Nismo problem ti/ja/mi vec ljudi (ostalih 95% korisnika IT,da tako nazovem) koji to koriste i misle da se mora,ne znajuci i sto je najgore ni ne zele nista da znaju o tome...
Npr banalni primer,kolega cudi zasto mu iskacu reklame na ebayu za neki BMW sto je gledao ranije preko google pretrazivaca... kao nesto mu cudno i sumnjivo... a covek 26 god,veze sa vezom,o starijima da ne pricamo... kad sam spomenuo root-ovanje,custom romove i sl,o Winu da ne pricamo,gledaju te ko vanzemaljca... znaci,oni su uvereni da to tako mora i tacka,kao sto si i ti rekao...
E sad nailazimo na glavni problem - alternative.
Imamo linux,koji je realno,rasulo... ponekad steknem utisak kao da su Apple,MS,Google platili/angazovali ljude da prave sto veci haos u linuxu,kad sve saberem... verovatno tripujem gluposti...
Sailfish tj Jolla samrtfon je extra stvar,koju ne mozes kupiti... nemaju na stanju vec odavno,nikakve vesti iako sam na waiting listi vec vise od pola godine,cim izbace kontigent u momentu se rasproda... haos teski i tamo...
I sta bi na kraju - kupim zeni Honor i klincu narucio Meizu M2... sa svim google blagodetima...
Ali kao sto kolega rece,ni kod babe nema za dz,tako da i kapitalisti treba da zadovolje gladne akcionare te pod free zastavicom zaradjuju milijarde...
Ali trebalo je i napraviti taj Win,Android itd... nije to palo sa neba...
Zato rekoh,ne pise nam se dobro...