Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Counter Strike 2 mnogo bolje radi na Win 10 ako imas 8gb rama.

neke igre rade jos bolje na windows 7, pogotovo ako imas 4GB rama

Ja ne znam danas ko ima potrebe, za tim Windowsima sa druge strane... daans gotovo svaki racunar ima minimum 8GB RAM, i td

Windows X-Lite 'Atomic 11' v2.1 [WSA Edition] by FBConan sa Microsoft_Store.zip i top radi. 2gb instalacija windowsa.
Bolje windows 10 nego ovo.

This Build DOES NOT Include Network Adapter Drivers, so have yours​

downloaded and ready to go before installing this build on your PC.
This build is EN-US language only, but includes all regional keyboards.
To change themes, you have to go to control panel - personalization.​

This Build Does NOT Have Support For:

MS Account Sign In • MS Store
Windows Updates • Windows Defender
Xbox Game Pass • Backup & Restore
Notification Center • Lock Screen Images
.NET Framework 3.5 • Hyper-V • WSL2 • WSA
Sandbox • Other MS Optional Features
Additional Languages • Speech • Night Light
& Much More.​

This Build DOES Have Support For:

Windows Activation • WLAN • Bluetooth
Printing • MS Office • Metered Connection
Xbox 360 / Xbox One / Xbox Series X Controllers
Most 3rd party Apps and Games • Full .NET Framework 4.8, 5, 6, 7 etc.
Rounded Corners (Enabled by Default) • Classic Calculator (restored)
Tabbed Notepad App (Installed) • Modern Paint App (Installed)
Acrylic & Mica Material Transparency (Enabled by Default)
& Much More.​

Ja od uvek držim update na manual/warn only, kada ima neki update dobijem poruku u Notifications pa onda uradim update kada mi je zgodno. Ako je neki veći update onda sačekam vreme kada mi je naj brži internet jer to mi nako varira.

Ne znam koliko puta treba da se kaže da gašenje update nije pametno, i ne treba raditi.
Upravo suprotno, gašenje updatea je bukvalno prava stvar, jer posle samog korisnika je windows update taj koji napravi najviše problema i to je činjenica.
U firmama ima ko je zadužen da se rve sa microsoftovim brljotinama.

Pa malo je drugačije po firmama, tu su ulozi znatno veći i posledice koštaju. Običan kućni korisnik upotrebljava možda 10-20ak % windows mogućmnosti i opcija. MS je do sada prilično usavršio update, ako ne prođe zbog nečeg vrati system nazad a ima i mogućnost da se update uninstalira u prvigh 10 dana. Mogućnost da se pauzira preuzimanje do 5 nedelja pruža mogućnost da se vidi i ispita šta i kako radi update. Još uvek je naj gore kada zamene drajvere nekim svojim ali i to može da se zaustavi lako.

Upravo to kažem, u firmama ima ko treba da se rve sa Microsoftovim brljotinama a za privatnog korisnika jednostavno nije vredno truda
Ja sam od 2015 naovamo imao nula problema sa windowsom.
Isto važi i za sve ostale računare sa kojim sam imao posla, osim ako korisnik nije nešto zeznuo baš svaka je sa isključenim updateom radila godinama perfektno stabilno.

Pa update nisu ni meni pravili neke naročite probleme a neki su baš bili korisni.

Ok, ali to ne znači bogznašta onima koji jesu imali problem. Naprosto neprihvatljivo je suviše problema sa win updateom i isto tako neprihvatljiv procenat korisnika ga je iskusilo.
Tako da ko želi neka izvoli, nije pitanje kad će doći na red već kada i koliki karambol će mu napraviti.

Može i karambol i biliar da napravi ali imam ja backup. Mawsa izuzev nekoliko slučajeva u insider-u, nikada ništa ozbiljno.

Instalirao sam taj APP ali još nisam testirao mada sumnjam da će išta pomoći. To je samo shorcut za veće postojeće opcije a moj system je već dobro namešten kroz njih. Dobro je za one koji neće da jure sve kroz normalan system.

Da li neko zna koje su promene u Windows 11 26052.1100 (ge_release) verziji? Da li ima nesto uocljivo i primetno ili su sve promene ispod haube

Bilo je par ljudi koji su se zalili na win 11 snipping tool. Ima mogucnost da se prebaci sa win 10 stari snipp koji ne radi minimize nakon hvatanja i nema one glupave animacije poput fade out
Osim samog exe fajla, potrebno je prebaciti/kreirati i localisation folder

Tool nije neophodno prebaciti u system32 folder, moze da se instalira bilo gde dokle god postoji struktura foldera. Ja sam stavio u program files i napravio precicu.
Jedino ako mozda koristite neki namenski keyboard shortcut da pozovote tool, ali ako pozivate kroz standarni link, nema problema. desktop ili taksbar pin naravno rade

Windows 365 new default wallpapers

Novi snipping tool ima samo loša defaultna podešavanja, ali sa druge strane sad ima OCR mogućnosti za razliku od starog.

1707837682623.png

Kazu "In addition, the update KB5034765 fixes problems with Narrator, File Explorer, and device metadata, among other things." a gresku za metadata su resili na prost nacin, tako da sada umesto da je OS oznaci kao error on je oznaci kao warning i tako resen problem 🫤

Proveli su godine pričajući da takvi utility ne treba da se koriste, i onda troše pare i vreme da naprave isto to. 😑

Vrh Dno