Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo su bloatware-a ubacili, trebali su jos 13922382402820 Universe App da ubace, j**o im pas mater! Znaci, posle svakog update-a nemam pametnija posla, nego da cistim sva ***** koja ostave za sobom. Nije problem, ali neka ubace Uninstall dugme, a ne da me forsiraju sta da koristim...

to se lako rešava - http://dws.wzor.net/

problem je što i kad mu pogasiš kortanu, špijuniranje i metro aplikacije, i dalje ostaje bagovit i bušan ko rešeto.

^ Misliš onaj problem nakon updatea XP SP1 na SP2? Tada sam imao sreće jer je prošlo bez problema. :)

Dosta diskusije oko 10. Mislim da je problem u tome što većina ljudi uvek voli da ima nešto najnovije, a ne nešto što je pouzdano. Veliki broj ljudi koriste računar za igranje i neke druge zabavne sadržaje, pa im je svejedno da li je w7, w8, w10 i tek kada počnu da računar koriste za zaradu skapiraju zašto neko hoće pouzdan sistem. Koristim računare jako dugo, probao sam gomilu OS-a i svaki je imao svoje prednosti i mane, ne postoji najbolji u svemu. Neko ovde reče da je MS Office bolji od alternativa, slažem se, ali i dodajem, da su o samom Windowsu vodili računa kao o Office - u, sistem bi definitivno bio najbolji na tržištu, a ne non stop sa nekim rupama. Ne sviđa mi se ovo maltene primoravanje korisnika da predju na novi sistem, a isti nije ispeglan. Napravite gospodo kako valja, pa onda nudite, a ne tek nakon instalacije korisnik shvati da mu ne radi neki program mora da menja neki uređaj zbog drajvera ... Ljudi kojima je posao bitan zbog ovoga mogu izgubiti silno vreme, a samim tim i novac. I slažem se sa yooyo, nedopustivo je da bilo koji sistem sam prilikom update - a briše neke aplikacije i dodaje nove bez dozvole korisnika, sećam se, davno, kada sam umrežio računare i instalira eset nod po necijoj preporuci, on sam isključio mrežu radi zaštite, bez ikakvog obaveštenja, ja da pristupim nekim fajlovima, ne može, nije mnogo trebalo da provalim šta je i otada kod mene eset nikada više. Ponuditi korisniku opciju da izabere nešto je jedno, a uraditi nešto van njegovog znanja je nešto sasvim drugo, posebno pod izgovorom zaštite, uostalom ako ćemo da se štitimo i budemo bezbedni od raznih virusa, malware-a, hakera..., raskačimo se sa neta i nikakvih problema nema i naravno nikom ne dajte da zabode fleš u vaš komp ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Potpisujem sve ovo što si napisao, bitno da su w10 botovi najveći stručnjaci na forumu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Veliki broj ljudi koriste računar za igranje i neke druge zabavne sadržaje, pa im je svejedno da li je w7, w8, w10 i tek kada počnu da računar koriste za zaradu skapiraju zašto neko hoće pouzdan sistem
Ma sta mi naprica, kompanija u kojoj radim ima poprilican mesecni promet (promet reda velicine Telenor Srbija, citaj zaradjuju se velike pare), a za svaki novi racunar koji ulazi u firmu radi se Win 10 deploy. Sta mislis, da bi bili toliko blesavi da stavljamo nesto sto ne radi dobro ili da bi nam neko iznad to dozvolio. Naravno biznis se ne vrti na klijentima, vec na Serveru 2012, a to je isti onaj za koji po forumima torocu kako ne valja jer ima plocice i ruznu default boju.

Potpisujem sve ovo što si napisao, bitno da su w10 botovi najveći stručnjaci na forumu.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Kako je sad postalo moderno da neistomišljenike nazivamo botovima.

to se lako rešava - http://dws.wzor.net/

problem je što i kad mu pogasiš kortanu, špijuniranje i metro aplikacije, i dalje ostaje bagovit i bušan ko rešeto.

