Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Okrugla. Zona kad pogledam uvek stoji na onu... belgrade, rome, bratislava... I stavljeno je da sinhronizuje clock i opet brlja!?!
 
Okrugla. Zona kad pogledam uvek stoji na onu... belgrade, rome, bratislava... I stavljeno je da sinhronizuje clock i opet brlja!?!

Ja sam sličan problem rešio prema uputstvu datom na ovoj stranici How to Fix Windows and Linux Showing Different Times When Dual Booting.
Koristio sam (samo) opciju broj 1, tj. intervenciju sam izvršio u Linuxu. To je, inače, i preporuka autora navedenog članka: "Making Linux use local time the same way Windows does is probably the best option."
 
Zadnja verzija 2004 + dodatak za 20H2.
 
Možda treba prvo da izabereš novi default?
 
Sutacija je ovakva, Screenshot (50).png, u podešavanjima obrisao sam ga, ali ga i dalje ima u taskbaru kada se switch-uje i pravi problem, a nije mi jasno kako ga ima tamo ?
 
To je samo font.
 
To je TTS glas
 
pozz,
imam thinkcentre m93p tiny koji prema informacijama sa lenovo sajta ima win 7 pro licencu(FQC-01246), medjutim na njemu nemam nalepnicu, da li je moguce doci nekako do windows key-a? u biosu nije zapisana(kad instaliram 10 pro nece da se aktivira).
 
Poslednja izmena:
Za ovog takođe
508.JPG
 
Jedino poboljšanje ćeš videti ubacivanjem SSD-a za sistem i eventualno više RAM-a. Što se tiče instalacije WIN 10, preporučujem da instaliraš WIN10.PRO.2004.COMPACT.AND.SUPERLITE.U5.X64.(NORMAL).GHOSTSPECTRE.ISO koji i sam koristim. Debloatovan je vrhunski, a sve radi. Na lapu sa 4Gb RAM-a, Celeron Dual Core 1.6 GHz procesorom i SSD-om od 120 Gb ubacio:

- PhotoShop 2020
- Office 2019
- Sumatra PDF
- Kaspersky Free
- TinyWall
- uTorrent v2.2.1
- FireFox
- FastStone Image Viewer + Capture
- Daum Player
...

i sve radi korektno. Isti Win10 koristim i na desktopu i sve radi još bolje :).
I na ovoj verziji ide lepo Update...

IMG_20200908_203312_625.jpg
 
Imam jedan problem, pa nisam siguran da li je do trenutne verzije Windows-a 10 (19401.50), pošto ranije toga nije bilo. Naime dešava se kada u toku neke igre menjam jačinu zvuka, da li preko tastera na mišu ili na tastaturi u tom trenutku igra zasecka na sekund - dva. Isto je i kad je igra na steam-u, origin-u... Dešava se kod svih igara osim kod RDR 2 (rockstar launcher). Nije sad to neki veliki problem, ali me interesuje da li možda postoji rešenje. Ili da čekam novu verziju Windows-a 10.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno