Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

Od uvek je iako. 19h kod nas je 09 u Redmondu. Tada puštaju nove bildove i veće apdejte. U svakom drugom danu su samo vanredni apdejfi. U isto vreme je i apdejt za W10. Sada samo na laptopu.
Ти би, са тако добрим запажањем, на покеру згрнуо велике паре 😊
 
Pa Datoteka = Fajl (file) a fascikla = Folder, Tj. mesto za više fajlova u skupini. Nisu to isti pojmovi.

Izraz "datoteka" potiče iz 80tih i skovao ga je Dr. Nedeljko Parezanović. Međutim u originalu fajl je bio "teka" a direktorijum "katalog".
"Datoteka" je bila data file.
E sad, zašto su teka i katalog otišli na smetlište istorije, a datoteka je preživela i preuzela značenje teke, ko će ga znati :)
 
Moze neko ko da proveri Event Viewer i da li se pojavljuju iste ili slicne greske, ne mogu da shvatim odakle i zasto dolazi ovo posle svakog restarta pa pocinjem da sumnjam da sam OS nesto brljavi

Screenshot 2022-01-13 154813.png


I ova koja je veoma cudna i za koju ne mogu da nadjem resenje, testirao kompletan hardware nigde greske, nema restarta, nema bsod ali ova greska se pojavljuje stalno.

Screenshot 2022-01-13 154843.png
 
Distributed.com error se vuče još od ranih W10

Ovaj drugi je posledica nekog programa, verovatno nekog izbrisanog. Toga nema kod mene.
 
Problem je sto se to pojavljuje na sveze instaliranom OS-u bez ikakvih programa.
 
Ovaj Event ID 56 izgleda da je ipak nesto do ploce/BIOS-a, sve sam otkacio sa ploce samo jedan disk ostao gde je OS, jedan modul ram i integrisana grafika, instalirao windows 11 i ta greska se pojavljuje ponovo.
A onda cujem cudan zvuk/buzz negde oko procesora kada pomeram misa ili okrecem tockic na njemu, odem u BIOS stavim C-States na disabled i taj zvuk nestane.
Onda opet odem u bios ukljucim C-States a stavim LAN na disabled i opet nema tog zvuka, onda sve ukljucim i desi se to da izgubim LAN controler ne vidi a vise ni bios :D
Reflash biosa i sve se vrati na mesto, ali LAN i C-States kao da ne idu zajedno iz nekog razloga :(
Kontaktiram Gigabyte, posaljem screenshotove i napisem sta se desava, jos browser nisam zatvorio oni odgovorili na ticket, kazu reklamiraj plocu.
E sad nema veze sa temom sve ovo ali.. ako neko ima Gigabyte b560 voleo bih da znam da li se pojavljuje taj Event ID 56 kod svih, meni sve ovo lici da je BIOS los i ima neki problem a sama ploca.
 
@dgproduction
Taj zuvk sto cujes, sto si opisao, imam i ja na Z590 sa 11700.
U sustini on potice od ulaska cpu u ta C stanja nize potrosnje, sleep jezgra itd... i pri promeni frekvencije pa se ploca cuje pri tim promenama.
Nema uticaja na rad.

Kada opteretis procesor (jedno jezgro ili vise) tako da je frekvencija stabilna zvuk nestaje.
 
E, ovo prvi put čujem - zujeći procesori. Hahahaha! Što mu ne ugrade one melodije što su nekad imali digitalni ručni satovi, da se ne čuje to zujanje? To bi baš bilo intel-igentno.
 
Nije to procesor, nego naponski deo na ploci.

@OA5599 bas to ali kakve veze to ima sa lan adapterom? Kad njega iskljucim u biosu taj zvuk nestane 😬
 
Evo na primer kod mene na i7 7th 7700 generacije nece da se instalira kroz update, jer win 11 ne podrzava procesor taj koji ja imam. Da li je neko mozda isao da instalira kao iso file, jer sam ga napravio na usb-u. Da li je opet pravio problem da ne podrzava odredjeni procesor ili ga je instalirao bez problema?
 
ako je upgrade sa W10, amo ova promena u registry.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001
 
Win update uporno pokušava da instalira već instaliranu zakrpu (konkretno KB5009566),uz grešku 0x800f0900
Onaj windows troubleshooter je najbeskorisnija alatka ikad
 
Obrisi cashe update u SoftwareDistribution ili otvori cmd i
@Echo off
powershell -windowstyle hidden -command "Start-Process cmd -ArgumentList '/s,/c,net stop usosvc & net stop wuauserv & del %systemroot%\SoftwareDistribution\DataStore\Logs\edb.log & del /f /q C:\ProgramData\USOPrivate\UpdateStore\* & net start usosvc & net start wuauserv & UsoClient.exe RefreshSettings' -Verb runAs"
 
Evo da javim utiske...
Instalirao sam win 11 i odradio neke update, iako nije hteo da prihvati da odradi update sa 10ke zbog procesora, kada sam ga instalirao sto bi se reklo na kurblu, radi sve kako treba. ocitao mi je sve drivere cak i fingerprint radi bez problema, procesor isto. Nadam se da nece praviti neke probleme za sad je podmazan
 
Svakako, vidi se da jos nije zavrsen...nadam se da ce ga ispleglati lepo do kraja i da ce biti lepsi :D
 
A kad se zapuca, hoće li nam onda pokazati opet svoje pravo lice - kao iz Windowsa 98...😄
 

Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22543​

 
1643375303_screenshot_from_2022-01-28_13-07-10.jpg


 
Je li može normalno da se stavi default browser kao na Win 10 ili i dalje tupe, nisam pratio?
 
Ozbiljan broj novih i redizajniranih funkcija.

 
Nazad
Vrh Dno