To baš i nije tačno. Ja mu sve isključim ima i drugih alata osim toga što si naveo na linku i nema bagova barem ja nisam naleteo na nešto a koristim već nekoliko prethodnih insajderskih bildova jersu oni prvi zaista bili bagoviti gotovo neupotrebljivi. Ovaj final je stabilan.

@Wild Boy a kada će da padne instalacija ovog novog Servera 2016 ja ga instalirao. Uff pravi je :banana: a imade i sve boje u koloru pa nije tako "ružan" kao 2012.

Ja na Benchmarku botovima smatram ljude koji govore da su za sve probleme na Windowsu 10 odgovorni korisnici i da problem nije do savršenog Windowsa 10 jer eto kod njih tih problema nema. Zna se koji su takvi ovdje. ;)

Danas se svi prodaju za sitne pare usled krize, botuju po internetu, smaraju po kucama, jure lajkove, klikove. To je realnost naseg zivota.

Danas se svi prodaju za sitne pare usled krize, botuju po internetu, smaraju po kucama, jure lajkove, klikove. To je realnost naseg zivota.

Kakve to veze ima sa MS?

Realnost Bencha je da imamo 2 kom Win 10 fanatika a ne bota,zna se Vuk i Dark...

Mada je ilidan u pravu,ostali velikani nas mnogo vise terorisu pa nikom nista,prihvatamo oberucke i sa osmehom...

Mada nije MS blesav,znali su da ce hipi biti mnogo veci ako precute par spijunskih stvari,zato su ih i objavili,u suprotnom bi ovde imali preko 1000 strana...

Kako god,ne pise nam se dobro...

Ako me je Google isprofajliro za dz tokom poslednjih 15 godina, ne znaci da cu sada svakom da dozvolim isto. Ne prihvatam ja nista sa osmehom, da mogu da vratim vreme iskulirao bi Google, Android i vodio vise racuna kako pristupam internetu. Microsoft me prevario, Google me prevario, Valve me prevario. Sve te kompanije su kapitalisticka djubrad.

Najvise mi zao onih nesretnika koji duboko veruju da je gledanje reklame tvoja obaveza ukoliko nesto koristis a nisi platio. Njima su mozak popili i vise nema nazad.

Poslednja izmena:
... a za svaki novi racunar koji ulazi u firmu radi se Win 10 deploy.
Normalno je da će na novi da stave 10 kad je džabe ili je bar bila do skoro.
A sta je sa starim računarima?
Svaka ozbiljna firma ne radi upgrade samo radi upgrade-a, već samo ako mora ili ako to poboljšava poslovanje, u suprotnom to je gubljenje vremena i trošak. Što veći sistem veća je inertnost i stvari se sporije menjaju.
Šta misliš odakle onaj procenat XP-a u upotrebi, a posle njega izašli vista, w7, w8, w8.1, w10?
Upravo zbog firmi, neće da menjaju nešto što im već radi kako treba, pogotovo ako zbog upgrade-a moraju da menjaju gro uređaja zbog problema sa drajverima.
Uostalom ja sam više pričao o kućnim korisnicima, oni mnogo češće vrše upgrade, mada i dobar broj njih neće to da radi jer su zadovoljni sa sistemom koji koriste (pogotovo fri lenseri koji zaradjuju sa tim računarom ) i ne vidim svrhu ubedjivanja istih da predju na nešto drugo ako su ljudi zadovoljni.
W10 tek treba da se dokaže, a do tada, bar po meni, W7 je najbolji win do sada napravljen.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Evo i OP da se javi posle dosta vremena :D mada je možda bolje da sam pitao u W10 threadu nego ovde za rešenje - na desktopu imam W10, uradio sam i prethodni update i sad na Redstone, stavljen novi Intel drajver i imam problem i dalje. Google maps, zoom out, zoom in preko scroll-a na mišu ubija drajver za grafiku SVAKI put, 10/10 slučajeva - kreće da mi trepće ekran, nestaje slika, Firefox se oporavlja 5 minuta uz peščani sat, comp ne reaguje, samo hard reset pomaže. Naravno, dok je mašina bila na W7, ovo je radilo, kako sam prešao na W10, google maps ne pokretati. Nadao sam se kod prethodnog upgrade-a da će srediti, nisu, sad Redstone, opet nisu, novi intel drajveri 5x stavljani, džabe...

