Evo i OP da se javi posle dosta vremena

mada je možda bolje da sam pitao u W10 threadu nego ovde za rešenje - na desktopu imam W10, uradio sam i prethodni update i sad na Redstone, stavljen novi Intel drajver i imam problem i dalje. Google maps, zoom out, zoom in preko scroll-a na mišu ubija drajver za grafiku SVAKI put, 10/10 slučajeva - kreće da mi trepće ekran, nestaje slika, Firefox se oporavlja 5 minuta uz peščani sat, comp ne reaguje, samo hard reset pomaže. Naravno, dok je mašina bila na W7, ovo je radilo, kako sam prešao na W10, google maps ne pokretati. Nadao sam se kod prethodnog upgrade-a da će srediti, nisu, sad Redstone, opet nisu, novi intel drajveri 5x stavljani, džabe...
Ali ono što me stvarno izluđuje jesu dešavanja na W7 na laptopu - od povratka sa W10 na W7 s početka godine (a i thread-a) imam problem posle nekog od apdejta - mašina se jednostavno smrzne u sred rada, nikakav BSOD, ništa u event viewer-u, nikakav log, ništa, samo freeze i power button na 4s za shutdown i power up. Reinstalirao nekoliko puta klot 7cu sa originalnog MS DVD - radi danima, nema freeze, zabranjen update. Pustim windows update, skine 250+ apdejta, instalira, od sutra krene smrzavanje. Da bar mogu da ga izazovem da se smrzne pa da testiram jedan po jedan update da nađem koji zeza, ali ne. Random totalno, samo sve stane. Zezao se sa raznim alatima da se skinu apdejti, slipstrim, reinstall... ne vredi. A comp je definitivno ispravan i nema nikakvih problema, testirano sve, menjani diskovi, memorija OK, sve radi na čistom Win7 ili Win 10.
Tako da mi verovatno predstoji vraćanje na Redstone barem da mi računar radi kako treba, ali svo ovo zezanje sa Microsoftom poslednjih godinu dana je stvarno no comment...