Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Pokreni CMD kao admin, kucaj diskpart pa lupi enter. Posle zadaj komande list disk i list volume i okaci screenshot.

Screenshot 2023-07-23 161606.png

A evo sta kaze Easus Partition master:

jhjhjh.png
Ajde danilo da pokusam i to , bude li nesto bilo , castis me duplu jafu i ti mi Windows ubacujes :)

j.png

Poslednja izmena:
Mozes preko diskpart-a, kucas select volume 2 pa onda remove letter=E

A trebalo bi da moze i preko Easus

I, jel implodirao?

Obrisao je drive leter od 100mb particije , sad imam 3 skrivene particije , 16mb , 512mb i 100mb. Windows nije pao.

izgleda da Windows 11 EN-GB pravi tu particiju od 100mb javnu a EN-US ne pravi , meni je GB.

Poslednja izmena:
Jel ima neko oprobano resenje za ukljucivanje Windows Spotlight-a na zakljucanom ekranu? Ja se po ko zna koji put patim sa tim i nikad ne znam koje je resenje uspelo, nekako proradi na kraju, ali imam utisak da mu treba sve vise i vise petljanja da bi proradilo. Na laptopu sam nocas instalirao svez Windows, ali eto, spotlight ne radi, samo prikazuje onu standardnu plavu pozadinu sa satom. Bas mi se svidja spotlight, a bagovit je do bola. Ako neko zna provereno resenje, bio bih mu zahvalan.
Koju ediciju si instalirao? Neke nemaju Spotlight

Win 11 Pro. Na desktopu imam isto i radi mi spotlight ali bagovito, cas radi, cas ne.

Nova verzija

Meni od juče, čini mi se posle update-a KB5028254 više ne radi Windows spotlight na lock screenu ?

I meni isto spotlight pravi problem, i pisao sam u ovoj temi, ali izgleda da niko ne zna nista o tome. Steta, bas lep feature.
Radilo mi je do juče. Onda prestalo na jednom nalogu (od dva) a radilo na drugom. Posle prestalo i na tom drugom. Probao da rešim sa in-place upgrade instalacijom i nije rešilo, i dalje ne radi.
Na Googlu ima puno saveta kako da se to ispravi, a ima jedno desetak načina. Mrzi me da to isprobavam.
Jesi li nešto isprobao od toga ?

Radilo mi je do juče. Onda prestalo na jednom nalogu (od dva) a radilo na drugom. Posle prestalo i na tom drugom. Probao da rešim sa in-place upgrade instalacijom i nije rešilo, i dalje ne radi.
Na Googlu ima puno saveta kako da se to ispravi, a ima jedno desetak načina. Mrzi me da to isprobavam.
Jesi li nešto isprobao od toga ?
Скоро све сам испробао од тога, неки пут помогне, неки пут не. Тренутно на лаптопу ми не ради уопште, а свежа инсталација. Не знам у чему је фора. 🤷

u windowsu je fora :p
predjes na linux :p
Ali jako cudno ja nemam problem sa spotlight-om sve radi normalno i dalje.

Mnogi imaju taj problem.
Otkucaj u Google-u "windows spotlight not working windows 11" i neće ti više biti čudno.

Скоро све сам испробао од тога, неки пут помогне, неки пут не. Тренутно на лаптопу ми не ради уопште, а свежа инсталација. Не знам у чему је фора. 🤷
Ovo sam otkrio danas.

Windows spotlight može da se postavi da menja:
1) pozadinu desktopa tj. da menja background picture;
2) pozadinu lock screen/sign-up screena.

E ovo pod 1) mi radi. Čak u gornjem desnom uglu (zaokruženo na slici u prilogu) mi izbaci shortcut pod nazivom: "Learn about this picture".
Ne radi mi ovo pod 2) tj. menjanje pozadinske slike samo na sign-up/lock screen ekranu.
Ovo su i drugi primetili i to ima neke veze sa više Microsoft Account naloga istog korisnika na više računara. Ja imam na desktopu 2 MS Account naloga (jedan je moj). Pored toga koristim i dva laptopa sa po 3 tri MS Account naloga na svakom, od kojih je po jedan moj. Izgleda da postoji neki problem sa sinhronizacijom kod prijavljivanja (sign-in screen). Prijavljujem se pomoću Windows Hello.
Zato mi se i desilo u početku da mi Windows Spotlight ne radi na sign-in screenu na mom nalogu, a radi na sign-in screenu drugog naloga (na istom desktopu).

Evo linka gde pominju to isto:

Prilozi

• Screenshot 2023-07-29 153247.png
    Screenshot 2023-07-29 153247.png
    2.4 MB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Ovo sam otkrio danas.

Windows spotlight može da se postavi da menja:
1) pozadinu desktopa tj. da menja background picture;
2) pozadinu lock screen/sign-up screena.

E ovo pod 1) mi radi. Čak u gornjem desnom uglu (zaokruženo na slici u prilogu) mi izbaci shortcut pod nazivom: "Learn about this picture".
Ne radi mi ovo pod 2) tj. menjanje pozadinske slike samo na sign-up/lock screen ekranu.
E sad, ovo su i drugi primetili i to ima neke veze sa više Microsoft Account naloga istog korisnika na više računara. Ja imam na desktopu 2 MS Account naloga (jedan je moj). Pored toga koristim i dva laptopa sa po 3 tri MS Account naloga na svakom, od kojih je jedan moj. Izgleda da postoji neki problem sa sinhronizacijom kod prijavljivanja (sign-in screen). Zato mi se i desilo u početku da mi Windows Spotlight ne radi na sign-in screenu na mom nalogu, a radi na sign-in screenu drugog naloga.

Evo linka gde pominju to isto:

Под 1 ми ради и на десктоп и на лаптоп рачунару, под 2 само на десктопу. Могуће је да је зато што имам исти MS налог на оба компа.

Vidiš, deluje mi da je to baš taj problem. Moja dva laptopa su pod Win 10, ali ima i on Spotlight i na njima mi menja slike pri sign-in/sign-out.
Probaj savet koji su dali na onom linku: sign-out pa sign-in na svim Microsoft Account nalozima gde god ih imaš.
Pardon, mislim na svim računarima gde se loguješ pomoću Microsoft Accounta.

Evo i ovde pominju baš isto to da Lock Screen Windows Spotlight ne radi na jednom nalogu, a radi na drugom nalogu istog laptopa:

Intel.png

Jesu li rešeni svi problemi sa Windows 11? Ne baguje u normalnom, svakodnevnom radu i u igrama? Sklapam novi komp, pa me zanima da li se isplati da se pređe na novi OS.

Generalno jesu, ali ne svi. Još uvek sa ažuriranjima vole da pokvare pa poprave nešto.

Mada ako ideš na novi komp, svakako je najbolja solucija 11-ica zbog svega što doprinosi za novije računare (bolji scheduling, bolji hdr i slično).

Znači vredi instalirati na novi računar? Meni je bitno da ovako ne baguje, desktop, korišćenje pregledača, igre i slično. Neću koristiti nikakve zahtevne programe.
Ne znam da li je dozvoljeno ovde da pitam, ali ajde, znate li neki pouzdan sajt gde mogu da uzmem retail ključ za Pro? Možete i u PP da mi pošaljete ako ovde ne sme da se piše.

Ma radi sasvim normalno ako se redovno ažurira i ne čačka mnogo sa onim "speciajlnim" programima kao za amti-spy i koji menjaju interface., "Čiste i ubrzavaju" system,

Jesu li rešeni svi problemi sa Windows 11? Ne baguje u normalnom, svakodnevnom radu i u igrama? Sklapam novi komp, pa me zanima da li se isplati da se pređe na novi OS.
Ja sam novi sistem instalirao pre nekih mesec dana i to prvi put windows 11. Mogu da kažem da nisam primetio nikakv problem do sada. Po meni slobodno instaliraj.

Super, hvala vam. Instaliraću onda 11 Pro, uzela sam već ključ.

zdravo svima
na stonom racunaru, sveze instaliran windows 11, vidim da je neko gore pitao za isti taj problem, ja odradio sta je gospodin countmike predlozio, ali nije pomoglo. dakle recimo desetak minuta ne diram misa i kad se uhvatim, on "zamrzne" na 15 sekundi i ne mogu nista da kliknem. izuzetno iritantno, pomoc za resenje molim vas.
da li se mozda pojavilo resenje za ovo? :(
bukvalno cu se vratiti na win 10 ako ovo ne resim... :(

Koja je konfiguracija? Jesi li instalirao/skinuo Windows sa zvaničnog sajta?

Nazad
Vrh Dno