Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Zar taj nema TPM? Trebalo bi da ima.
Gledao sam po netu i nasao da 6700 ima a 6700k nema TPM.
Koristim ASUS Z170-A plocu i jedino sto sam nasao je na sledecem linku

Ali vidim da zahteva modovanje biosa ploca, a nesto mi se to i bas ne radi. Za sada Win 11 radi, a kad izadje zvanicna verzija videcu sta ce biti i sta mi je ciniti.

U tom linku koji si poslao dosta lupaju, ali i pričaju da ima pod On my newer asus it was under "Advanced\PCH-FW configuration" with a single "TPM Device Selection" option

Win11, virtuelna masina, insider beta, izgleda da nisu zavrsili deo kad se aplikacija startuje kao "run as administrator". Ima opcija NO i C umesto YES a C ne radi nista. Kako je kod vas?

Asus je izbacio bios koji daje podrsku za win 11 makar kad je moja ploca u pitanju proverite na sajtu asusa za vas model kakva je situacija. Koliko sam primetio nema dodatnih opcija u biosu osim sto automatski podesi TPM

976EC3C8-6198-413D-A197-CF2E879A077C.jpg

Poslednja izmena:
Win11, virtuelna masina, insider beta, izgleda da nisu zavrsili deo kad se aplikacija startuje kao "run as administrator". Ima opcija NO i C umesto YES a C ne radi nista. Kako je kod vas?
Meni normalno radi

Prilozi

• Screenshot 2021-08-11 142247.jpg
    Screenshot 2021-08-11 142247.jpg
    27.8 KB · Pregleda: 75
Meni radi skroz okej...prvi buildovi su imali probleme, sada i ne bas... :)

Meni radi skroz okej...prvi buildovi su imali probleme, sada i ne bas... :)
Zato sam pitao jer sam ja imao onaj developer insider build prvi koji je izasao bas preko racunara i radilo je sve ok ali igre su pravile problem i bilo je tu i tamo nekih sitnih gluposti ali koje nisu uticale na rad racunara.

Sada cu da stavim ovaj beta insider build da vidim kako radi.

Ne znam kako je za igre, ne igram ih...ali sto se tice same upotrebe racunara, sve radi okej i cini mi se, dosta stabilnije nego na prvoj insider verziji... :)

Digo sam ponovo Win 11, ovu beta verziju i mogu da kazem da je dosta stabilnija u radu ali idalje ima sitnih problema koji nisu reseni. Najvise mi smeta sto nije resen problem da kada se skine neki rar fajl pa se otvori diretkno pa zelim iz njega da izvucem fajlove ne mogu da ih prevucen ni na destop ni u folder koji je spusten u file manager nego moram taj folder koji mi treba da dignem da dignem rar fajl da bude jedan pored drugog otvoreni e onda moze da se prevuce sadrzaj iz rar fajla.

Sto se tice igara za sada rade sve, nisam dugo igrao jer sam moro na spavanje ali Last Epoch koja mi je pravila dosta problema sa izletanjem na destop sada radi.

Meni posle BOOT-a izbacuje da Microsoft Teams ne radi zbog nekih .dll-a.
1628839199022.png

Ja sam taj Microsoft Teams pokrenuo video da mi trazi podatke da se ulogujem i posle toga sam ga denistalirao iz racunara. To je koliko vidim zamena za Skype a ni njega ne kostisim pa tako da sam obrisao jer mi ne treba.

Digo sam ponovo Win 11, ovu beta verziju i mogu da kazem da je dosta stabilnija u radu ali idalje ima sitnih problema koji nisu reseni. Najvise mi smeta sto nije resen problem da kada se skine neki rar fajl pa se otvori diretkno pa zelim iz njega da izvucem fajlove ne mogu da ih prevucen ni na destop ni u folder koji je spusten u file manager nego moram taj folder koji mi treba da dignem da dignem rar fajl da bude jedan pored drugog otvoreni e onda moze da se prevuce sadrzaj iz rar fajla.

Sto se tice igara za sada rade sve, nisam dugo igrao jer sam moro na spavanje ali Last Epoch koja mi je pravila dosta problema sa izletanjem na destop sada radi.
Da, drag & drop na minimizirane aplikacije i foldere ne radi i dalje..to i mene nervira. :)

Ja nemam problem sa Teams aplikacijom...sto se tice drag & drop...prijavio sam... :)
Nije da ne mozemo da sacekamo, nego, sto ne isprobati? :D
Prve insider verzije jesu bile poprilicno bagovite....ova sada radi skroz okej...iskreno, ja ne vidim neke bug-ove, osim sto neke opcije nisu ubacene, kao taj drag & drop...sve ostalo radi dobro. :)

Jel ima neki workaround za "Combine taskbar buttons when the taskbar is full"? Prosto mi je neverovatno da su izbacili opciju za produktivnije okruzenje, sad ako imam vise prozora otvorenih od istog programa moram da nabadam preview da bi se prebacio umesto jednim klikom kao pre.

:) kozmetika

Vidis meni samo BF1 , evo isto i posle reseta.
Bas me zanima ako ubodem nvidia karticu da li ce se nesto promeniti , ali probacu.
Ubodem nvidia karticu , drajveri od nule sve cisto i opet isto ... izgleda je do windows-a.

Ovako radi zaista stabilno sa drugim app koje koristim :p lepe kozmeticke promene su napravili.

"kozmeticke promene" :D
To je skup svih windows-a od pocetka do danas, sve nabacano na gomilu, meni taj win 11 lici kao da su kinezi seli za komp i dizajnirali. :D
Samo se nadam da ce sve ove neke stvari pogasiti na finalnoj verziji, ako samo bagove isprave a UI ostane isti onda oni stvarno nisu normalni.

I ja sam zbog “kozmetičkih promena” prešao na 11, lično mi se mnogo više sviđa od 10. Čak sam se navikao i na novi start meni koji mi je bio odbojan u početku. Pojma nemam šta su radili i unapređivali “ispod haube”, meni sve deluje isto osim tih vizuelnih promena.

1629308673_windows_11_insider_preview_iso_1_story.jpg

Cekam novi Paint, nadam se da ce jos aplikacija dobiti redizajn...krenuli su jako, sad su malo usporili sa redizajnom i fokusirali se na neke stvari u pozadini...nadam se da ce i ostali proizvodjaci softvera da redizajniraju svoje proizvode, zato sto neki izgledaju bas zastarelo, plus nisu lepo optimizovani. :)

As you use these ISOs to install Windows 11, you will go through the new Windows 11 setup experience. Based on your feedback, we have added the ability to name your PC during the setup experience too. After running through the setup experience, the Get Started app is a new first run experience app that will help you quickly get setup on a new PC.

FullApp.png

Poslednja izmena:
Resio sam da napravim dual boot W11/Ubuntu i da Ubuntu koristim za rad, a W11 za gaming.

Eto mene u skorijim danima u W11 sekti 😁

Microsoft won’t offer the Windows 11 update to most of those older PCs, you’ll be able to download an ISO file for the operating system and install it yourself. That means, as long as your PC meets the minimum requirements – a dual-core 1GHz 64-bit CPU, 4GB of RAM, and 64GB of storage – you can actually get Windows 11 all the same.

Poslednja izmena:
Evo ga i Igor :D
Dovoljno da se sačeka bar još neko vreme

Nazad
Vrh Dno