanced settings-advanced, ali ne vidim ništa što bi bilo od koristi

Ima još jedna opcija u BIOSu za SSD samo ne mogu da se setim. Intel V nešto, setiće se neko od članova nadam se, ne mogu ni da izguglam sad kako treba
Ima i Intel RST opcija ali mislim da nije ona problem

Svaka čast, to je. (y)(y)

E sad, podelio sam ga na 200 GB, da tu instaliram windows, da mi to bude C disk i ostalo mi je 271 GB za D disk, sad ne vidim mogućnost da ih preimenujem, to onda mogu kasnije?

Shvatio sam Sam, sada mi traži da instaliram network adapter driver, na starom laptopu odem na sajt https://www.intel.com/content/www/u...-adapter-driver-for-microsoft-windows-11.html

kad sam skinuo to, prebacio sam na usb flash i na novom laptopu ne prepoznaje instalacioni fajl sa usb-a? Kod mene je windows home, na sajtu je familu, ne znam da li ima veze sa time, i da li tražim na dobrom mestu?
I desilo mi se da kad sam instalirao windows, vidi mi se samo C particija (tih 200 GB), a D: (preostalih oko 270 GB) nema nigde

Poslednja izmena:
Idi na Asusov sajt i nađi drajver za WLAN za taj model laptopa. Ako su ovi noviji VivoBook-ovi najvjerovatnije je Mediatek proizvođač. Pokreni na starom laptopu instalaciju ali izaberi da se fajlovi raspakuju, a ne instaliraju. Kada se raspakuju nađi taj folder i kopiraj ga na USB fleš i kad ti bude tražio novi laptop drajver nađi taj folder na flešu.

Uradio sam tako, ali nažalost novi laptop nije pronašao drajver kad sam odabrao folder
Sve sam komplet prekopirao na fleš "DRIVERS" i u njemu je bio folder "WirelessLan_DCH_Realtek_Z..." i u tom folderu neki fajlovi
Na novom laptopu idem na install driver i odaberem folder DRIVERS, nakon toga mi javi "no network drivers found"

Možeš da preskočiš i odradiš offline instalaciju, a možeš da skineš raspakovane drajvere i staviš taj folder na butabilan fleš gde je Windows.
Za Intel su to na sajtu obeležili kao verziju za IT Administrators ili Developers i dolaze u zip fajlu...

Takođe kod dela gde su particije možeš da pokreneš diskpart (SHIFT + F10 ukucaš diskpart i dalje imaš u tekstu ispod) i da sve lepo izlistaš sa SSD-a i da pobrišeš/formatiraš...

S obzirom na hardver verovatno imaš više particija, kao što je kod mene bio slučaj...

diskpart.png

Poslednja izmena:
Zašto misliš da su Realtek? Asus koristi i Intel i MediaTek. Na tri VivoBook X1504 u zadnjih mjesec i po dana sam instalirao sistem i sva tri su imala MediaTek WLAN
Koji model laptopa?

Preuzmi odavde drajvere:

Pod Networking imaš Show all i preuzmi MediaTek drajvere. Ako nisu ni oni onda još ispod imaš Intel WLAN Driver.

Eee dobro, proradilo je

Još me interesuje šta mogu da uradim da mi se ostatak diska pojavi, kada sam birao putanju za drajvere, samo su se ova dva sa strelicama pojavima i fleš, a ova particija sa 270 GB se nije videla?

IMG_20241118_202327.jpg

Uđi u Disk management formatiraj tu particiju. Dodijeli joj slovo (E, F, G... koje hoćeš)

Hvala svima na pomoći (y)(y)(y)

Još jedna sitnica... kad sam podešavao sistem, morao sam da napravim microsoft nalog, je l mogu sada nekako da se izlogujem iz toga, stalno moram da kucam pin, kad mi npr laptop ode u hibernaciju, pa kad ga probudim

IMG_20241118_223155.jpg

E sad ako ti ovo koristi. Možeš da napraviš lokalni nalog možeš da koristiš app Autologon i možeš da isključiš Hibernation i možeš ovde da ugasiš da ti stalno traži pasvord.
2024-11-19 01_42_18-Windows 11 _ Page 108 _ Benchmark Forum - Brave.png

Što bi to radio ako njegova verzija laptopa ima senzor za otisak prsta:
Fingerprint sensor integrated with Touchpad
@Sivi soko
Nisi te particije najsrećnije rešio, ali radiće i tako...

Inače ko hoće čistu Windows instalaciju koja ne zahteva internet (ili npr nema drajvere za wifi kao u slučaju gore) samo kada se dođe do koraka gde se zahteva internet konekcija:
shiftf10.png

Dakle samo SHIFT + F10 (otvori se CMD) i ukuca se OOBEBYPASSNRO

Posle restarta dobije se opcija kao na slici ispod I don't have internet i dalje lagano :
idonthave.png

Mada je najlakša opcija da se pre instalacije prebaci raspakovani drajver za wifi na windows butabilni fleš i tada sredi internet kako bi povukao ostale drajvere/ažuriranja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno