Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Dobro je dok se koristi iskljucivo za reklame - to je najmanji problem
Uopšte nije dobro jer se te prikupljene informacije pohranjuju negde i prodaju / razmenjuju / dele pa "procure" negde na nekom crnom tržištu i tako dalje, nema limita kolika katastrofa može da bude. Bukvalno je samo mašta ograničavajući limit.
Privatnost i pravo na istu se itekako potcenjuje i relativizuje a to ništa nije slučajno. Upravo na mestima gde se ljudi informišu o nečemu se mogu čuti takve nebuloze a kada se "uđe u trag novca" onda odjednom postaje jasno da je svima u tom lancu koji šire defetizam u interesu - prvenstveno finansijskom - da se mi kao korisnici ponašamo nemarno.

Uopšte nije dobro jer se te prikupljene informacije pohranjuju negde i prodaju / razmenjuju / dele pa "procure" negde na nekom crnom tržištu i tako dalje, nema limita kolika katastrofa može da bude. Bukvalno je samo mašta ograničavajući limit.
Privatnost i pravo na istu se itekako potcenjuje i relativizuje a to ništa nije slučajno. Upravo na mestima gde se ljudi informišu o nečemu se mogu čuti takve nebuloze a kada se "uđe u trag novca" onda odjednom postaje jasno da je svima u tom lancu koji šire defetizam u interesu - prvenstveno finansijskom - da se mi kao korisnici ponašamo nemarno.
Zato kazem "iskljucivo", kad pocne da se koristi za nesto drugo e onda krece veselje

Isto je i za povećanje. Jedino Scaling i rezolucija menjaju sve.

Pa da, a jos kad bi znali sta vam facebook aplikacija radi u telefonu ovo sto se win-a tice niko ne bi pominjao, Meta ne samo da krsi sva ljudska prava nego krsi i ono sto su oni pisali u TOS-u ali to nikog nije briga dok se novci vrte u ogromnim kolicinama.

Dobro je tebi stizu informacije o bankomatima, mnogima stize Marija na 20KM od tebe :D
Vrhunski špijunski program. Više puta mi se dešavalo da nakon susreta ( iz bilo kog razloga) sa nekom osobom i razgovora od 10-15 min. mobilna aplikacija mi sutradan ponudi tu osobu za prijatelja a nemam njegov/njen memorisan br telefona odakle izvlači kontakte i uglavnom daje predloge.

Nemam facebook niti sam ga ikada koristio u bilo kom obliku, sigurno da je špijnski program, ali ovo što si opisao mislim da je preterivanje :)

Nije preterivanje,i meni se događalo isto a bogami i neke reklame. Moji "FB friends" su samo dobri prijatelji iz stvarnog života i tri grupe u kojima učestvujem.

evo prelazim nakon 10 ke kojom sam bio zadovoljan na 11 ku, bas da probam i to..nadam se da je popeglano solidno, i da cu se brzo navici :unsure:

Imas opciju rollback u samom win 11 pa ako ne budes zadovoljan mozes da se vratis na win 10 bez rusenja sistema i podesavanja. Mislim da to vazi za pevih 20 dana da mozes da se vratis na predhodno stanje bez gubitka podataka ako ne uradis to u tih 20 dana stari image od win 10 se brise i ostajes tu gde jesi a kasnije ako odlucis da se vracas moraces da instaliras sve od nule.

Imam PC kupljen 2015, interesuje me da li bih mogao na njega da instaliram Windows 11 i da na njemu radi normalno bez problema ili da ipak ostanem na Windowsu 10?
Konfiguracija: matična Ploča Gigabyte 970A-DS3P, procesor AMD FX-6300 Six core 3,5 GHz, SSD Samsung 750 EVO 120 GB, WD Blue HDD 1 TB, WD Red HDD 3 TB, Toshiba HDD 1 TB
16 GB DDR3 1600 MHz, napajanje Raidmax Cobra 500 W, monitor Dell U2715H, grafička karta AMD Radeon R9 270 2 GB, zvučna karta Asus Xonar ST.

instaliraj PC health check i on ti kaze moze li na tvoju konfu win 11, 2 min posla

Imam PC kupljen 2015, interesuje me da li bih mogao na njega da instaliram Windows 11 i da na njemu radi normalno bez problema ili da ipak ostanem na Windowsu 10?
Konfiguracija: matična Ploča Gigabyte 970A-DS3P, procesor AMD FX-6300 Six core 3,5 GHz, SSD Samsung 750 EVO 120 GB, WD Blue HDD 1 TB, WD Red HDD 3 TB, Toshiba HDD 1 TB
16 GB DDR3 1600 MHz, napajanje Raidmax Cobra 500 W, monitor Dell U2715H, grafička karta AMD Radeon R9 270 2 GB, zvučna karta Asus Xonar ST.
Može ali moraš da se potrudiš da zaobiđeš TPM i restrikciju za procesor. Ta ploča nema ni pravi UEFI pa je i to problem, drajveri su praktično isti kao za 10ku. Bolje ostani gde si.

Prilozi

• Screenshot_76.png
    Screenshot_76.png
    18.8 KB · Pregleda: 86
Ako već želiš windows 11-ku, pri pravljenju bootabilnog usb-a koristi rufus, sam će ti ponuditi opcije sa slike(da ukine dodatne zahtjeve) i to je to.

Prilozi

• Rufus windows 11.jpg
    Rufus windows 11.jpg
    66 KB · Pregleda: 81
Nema na čemu.

Instalirao win 11 kao upgarde sa 10 ke, radi brzo, cini se brze od 10 ke, sve vratio postavke i aplikacije sam od sebe, nista nisam bekapovao, malo dok se navikne na task bar i meni djeluje ok...nisam nesto zahtjevan korisnik, sve u svemu nakon 2 sata jako zadovoljan

Sa 60Hz monitorom zaboravite na fluidnost animacije 11-tice.

predjes preko ikonice pise ti ime programa, ako vec ne znas koji program ima koju ikonicu

Nazad
Vrh Dno