Ali ono što me stvarno izluđuje jesu dešavanja na W7 na laptopu - od povratka sa W10 na W7 s početka godine (a i thread-a) imam problem posle nekog od apdejta - mašina se jednostavno smrzne u sred rada, nikakav BSOD, ništa u event viewer-u, nikakav log, ništa, samo freeze i power button na 4s za shutdown i power up. Reinstalirao nekoliko puta klot 7cu sa originalnog MS DVD - radi danima, nema freeze, zabranjen update. Pustim windows update, skine 250+ apdejta, instalira, od sutra krene smrzavanje. Da bar mogu da ga izazovem da se smrzne pa da testiram jedan po jedan update da nađem koji zeza, ali ne. Random totalno, samo sve stane. Zezao se sa raznim alatima da se skinu apdejti, slipstrim, reinstall... ne vredi. A comp je definitivno ispravan i nema nikakvih problema, testirano sve, menjani diskovi, memorija OK, sve radi na čistom Win7 ili Win 10.

Tako da mi verovatno predstoji vraćanje na Redstone barem da mi računar radi kako treba, ali svo ovo zezanje sa Microsoftom poslednjih godinu dana je stvarno no comment...

Ako me je Google isprofajliro za dz tokom poslednjih 15 godina, ne znaci da cu sada svakom da dozvolim isto. Ne prihvatam ja nista sa osmehom, da mogu da vratim vreme iskulirao bi Google, Android i vodio vise racuna kako pristupam internetu. Microsoft me prevario, Google me prevario, Valve me prevario. Sve te kompanije su kapitalisticka djubrad.

Najvise mi zao onih nesretnika koji duboko veruju da je gledanje reklame tvoja obaveza ukoliko nesto koristis a nisi platio. Njima su mozak popili i vise nema nazad.

Zatvori se u kući nas koju godinu i napravi sam svoj operativni sistem, sa svojim sopstvenim internet pregledačem, i ako možeš i sa svojim pretraživačem. Takođe nabavi sebi server i sam sebi hostuj email. A možeš i da se vratiš u 60-e, da gledaš samo TV, mada je sad program manje kvalitetan rekao bih.

Ako hoćeš nešto za džabe, budi siguran da niko neće da ulaže svoje vreme i novac da nama udovolji.

Nisu kompanije kapitalistička đubrad, nego bismo mi hteli sve džabe.

A posebna priča je to što i kad nešto nekome platiš, me možeš biti siguran da je to što si mu platio sve. Eto, plati nekome da ti ugradi video nadzor jer ne znaš sam, i onda ti lik napravi korisnički nalog, a sebi ostavi nalog admin (na tom uređaju koji snima, i preko kojeg može da se vidi šta ima na kamerama preko neta). Naravno, ako pristaneš na to da neki slepac može da ti gleda u dvorište "radi lakšeg održavanja".

Ali dobro, to je bar jednostavno uraditi sam ako se prethodno dobro informišeš, ali sa druge strane ne možeš sebi priuštiti to da detaljno proučavaš šta tačno moju exe fajl radi. ***, tako je...

Nema sad poente da bilo sta od toga radim jer Google vec zna sve o meni, taj voz je prosao. Sto se tice tvog predloga, to je vrlo jednostavno za izvesti. Imam alate (Linux, FOSS, moze i WinXP/7) a bogami imam i znanje da to sve namontiram. Meni je samo zao vas, srBske omladine koja za bolje ne zna sto vrlo vesto demonstrirate na ovom forumu.

Simpaticna je ta naprednjacka retorika, ko da vodju citam. Arbeit, arbeit :d

Nema sad poente da bilo sta od toga radim jer Google vec zna sve o meni, taj voz je prosao. Sto se tice tvog predloga, to je vrlo jednostavno za izvesti. Imam alate (Linux, FOSS, moze i WinXP/7) a bogami imam i znanje da to sve namontiram. Meni je samo zao vas, srBske omladine koja za bolje ne zna sto vrlo vesto demonstrirate na ovom forumu.

Simpaticna je ta naprednjacka retorika, ko da vodju citam. Arbeit, arbeit :d
Znači ja sam naprednjak, ahahaha...:-D Svaki dan čovek nešto novo nauči, evo ja naučio da sam naprednjak i do volim vođu.:)

Kao i obično, poenta je da nas navuku na nešto sa niskom cenom, pa kad se na to naviknemo, onda počnemo to da plaćamo. Da li je to kablovska televizija, ili internet na kome čitamo vesti koje su naknadno pretrpane reklamama. Tako je bilo i sa TNG, pa kad su ga ugradili ljudi u auto, onda je poskupeo, i kao i gas po kućama (koliko znam). Ja ne kažem da ja srećno gledam reklame, samo kažem da je realnost da nam niko ništa neće dati za džabe.

A i ti sad nas nazivaš srBskom omladinom, a šta si ti bio dok su davao Google-u svoje podatke proteklih 15 godina kako kažeš?:p

Ako me je Google...

Nismo problem ti/ja/mi vec ljudi (ostalih 95% korisnika IT,da tako nazovem) koji to koriste i misle da se mora,ne znajuci i sto je najgore ni ne zele nista da znaju o tome...
Npr banalni primer,kolega cudi zasto mu iskacu reklame na ebayu za neki BMW sto je gledao ranije preko google pretrazivaca... kao nesto mu cudno i sumnjivo... a covek 26 god,veze sa vezom,o starijima da ne pricamo... kad sam spomenuo root-ovanje,custom romove i sl,o Winu da ne pricamo,gledaju te ko vanzemaljca... znaci,oni su uvereni da to tako mora i tacka,kao sto si i ti rekao...

E sad nailazimo na glavni problem - alternative.
Imamo linux,koji je realno,rasulo... ponekad steknem utisak kao da su Apple,MS,Google platili/angazovali ljude da prave sto veci haos u linuxu,kad sve saberem... verovatno tripujem gluposti...

Sailfish tj Jolla samrtfon je extra stvar,koju ne mozes kupiti... nemaju na stanju vec odavno,nikakve vesti iako sam na waiting listi vec vise od pola godine,cim izbace kontigent u momentu se rasproda... haos teski i tamo...
I sta bi na kraju - kupim zeni Honor i klincu narucio Meizu M2... sa svim google blagodetima...

Ali kao sto kolega rece,ni kod babe nema za dz,tako da i kapitalisti treba da zadovolje gladne akcionare te pod free zastavicom zaradjuju milijarde...
Ali trebalo je i napraviti taj Win,Android itd... nije to palo sa neba...

Zato rekoh,ne pise nam se dobro...

Poslednja izmena:
nisi naprednjak ali si naprednjački kondicioniran. nažalost.

"špijuniraju nas za naše dobro" "kortana olakšava rad sa kompjuterom" i slične izjave su upravo ono na šta je vođa (da ne kažem firer) mislio pod "promenom svesti".

Poslednja izmena:
nisi naprednjak ali si naprednjački kondicioniran. nažalost.

