Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Kako onda instalacija prolazi na brendiroj HP mašini koja ima i5 treće generacije, nije mi uopšte jasno...

Koja je mašina, tačan naziv?
HP Compaq Pro 6300. Nema čak ni DX12 grafičku, Radeon HD 7450 podržava DX11, ali ne i 12. Ima TPM 1.2. Ne buni se pri instalaciji sa USB-a koji je kreiran preko MCT-a. Kad izabereš koje izdanje Win11 želiš da instaliraš. prolAzi dalje. Na mom kućnom računaru (ASUS H87-PRO, I5-4440, 16GB RAM, GTX 1050) kaže da računar ne zadovoljava minimalne hardverske zahteve za instalaciju Win11. UEFI i Secure boot su uključeni. Opcija za TPM/PTT u BIOS-u ne postoji.

TPM 1.2 je minimum da bez petljanja prođe instalacija na nepodržanim procesorima. A ako nemaš TPM uopšte, onda moraš da petljaš.

Na mom kućnom računaru (ASUS H87-PRO, I5-4440, 16GB RAM, GTX 1050) kaže da računar ne zadovoljava minimalne hardverske zahteve
Ovo jedino koči procesor, jer traži sa novim apdejtom, min osmu generaciju... verovatno ima/imaće neki bajpas (softverski) za ovo.

A ova HP mašina gore interesantno kako prolazi "rikvajrment"...

Jel ima neki workaround za "Combine taskbar buttons when the taskbar is full"? Prosto mi je neverovatno da su izbacili opciju za produktivnije okruzenje, sad ako imam vise prozora otvorenih od istog programa moram da nabadam preview da bi se prebacio umesto jednim klikom kao pre.
Da li si rešio ovo nekako?! ;)

Nalazio sam samo ljude kako se zale, bez resenja, ali nisam skorije trazio. Mozda do sad neka alatka i reg tweak omogucuju

Da li je neko probao kako rade igre?
Ja kod mene imam bagove ali mozda je i do narodne igre.

Da li si rešio ovo nekako?! ;)

Nalazio sam samo ljude kako se zale, bez resenja, ali nisam skorije trazio. Mozda do sad neka alatka i reg tweak omogucuju

Ima StartAllBack, koji još uvek nije zvaničan, tj. u probnoj varijanti još par meseci.

Mislim, kad se već ionako koristi probni OS za Alder Lake, može i ovo da prođe.
screen1.jpg

Izasla je nova Files V2 aplikacija...file explorer sa tabovima, lepsim dizajnom od klasicnog file explorera i jos funkcija... :)

Ako vam se svidja kako radi, mozete ga postaviti kao standardni file explorer pomocu ovog tutorijala... :)

Izasla je nova Files V2 aplikacija...file explorer sa tabovima, lepsim dizajnom od klasicnog file explorera i jos funkcija... :)

Ako vam se svidja kako radi, mozete ga postaviti kao standardni file explorer pomocu ovog tutorijala... :)
Što reče CountMike, čovečanstvo i dalje nije iznedrilo bolji alat od Total Commandera, niti će, čini mi se.

Ja sam se sa tim komanderima poslednji put zamajavao za vreme Win98 (možda na početku XP) dok je još uvek bilo aktuelno skupljanje i sortiranje. Ne znam šta danas toliko tumbate sa fajlovima pa da vam trebaju dodate alatke.

Total comander je super, ali ako hocete program sa modernim dizajnom, eto alternative. :)

Šta tumbamo pitaš ??? Pa imam
1633683252845.png
Plus nekih 3-4TB u backup diskovima. Kako da na hiljade fajlova držim pod kontrolom samo sa Copy/Cut - paste ?
1633683614816.png

Pozdrav za našeg brata iz Amerike Ričarda Avilu ;)

@CountMike
Pa imam i ja 2 diska od 4 TB za fajlove. Jedan od njih za filmove.
Sve što je bitno stoji u Onedrive folderu (dokumenta, slike i sl.) dostupno odakle god. Gde je tu je, jednom se snimi ili prekopira na lokaciju, i tu čuči doveka. :)

Bolji je Files V2 od File Explorera, samo malo sporije startuje.

@CountMike
Pa imam i ja 2 diska od 4 TB za fajlove. Jedan od njih za filmove.
Sve što je bitno stoji u Onedrive folderu (dokumenta, slike i sl.) dostupno odakle god. Gde je tu je, jednom se snimi ili prekopira na lokaciju, i tu čuči doveka. :)
Kada bih čuvao sve trebalo bi mi bar duplo u diskovima. Ovako prelistam šta ima pa brišem i novo ubacujem, tu su id ownloads, programi instalirani iili ne (za svaki slučaj), pa onda dupli backup najvažnijih stvari, ponešto čuvam za druge kada spasavam podatke. Dolaze i prolaze updejt za programe, treba sve složiti u odgovarajuće foldere i diskove, puno posla za TC.

Pretpostavio sam da je tako nešto, stara škola, navikao da čuva stvari i drži uredno i sistematično. Imam kolegu pred penzijom, i vidim kod njega u kancelariji kutije za Win95 i DOS6.2 pa smo pre neki dan malo ćaskali o starim računarima i navikama iz tog perioda. On čuva i dalje komplete iomega Jaz diskova.

Elem, poenta da sam ja pre nekih 10-ak godina kad je krenuo ozbiljno brz net shvatio da mi instalacije starih windows-a, office-a, autocad-ova i ostalih programa i igara samo troše mesto na disku bez ikakve potrebe. Pa sam godinama skupljanu kolekciju programa i utility-ja pobrisao kompletno. Ako mi nešto zatreba skinem aktuelnu verziju sa neta i instaliram. Igrice su na Steam-u, privatne stvari na Onedrive, pa ne trošim vreme i diskove za backup, računam da to MS radi. Kad zafali prostora kupim prosto novi disk i popunjavam. I pomenuta kolekcija filmova (na jednom od hard-diskova) samo džaba troši prostor, pola toga nisam ni gledao, a i ovo što sam/smo pogledali 90% da se neće gledati ponovo...

1633690906533.png

Moram da upalim TPM na asus ploci, sta staviti za onu opciju ispod "erase ftpm for factory.." enabled ili disabled?

Windows 11? sta se dobija? dok ne dodaju android podrsku i ne vidim neku korist od instalaciju Windows 11.

Ja ne vidim razliku u performansama u ondosu na W10, ali zato UI neuporedivo lepsi i prava tamna tema za razliku od crne na W10 koja vadi oci.

Nazad
Vrh Dno