Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ne mogu da potvrdim. Kod mene prebacivanje i animacija rade brzo, skoro trenutno, bilo da menjam sa Shift+Alt, ili sa Winkey+Spacebar.

Код мене прође једно пола секунде док се не појави прозорчић са списком тастатура.

Tozo, koji ti tačno Win 11 imaš? Moj je: Windows 11 Pro, 22H2, 22624.1755.

@nagard
Može, ali promenom u Registrima, opisano ovde.

Ok. Mislio sam da možda koristiš neki drugi Win 11.
A kašnjenje animacije od pola sekunde i nije tako užasno sporo... Ne mogu da procenim, ali i kod mene animaciju ne otvara baš trenutno, prođe možda nekih 300-400 ms, možda i celih pola sekunde. Meni to ne smeta, mada bi bilo bolje da je trenutno.

Ljudi imam jedan problem koji me uzasno nervira. Naime vec neko vreme, kad se udaljim od racunara, tj.kada je racunar neaktivan, a prikazan je desktop, kad se vratim, desktop ne reaguje. I levi i desni klik ne reaguju gde god da kliknem, ikonice ne reaguju kao da ne klikcem, osim na taskbaru. Na taskbaru sve radi normalno, mogu da klikcem, ali na desktopu sve mrtvo. To traje par sekundi i onda se sve vrati u normalu.

Jel ima neko predstavu sta bi moglo biti?

Mis inace radi normalno, racunar isto. Windows 11 Pro, sa originalnom licencom apdejtovan na poslednju verziju.

koji mis?

Logitech G402.

Da, to se i kod mene dešava, samo nasumično i toliko retko da mi baš i ne smeta. Zato sam zaboravio da pitam jel se još kod nekog dešava isto. Kod mene se dešava, recimo, ne više od 3 puta mesečno. Znači, baš retko. Miš je A4Tech Bloody V7. Mislim da nema veze s markom miša. Znači, na oko 3 do 5 sekundi Desktop se ponaša kao JPG slika, kad kliknem na neku ikonu levim tasterom - ne desi se ništa. Ili pokušam da otvorim context menu Desktopa klikom na desni taster miša - opet ništa. Sačekam par sekundi i Desktop se "odmrzne", tj. proradi sve kako treba.
Neki bug u Win 11, nije samo kod tebe, serbishe.

Imam isti problem,vidim da se jos ljudi zale na to,kazu da je pojava izrazena na levoj strani desktopa.
Jos nema resenja,ceka se MS.

Ok, znaci nisam jedini. To je od skoro pocelo da se desava. Nesto sam posumnjao na teme koje menjam, da one nemaju neki bag. Provericu.

Da, to se i kod mene dešava, samo nasumično i toliko retko da mi baš i ne smeta. Zato sam zaboravio da pitam jel se još kod nekog dešava isto. Kod mene se dešava, recimo, ne više od 3 puta mesečno. Znači, baš retko. Miš je A4Tech Bloody V7. Mislim da nema veze s markom miša. Znači, na oko 3 do 5 sekundi Desktop se ponaša kao JPG slika, kad kliknem na neku ikonu levim tasterom - ne desi se ništa. Ili pokušam da otvorim context menu Desktopa klikom na desni taster miša - opet ništa. Sačekam par sekundi i Desktop se "odmrzne", tj. proradi sve kako treba.
Neki bug u Win 11, nije samo kod tebe, serbishe.
to je zbog misa. zato njega i pitah koji mis ima. problem je u tom misu. isti problem dugo vremena imam pogubi se nesto u hardveru misa.

za logitech ne znam. a4 bloody misevi imaju taj problem, pogubi se neki period, tipa na desktopu ne reaguje, taskbar reaguje prozori reaguju, i tako u krug cudna desavanja. i na stranim forumima ima o tom problemu, a i ovde na nasim forumima desavalo se, ljudi nisu verovali, kao ni ja. ko god je promenio mis video da je bilo do njega.
uglavnom kod clana @Algol je 99% mis.

