Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Sinuo sam ovo u5rad00us17,exe sa Lenovo sajta, startovao i ono što je naprvio u Drivers dir na C:, iskopirao na flešku i radi. Kako, nemam pojma, Smem da potpišem da je ovo đubre neispravno! Ekran je bogu plakati!

To je HP kriv nema Preloadovane drivere za SSD ili NVME Ryzen 5000 seriju za taj laptop , mozes pokusati ono gore sto sam postavio , mozes i da reklamiras ako ti daju drivere ok , zovi hp podrsku.

U isto vreme napisasmo poruku ako mozes napisi koji driver je u pitanju da drugi znaju u buduce.

Malo mi cudno da driver za AHCI AMD Ryzen iz 2015 pase na laptop iz 2022 godine ali eto moguce je.

Poslednja izmena:
Misliš koji sam izabrao? nemam pojma. Ono što je ponudio kao kompatibilno, klik i proradilo. Kad se digo win, sve je to lepo nadogradio... HP je bio dobar dok su osnivači bili živi i pravili vrhunske merne ueđaje. Posle toga, samo na dole. Ne znam koga više ne podnosim, njih ili Asus.

Tebi je AMD-RAID Config Device ili AMD-RAID Multi Device resio problem najverovatnije cim si isao na load driver i ucitao rccfg.inf ili rcraid.inf , koliko si platio laptop ne verujem da je IPS ekran verovatno je TN panel , vidim da je skoro 90.000 taj u gigatronu laptop.

ladno presao na 2 laptopa sa 10 na 11 iako ne ispunjavaju uslove za to...github skripta i pici...

Kod mene se pojavljuje na dnu ekrana, sredina iznad Taskbar-a, Posle sledećeg updeta će moći da se bira jačina posebno po svakom programu sa zvukom.

Upravo proverio i kod mene je na donjem delu ekrana tik iznad Taskbar-a.
Hvala drugari, jos jedan fallen feature koji je sad vezan za taskbar a ja koristim onaj patch explorer za stari start. Bukvalno vise nije usable koliko su osakatili i forsiraju. Aj razumem sto forsiraju browsere svoje ali UI...

U toku instalacije windowsa 11 (clean install) mi kaže da mi je disk u MBR formatu i da zato neće da se instalira. Kako da hard disk prevedem u GPT pre instalacije win11?

A koje je to dalje redom za prevodjenje iz MRT u GPT?
Preko ove komande diskpart> convert gpt mi izlazi error the operation is not allowed on a disk that contains a pagefile volume
Šta to znači?

Poslednja izmena:
jooj, ja sam to imao na 1 kompu, samo u google ukucao problem i odmah nasao rjesenje

USPEO SAM!!!
samo u toku instalacije Win11 se pretisne Shift+F10 i ukuca se ovo sa slike

Prilozi

• Screenshot_20230308-161525_YouTube.jpg
    Screenshot_20230308-161525_YouTube.jpg
    111.5 KB · Pregleda: 81
Baš sam se iznenadio kad vidim da Win11 sa svim security updejtima i updejtima fabričkih aplikacija ima samo 28GB a najnoviji Android ima duplo više.
Nego me zanima kako da instaliram Android igre na Win11 sada? Gde da skinem GooglePlay store?
I koje must have aplikacije preporučujete za sveži Win11?

A zar nije bilo najlakše da obrišeš particiju/disk iz instalacije s dva klika, i onda sam formatira...
Ima neki workournd (ako i dalje radi) za Play Store potraži na internetu, inače iz Store možeš da skineš Amazon Store za Android aplikacije.

Baš sam se iznenadio kad vidim da Win11 sa svim security updejtima i updejtima fabričkih aplikacija ima samo 28GB a najnoviji Android ima duplo više.
Nego me zanima kako da instaliram Android igre na Win11 sada? Gde da skinem GooglePlay store?
I koje must have aplikacije preporučujete za sveži Win11?
Mislim da must have ne posotji zavisno od tvojih potreba za sta ces da koristis racunar.
Ali da kazem nesto globalno je office (libre, wps) browser (mada ni edge nije los) neki video player (vlc,bs player,kmplayer,GOM...)