"špijuniraju nas za naše dobro" "kortana olakšava rad sa kompjuterom" i slične izjave su upravo ono na šta je vođa (da ne kažem firer) mislio pod "promenom svesti".
Jeste činjenica da svi kukumačemo kako ne živimo u sređenoj državi, a kad nešto počne da se dovodi u red, onda "ali zašto?", "iživljavaju se nad buranijom" i slično, a od nekoga mora da se krene. Ovo kažem kao posmatrač (mada sam i ja deo te priče). Nažalost, neke stvari funkcionišu na način koji nam se ne sviđa, i neke od stvari koje se dešavaju će se dešavati uvek nezavisno od nekih ljudi pojedinačno. Ljudi gledaju svoje interese, to možemo prihvatiti kao aksiomu (mada negde možeš naići ma izuzetak). Isto tako, u zemlji sa visokom stopom nezaposlenosti stranačko zapošljavanje će biti prisutno. Isto tako, dobijaćemo reklame na svakom portalu nakon što on dobije dovoljno redovnih posetilaca. I tako redom... Ne slažem se s tim, ali shvatam da svet funkcioniše tako, i neću da se deprimiram zašto nije drugačije, ili da se borim protiv vetrenjača.

Jel ima ovde moderator, i zašto se "skupljaju" likovi koji ne mrze Windows 10 ?

Btw jel probao neko onaj Win10 lite

Description
This is fully stripped edition of stable Windows 10 build, that means NO spy or annoying services. Just Windows 10 by 0xUID. PLEASE NOTE: This is a clean LEGAL version of Windows 10, only several USELESS components are removed. It means you still need a "legal key" to activate it. This ISO image includes Pro & Home editions

Features
Windows 10 "Features" (Spy-ware & annoying services) removed:
- All Metro Apps Including Store Client
- Microsoft Edge Browser
- Microsoft Windows Defender
- Microsoft Biometrics
- Microsoft Insider Hub App
- Microsoft Maps
- Microsoft OneDrive Desktop Client
- Microsoft Telemetry Services (completely)
- Microsoft Skype Video App
- Microsoft Xbox
- Windows Cortana & Search App

Ovo već liči na upotrebljiv OS (nemam fleš od 16gb da probam...)

(poslato sa Sempron 2800+ socket754 mb Gigabyte, 1.5gb ddr1 windows XP SP3 )

Poslednja izmena:
Šta je to Bil Gejts uradio da ga poredite sa masovnim ubicom? Jel vam ubio nekog? Jel vas odveo u koncentracioni logor?

FYI Bil Gejts ima "akcije" u plaćeničkoj organizaciji BlackWater koja "ratuje" širom sveta

Samo nemoj da platiš widows10 eto ekipe od Bil Gejtsa ...

Jel ima ovde moderator, i zašto se "skupljaju" likovi koji ne mrze Windows 10 ?

Btw jel probao neko onaj Win10 lite

Description
This is fully stripped edition of stable Windows 10 build, that means NO spy or annoying services. Just Windows 10 by 0xUID. PLEASE NOTE: This is a clean LEGAL version of Windows 10, only several USELESS components are removed. It means you still need a "legal key" to activate it. This ISO image includes Pro & Home editions

Features
Windows 10 "Features" (Spy-ware & annoying services) removed:
- All Metro Apps Including Store Client
- Microsoft Edge Browser
- Microsoft Windows Defender
- Microsoft Biometrics
- Microsoft Insider Hub App
- Microsoft Maps
- Microsoft OneDrive Desktop Client
- Microsoft Telemetry Services (completely)
- Microsoft Skype Video App
- Microsoft Xbox
- Windows Cortana & Search App

Ovo već liči na upotrebljiv OS (nemam fleš od 16gb da probam...)

(poslato sa Sempron 2800+ socket754 mb Gigabyte, 1.5gb ddr1 windows XP SP3 )
SHA1?

@boZZaP

Ovo je nešto kao Enterprise N 2015 samo bez mogućnosti isključivanja lockscreena.

Ne razumem kako se to drugi bore. Primer : instaliraju win 10 I onda sviraju k po forumu [emoji23]

Sent from my D6503 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno