Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Za kontrolu Recall-a
Check:
Dism /Online /Get-Featureinfo /Featurename:Recall
Disable:
Dism /Online /Disable-Feature /Featurename:Recall
Enable:
Dism /Online /Enable-Feature /Featurename:Recall

Feature name Recall is unknown.
A Windows feature name was not recognized.
Use the /Get-Features option to find the name of the feature in the image and try the command again.

edit: ok, 23h2. mislio sam da je prosao update. Imao sam nesto pre neki dan, nisam ni gledao sta je.

Poslednjih par dana svaki put kad palim komp, dobijam ono "your device ran into problems.." blue screen, onda se sam restartuje i kao proradi normalno, danas nije htelo iz gomilu pokusaja pa sam nasao neki YT klip gde ga ugasis na dugme pa odma upalis, i proradilo je.. Ali zna li neko sta je uzrok ovome.

Neki drajver verovatno a možda i neka komponenta. Vidi šta ima u reliability log-u. Isključi sve što imaš eksterno povezano a u device manageru nešto što ne radi ili ima problem. Takođe pogledaj u Control panel >Security and maintenance >Maintenance> View realiability history.
1729158482893.pngKlikni na sve crveno za detalje.

Nema toga Reccola kod mene na Serveru 2025 a ovde na IoT 24H2 sam ga isključio pre neki dan.

Recall je samo u Copilot-u, ako se Copilot onemogući, Recall je onemogućen takođe. Postoji samo u 24H2 variantama, kako public tako i u Insider verzijama. Sa onim izmenama je moguće zadržati Copilot bez Recall-a. Copilot takođe služi kao advanced Search i ne smeta ničemu. Čak može i dobro da posluži mada nije naročito "pametan".

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene i dalje nema 24H2, cudno, posto sam uvek dobijam najnoviji abdejt odmah ili najkasnije jedan dan.

Nema sada ni kod mene, 2 puta san updejtovao pomoću iSO, drugi put je imao i update na 2033 ali je sa greškama koje nemogu da se isprave, SFC izbacuje greške, kaže da su ispravljene ali nisu. Blue Tooth isto ima grešku kao i Phone Link i još neke. Tako da sam vratio backup 23H2. Isti problemi na Insider Dev i Rp 24H2. Možda je i bolje sačekati novembarski "Update tuesday". Ovo im je jedan od lošijih bildova.

Sasvim slucajno naletim na ovaj short i klikne mi da ja negde imam sn770. Na svu srecu, nalazi se upravo u mojoj masini, a ne u nekoj od clanova porodice jer kod sebe mogu da cackam svasta, a tudje masine moraju da budu 100% reliable.

kada bude available preko WU, onda ce biti safe to install :)

Nemam ni ja Copilot a bio Recall a ono gore Group Policy Hack ne radi ovde na Iot 24H2. Mi nemamo ta windows business.

Da li neko zna zašto se neke instalirane aplikacije ne vide u Control Panel - Programs and Features ali se vide u Settings - Apps and features i jedino odatle se mogu dezinstalisati ? Takođe specijalizovani programi za dezinstalaciju kao na pr. Revo Uninstaller ih ne vide. Primer: Spotify aplikacija.

Cao, imao sam 23H2 verziju win 11 do neki dan i dobijem update na 24H2 ali se nesto zezulo pa sam odradio cistu instalaciju ali sada vidim da postoji nekoliko sekundi u kasnjenju tipa kada otvaram digitron ili kada stisnem na power dugme u startu da ugasim racunar.

Masina je 7800x3d, b650e, kinston beast 32 gb, 7900 gre, kc3000 2tb, tako da ne verujem da je do racunara... bios predzadnji, a drajveri svi najnoviji. Iso skinut sa MS sajta, kljuc original.

Jel jos neko ima ovaj slucaj.

Samo da javim da sam uspeo da vratim windows 11 23h2 i pauzirao update do danjeg dok ne rese problem na 24h2. A muke da nadjes gde skinuti cistu verziju windows 11 23h2 je cista egzibicija. Pa ako neko ima skinuto sa ms sajta neka posalje link.

Osim gore opisanog problema mi se jos desavalo da kada igram neku igru da stisnem alt+tab da spustim igru i jednostavno ceo racunar mi se zamrzne na nekoliko minuta ili isto se desi kada izadjem iz igre. Prosoto neshvatljivo da je sve to normalno radilo na 23h2 dok ovde imam dosta problema.

24H2 pravi problem. Dobro je ako si vratio na 23h2. Bice ispravka verovatno uskoro, dosta ljudi se zali na probleme, a ja zurim da instaliram i jos sam nestrpljiv. 😂

Ima puno grešaka i problema sa 24H2, ja sam se vratio na 23H2 pomoću backupa koji sam napravio tik pre upgrejda pa je sve ostalo kao što je bilo.
Ne vredi da ti neko šalje ISO jerbo ih ima bar 20ak velikih verzija koje ne mogu da se upotrebe za vraćanje ili In place upgrade, sve zajedno preko 50 raznih verzija 23H4.
Neznam koje si probleme imao sa skidanjem 23H2, naj bolje je preko MCT-a ili Upgrade Assistant-a, oni po defaultu skidaju ISO koji je naj bliži već instaliranim Windowsima kada započneš sa njega. . Zadrži ISO bar dok nisi siguran da sve radi kako treba.Nije baš potpuno ažuran i moraće da se ažurira posle ili tokom instalacije..
Investiraj u još neki disk, može i bilo kakav HDD, unutršnji ili na usb vezu i pravi backup bar kada su velika ažuriranja na vidiku. Za pola sata si nazad na radnom systemu. Ja radim full system disk backup dnevno. Bez toga je kao da voziš auto bez osiguranja. Imaš ovde celu tomu o tome.

Ima problema i bez 24H2, sa patchevima zadnjim.
Nisu mnogo strašni ali nerviraju.
Pre zadnjeg updejta sve super radilo.

Ima puno grešaka i problema sa 24H2, ja sam se vratio na 23H2 pomoću backupa koji sam napravio tik pre upgrejda pa je sve ostalo kao što je bilo.
Ne vredi da ti neko šalje ISO jerbo ih ima bar 20ak velikih verzija koje ne mogu da se upotrebe za vraćanje ili In place upgrade, sve zajedno preko 50 raznih verzija 23H4.
Neznam koje si probleme imao sa skidanjem 23H2, naj bolje je preko MCT-a ili Upgrade Assistant-a, oni po defaultu skidaju ISO koji je naj bliži već instaliranim Windowsima kada započneš sa njega. . Zadrži ISO bar dok nisi siguran da sve radi kako treba.Nije baš potpuno ažuran i moraće da se ažurira posle ili tokom instalacije..
Investiraj u još neki disk, može i bilo kakav HDD, unutršnji ili na usb vezu i pravi backup bar kada su velika ažuriranja na vidiku. Za pola sata si nazad na radnom systemu. Ja radim full system disk backup dnevno. Bez toga je kao da voziš auto bez osiguranja. Imaš ovde celu tomu o tome.
Ma imao sam problem sto je pisalo da je 23h2 i da je pro verzija a kada sam skinuo i instalirao ispostavilo se da je home verzija i jos 22h2 tako da sam posle nasao neki od skoro 7 gb sa zadnjim oktobarskim update na 23h2 i sve to radim u tri ujutru. A sada sam blokirao na 4 nedelje update pa dok ne rese te probleme ne cackam nista.

Iskreno nije prvi put da se zalecem i da instaliram update ali do sada nisam nikada bas tako osetio da mi neke sitnice smetaju kao sto je taj deley na nekim stvarim a da ne govorim o ovom blokiranju celog racunara na par min.

Nemam obicaj da pravim backup ali ocigledno da cu morati da krenem da to radim jer ovo sada sve namestanje iznova i instaliranje i podesavanje jer gubljenje previse vremena.

Dobio 24h2 prošlo sve top...ali ne mogu obrisati old fajlove od 8.63gb, vidim to je bug...jel neko našao rešenje ili da čekam update da to reši...

Nisu fajlovi nego "rupa" gde nema ničega. Popravljeno u Insider RP, valjda će skoro i u public, sledeći updejt sledećeg meseca (valjda).

Poslednja izmena od urednika:
Dobio 24h2 prošlo sve top...ali ne mogu obrisati old fajlove od 8.63gb, vidim to je bug...jel neko našao rešenje ili da čekam update da to reši...
Ako je to onaj reserved space ima komanda ova. Otvoriš Powershell kao Admin i kopiraš ovo i stisneš enter. Ona bi trebala da obriše to.

Kod:
DISM /Online /Set-ReservedStorageState /State:Disabled

Ja nemam nikakvih problema sa 24H2 IoT Enterprise pišem ovo iz njega a i Server 2025 veoma lepo radi ;);):):):):cool::cool::cool::cool::cool::coffee::coffee::sneaky::sneaky::sneaky:
2024-10-20 23_38_08-Settings.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno