Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Koristim puno snipping tool za posao svaki dan. I nerviraju me dva problema: kada cropam nesto u windowsu, snipping tool se nakon toga minimizira dole u taskbar svaki put i blinka dok ga ne kliknem.

I drugo, i kada ga otvorim, prozor je ovako nekako smanjen, nije cak ni na dimenzije slike koju sam cropao pa moram znaci, prvo kliknuti dole da otvorim snipping tool, i onda da ga rasirim, da vidim sliku:

image.png

Moze li se ovo fixati ili, moze li se vratiti snipping tool iz win10 ? On ostane na ekranu kada odradim crop i window border bude malo veci od slike.

Hvala.

Nisu notifikacije u pitanju, u pitanju je bug. Zanci odradis snipping i aplikacija se minimizira u taskbar. Nece da ostane na ekranu. Nisam jedini:

Meni je fixalo problem reinstalacija aplikacije, i nakon 3 koristenja, opet isto. Odradis snipping i onda se aplikacija minimizira. I onda je moras otvoriti da uzmes/vidis sliku.

Da, tako je već duže vreme . od kako su uveli snimanje videa. Izgleda da neće biti ispravljeno uskoro jer je isto i u svin insider verzijama.

Nisu notifikacije u pitanju, u pitanju je bug. Zanci odradis snipping i aplikacija se minimizira u taskbar. Nece da ostane na ekranu. Nisam jedini:

Meni je fixalo problem reinstalacija aplikacije, i nakon 3 koristenja, opet isto. Odradis snipping i onda se aplikacija minimizira. I onda je moras otvoriti da uzmes/vidis sliku.
potvrdujem da tako radi i kod mene. Precica funkcionise i slika se auto snima u save folder, ali da bih odradio copy za paste u neki fajl ili chat, moram da otvorim minimizirani prozor. Jeste anoying.
imas ovu foru da iskopiras stari snip tool na win 11

Mene je Snipping Tool izluđivao pa sam ga isključio. Photoshop mi je praktično uvek otvoren, pa je tu ako zatreba neki edit printscreen-a, ali ono pojavljivanje gore onih ikonica i notifikacija pri svakom prt sc kliku su me užasavale. A i isključivanjem Snipping Tool-a se ne talože fajlovi u Screenshots folderu.

Može da se koristi i screenshotting od Xbox game bar

potvrdujem da tako radi i kod mene. Precica funkcionise i slika se auto snima u save folder, ali da bih odradio copy za paste u neki fajl ili chat, moram da otvorim minimizirani prozor. Jeste anoying.
imas ovu foru da iskopiras stari snip tool na win 11
Pokusavam da odradim ovo ali ne dozvoljava da ubacim u en-US fajlove. Mogu u ostale, en-GB i slicne, ali ne u taj folder i ak oimam sve dozvole, full control:

image.png

image.png

EDIT: Sad gledam, u en-US ni ne postoji SnippingTool.exe.mui fajl.

Obično, kad nešto tog tipa "neće duđe" i javlja security informacije, tu je safe mode. :)

dzonihsv

Probat cu, hvala.

zamzung

Nije browser, tokom posla sa snipping toolom uzmem screenshot nekog nacrta i onda zaokruzim i posaljem kolegama. Koristim znaci svaki dan tokom komunikacije. Npr:

image.png

Uspio, nije zgodna solucija, ruka mi je otpala, ali radi:

image.png

Usb drive radi na win 10 a na win 11 ga ne porepoznaje sistem. Cuje zvuk da ukljucen al nema je na vidiku... Hahaha
Pise uradiri update na google,to urpavo radim al nesti mi sporo ide download 🫤
22h2 skida verziju
Oce li posla update raditi?

Moze da proradi, ali nije zagarantovanod a ce update da resi.
Vidi u disk manageru da li se drive vidi, a nema slovo ili ga ne vidi uopste.
Desni klik na start ikonu pa disk management

Nalazi ga u disk menadzeru,al ne moze nista se promjeni. Samo stoji. Rekli su mi da dodam slovo,al ja to nisam uspio.
Samo ta usb flash memorija ne radi,ostale rade normalno

desni klik ti neda opcije za brisanje, change drive letter, new simple volume...?
Daj ss
Dobra stvar je da ga win vidi, sada samo treba da ga nateras da se lepo ponasa

Ima li fixa za ovaj bar?

image.png

I koji tacno fix radi da se ugasi user login kada se PC pali nakon sleepa. One fore koje su radile sa win10 ne funkcionisu.

Hvala.

Mislim da moras biti ulogovan sa MS acc da imas tu opciju. Ja je nemam.

Pa kako se logujes ako imas povezan MS nalog? Password ?

Prilikom instalacije win-a sam preskocio podesavanje za logovanje,posle sam se ulogovao sa MS nalogom i podesio da mi ne trazi pass.I ne trazi mi prilikom dizanja sistema,nego trazi prilikom dizanja iz sleep moda.I ne trazi da ukucam pass,nego samo kliknem -Sing in-.To me nervira.

Nazad
Vrh Dno