Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Pogledajte prilog 385740
da, ssd od 120gb sasvim dovoljan
Instalirao Windows 11, dodao nekoliko aplikacija, i zauzeo 29 GB prostora na SSD. Ono što je interesantno, kako imam zvanično nepodržan hardver, Intel 7 generacije, procesor Intel Pentium G4560, očekivao sam probleme. Međutim, ništa od toga. Na Linuxu napravio butabilan fleš, uz pomoć Ventoy programčeta. Instalacija, nakon toga apdejt, dodavanje programa, prošli bez problema. Sistem zauzima resurse isto kao i Win 10.

Ne znam da li je neko spomenuo ali konačno OpenShell 4.4.189 radi na Windows 11. Brateeee načekao se....:):):):):)
2023-04-15 19_52_26-.png

Instalirao Windows 11, dodao nekoliko aplikacija, i zauzeo 29 GB prostora na SSD. Ono što je interesantno, kako imam zvanično nepodržan hardver, Intel 7 generacije, procesor Intel Pentium G4560, očekivao sam probleme. Međutim, ništa od toga. Na Linuxu napravio butabilan fleš, uz pomoć Ventoy programčeta. Instalacija, nakon toga apdejt, dodavanje programa, prošli bez problema. Sistem ne zauzima resurse ništa više od Win 10.
ja sam ga jos 2021 instalirao na tadasnji G3260 (pentium 4th gen) posto sam tada imao samo 4GB rama dosta je stekalo ali je otherwise super radio.
pre par nedelja sam mu dodao jos 4GB rama, a pre par dana sam zamenio taj G3260 sa Xeon E3-1265L v3 (sto je xeon 4th gen. radi negde kao izmedju i5 i i7 od 4th gen)

imam 2x8 ddr3 na putu ka meni, da zamenim ovih 2x4, ali nebitno je to za temu. stvar u stvari, to "ne podrzano" su price za malu decu. i ako "ne savetuju" microsoft je svesan zaobilaznica i cak ih i dozvoljava, barem zasad. ako stvarno prekinu da daju update, sto sumljam, lako se vratiti na desetku

Screenshot_2.png

Ma Walpaper ima crveno.... Red Devil xd

Gledao o toj Tiny 11, lose, dosta toga fali, recimo nemas browser, nego moras preko fleske da skines sa drugog kompa, nemas photo wiever itd, nikad nebih instalirao.

Gledao o toj Tiny 11, lose, dosta toga fali, recimo nemas browser, nego moras preko fleske da skines sa drugog kompa, nemas photo wiever itd, nikad nebih instalirao.
Preporuka za sve koji se bakcu sa tiny i light iteracijama da probaju ChromeOS Flex. Na nekoliko matorih laptopova sam instalirao i radi odlicno. Kome treba za multimediu nema bolje

Ma ti istranžirani windowsi su velika mačka u džaku. Nikad mi ni jedan nije radio kako treba. Počev od Windows FLP (na kome nije hteo Office da se instalira) pa na ovamo. Uvek neki problem iskrsne i moram da se vratim na normalnu verziju.

Zasto Win 11 Pro for Workstation, mnogo manje jede memorije od obicen Pro ? Pro mi jeo do 6-7GB.

Meni ovaj Pro for W jede 4.3GB, a upaljen browser sa puno tabova, i po taskbaru svasta.... Mislim ovo je dobro, nego pitam sto mi cudno.

Zasto Win 11 Pro for Workstation, mnogo manje jede memorije od obicen Pro ? Pro mi jeo do 6-7GB.

Meni ovaj Pro for W jede 4.3GB, a upaljen browser sa puno tabova, i po taskbaru svasta.... Mislim ovo je dobro, nego pitam sto mi cudno.

to ako manje jede ram, super. ali gde si našao da kupiš oem key za tu verziju pro-a? ja imam "obični" pro

ne j*bem se sa ksm akrivatorima i tim glupostima kad je OEM key za w10 bio samo $3 pre par godina. radila 10ka godinama sa tim keyom i sada radi forsiranja instalacija 11ice

Namerno sam ubacio driver iz 2012 za zvuk na mojem laptopu na realtek alc269 i otisao na chek for updates da vidim hoce li mi forsirati noviji drajver i nije Hvala Bogu.

@floppy drive nisam nigde kupovao, samo sam ga instalirao i sam je aktivan, skinut sa MS sajta....

Meni sa Pro W, cak sta vise mislim da mi je i desetka bila W, pa zato onda...

Skinuo preko qBittorrent Windows 11 srpski , ima samo 2 seedera , skidao 2-3 sata:

Screenshot 2023-04-20 190054.png

1682010488050.jpg

Poslednja izmena:
Ako ti je bilo do Srpskog mogo si sam instalirati sa Engleskim i posle samo dodati Srpski da skine.

Znam ali nisam bio siguran da li je na Microsoft sajtu Home ili PRO pa sam skinuo ovaj.

Kad skidas preko Media Tool sa Microsoft sajta i napravis bootabilan usb imas da biras prilikom instalacije koju verziju hoces.

Nazad
Vrh Dno