Postoji razne emulatori,koji ti trebaju
A evo ti resenje za android igre

A zar nije bilo najlakše da obrišeš particiju/disk iz instalacije s dva klika, i onda sam formatira...
Ima neki workournd (ako i dalje radi) za Play Store potraži na internetu, inače iz Store možeš da skineš Amazon Store za Android aplikacije.
Lakse mu je da odradi diskpart komande, to je visi nivo sto kaze kale gospodar vremena :) iako mu treba par sekundi da obrise particije misem.

Probao sam da izbrišem particije mišem i uradio sam formatiranje pri instalaciji Win11 i nije htelo (izbacivalo je neki error) pa sam onda otkazao instalaciju i uradio preko diskpart komande i onda je uspelo

Moze li se sa masine koja ima legalan preinstaliran win 10 home preci (azurirati) na win 11? 10400F je CPU.. Nije brend racunar, obican PC.

Требало би сам Win update да ти понуди ако може.

Naravno ako ispunjava sve uslove a taj sigurbo da ispunjava samo što ako nije već uključen TPM onda treba da se namesti u BIOS-u da bude u UEFI modu i systemski disk GPT. Ako W10 nije instaliran tako, neće ti ni ponuditi upgrade.

Poslednja izmena od urednika:
Naravno ako ispunjava sve uslove a taj sigurbo da ispunjava samo što ako nije već uključen TPM onda treba da se namesti u BIOS-u da bude u UEFI modu i systemski disk GPT. Ako W10 nije instaliran tako, neće ti ni ponuditi upgrade.
Ma znam sve to, nego ne nalazim ni na netu da li moze bas sa Home 10 na bilo koji W11 preko Win update-a.. Treba nekoj firmi da nabavim komp sa win11 a u ponudi imam samo w10 home modele. I kazu mi ovi sto prodaju licence, bas to im je posao da ne moze sa Home na 11, vec samo Pro verzije. Sto meni nema nikakvog smisla..

Pa za win updajte i pričam, sa ISO-a može da se natera. Samo treba Home na Home ili Pro na Pro. Ako mora Pro na Home to je druga l(skuplja) licenca. Ako već kupuješ W11 PRO onda ga instaliraj na čisto.

Ovaj poslednji update (sa uljepšanim search barom) mi se čini konačno konkretan pomak u pravcu performansi. Nekako je fluidnije, mislim da i brže otvara aplikacije...

Ma znam sve to, nego ne nalazim ni na netu da li moze bas sa Home 10 na bilo koji W11 preko Win update-a.. Treba nekoj firmi da nabavim komp sa win11 a u ponudi imam samo w10 home modele. I kazu mi ovi sto prodaju licence, bas to im je posao da ne moze sa Home na 11, vec samo Pro verzije. Sto meni nema nikakvog smisla..
Upgrade je besplatan za sve Win 10 na jednaku Win 11 ediciju, dakle Home na Home.

Da nema ko problema sa AMD kartama sa ovim najnovijim updateom? Ne znam je li do OS update-a ili novog drivera od grafičke karte (jedno za drugim ih updateovao, gotovo u isto vrijeme) ali crashuje mi AMD driver kad god pokrenem gotovo bilo šta (YT video, 3D mark...) uz to imam povremeno sitne artifekte svuda po ekranu.

Do jutros je sve radilo kako treba (uz solidnu gimnastiku, AMD ko AMD, radi kako treba al uz kompromise) al sada je haos. Ne pomaže rollback na drivere na koje mi je sve radilo ok i iz toga razloga i sumnjam da se ne miriše grafika sa ovim poslednjim OS updateom.

^ probaj vratiti jedan update windowsa nazad

Koji drajveri ? 23.3.1 ? Kada windows update zabrlja nešto tako to je obično zato što su ugurali ili bar pokušali da uguraju neke svoje drajvere. Skini originalne sa AMD sajta pa ih instaliraj na čisto
Pročitaj šta piše u opisu drajvera.

Video stuttering or performance drop may be observed during gameplay plus video playback with some extended display configurations on Radeon™ RX 7000 series GPUs.

Ugasio sam automatski update drivera. Obrisao iz safe mode-a sa DDU i instalirao poslednje svježe, nije pomoglo. Ponovim proceduru samo sada sa pretposlednjim driverima koji su mi radili bez problema, situacija je ista.

Btw gledam sada ovaj release notes tj. known issues, nisu normalni.

Vrh Dno