Ne znam, možda je i miš. Ali, ja ovaj miš imam od 2016-e i nisam imao nikakvih problema sa njim. Koristim Microsoftov drajver za njega. Ne planiram da ga menjam, odlično mi leži. :D

isto tako. planiram isti samo da kupim, kad vise ne budem mogao da se smaram sa random periodom u kom se gubi. zadnje je bilo na pola online partije malo je falilo da strada nacisto. kupio sam ga oko 2018. poceo je tipa da radi to zadnjih 2 godine. otprilike na 3-4 meseca jednom. traje par sati ili dan dva. naravno, sve provereno, prebacim ga na laptop koji je win7 isto se gubi. probam drugi mis na kompu sve radi normalno.

Ne mora da znaci da je do misa uospte, ja imam Asus Rog Gladius III i juce mi je Edge zabo, nece nista da radi i da se klikne, dok kada sam otisao na Task Manager i tako ubio Edge onda je sve proradilo. Doduse ovo je sada privi put da se desilo.

Ne znam da li je do misa, jer kazem, u trenutku kada sam desktop ne reaguje, mogu da klikcem po taskbaru bilo gde. Mogu da kliknem na start meni i da ga aktiviram, radi i desni klik, ali kada se vratim na desktop, nista ne reaguje. I posle par sekundi se sve vrati u normalu. Sinoc sam promenio temu i evo danas se uopste ne desava, dok mi se pre promene teme desilo svaki put kad sam racunar ostavio neaktivan. 3 ili 4 puta za vece.

Pozdrav, da ne otvaram novu temu, mislim da ce biti ok postaviti pitanje ovde, svakako se odnosi isto na Win 11.

Elem, instalirao sam win 11, masina je ryzen 5, 16 gb rama, ssd, podrzava OS i sve je to u redu, medjutim, kada se racunar ne koristi tipa 20 minuta, pola sata, kada hocu da pokrenem nesto tipa Chrome, racunar kao da freezuje par sekundi i onda bude sve ok.
Sta tu moze biti problem? Ume da iritira dosta tih par sekundi dok sacekam da se odledi.

Unapred zahvalan na pomoci

Ne znam da li je do misa, jer kazem, u trenutku kada sam desktop ne reaguje, mogu da klikcem po taskbaru bilo gde. Mogu da kliknem na start meni i da ga aktiviram, radi i desni klik, ali kada se vratim na desktop, nista ne reaguje. I posle par sekundi se sve vrati u normalu. Sinoc sam promenio temu i evo danas se uopste ne desava, dok mi se pre promene teme desilo svaki put kad sam racunar ostavio neaktivan. 3 ili 4 puta za vece.
Lepo si to opisao. Ovo je tačno ono što se i kod mene događa. I ja baš ne verujem da miš ne radi kako treba, jer radi po Taskbaru, ne radi samo na Desktopu.

Kod mene su opcije sa slike bile ukljucene, pa sam ih pogasio bas da vidim da li ce se ponavljati problem.

Lepo si to opisao. Ovo je tačno ono što se i kod mene događa. I ja baš ne verujem da miš ne radi kako treba, jer radi po Taskbaru, ne radi samo na Desktopu.
nije ni bitno toliko, ali ne znam da li sam razumno napisao, bas takav je problem sa bloody misevima. radi u taskbaru ne radi na desktopu. otvoris prozor radi, vratis se na desktop radi. pa udjes u chrome npr. on ne radi. spustis podignes chrome on radi pa ne radi taskbar. ni ja nisam verovao da je mis, ali je izgleda zbog hardvera misa. jer nista ne pomaze dok se samo ne popravi. doduse ovo se sve desava ne bitno koji je windows. probaj drugi mis, kad ti se pocne to desavati. na drugom nasem forumu clan imao takav problem promenio mis i resio problem.

Koji to Bloody imaš. ovo je moj treći, sad je V7M i to se nikada nije dogodilo.

Piše mu u spojleru, Bloody V8M. Moj je V7M, kao i tvoj. Imam ga već dugo i nikakvih problema nisam imao s njim. I tako mi lepo "leži" pod rukom da ga stvarno ne bih menjao ni za mnogo skuplji, gejmerski miš. A ovo što mi se nekoliko puta desilo da mi se "zaledi" Desktop, to je samo na 5-6 sekundi i tako retko se dešava da mi skoro uopšte ne smeta.

Nazad
Vrh Dno