Fun fact oko price o instaliranju Windowsa na HDD, naleteo sam na jedan od onih specificnih bagova gde dobijem black screen of death. Naravno izazvao ga problem sa drajverima i BIOS (i ovo da vidim po prvi put). Dell N5050 je u pitanju ako neko nekad bude citao.
Naime, iGPU je HD2000 i cim se instalira drajver za grafiku slika nestaje sa displeja, u Safe mode regularno radi sve jer ne ucitava taj drajver.
Pri normalnom pokretanju vidi se loading screen i cim se ucita drajver slika nestaje, kada laptop posaljem u Sleep i vratim ga, slike ima i sve radi normalno (just Windows things).
Resenje je bilo da se flesuje najnoviji BIOS, ali naravno Dell ne da da azuriras BIOS ako baterija nije dobra osim preko USB i FreeDOS. Resio i to i sve radi ok.
I sve ovo ne bih provalio da mi danas nije stigao na sredjivanje isti laptop koji ja prodajem i nije se desio identican problem.
Ovaj moj ima solidnu bateriju ali me mrzelo da cekam da se vrati sa ciscenja pa sam odradio force update BIOS-a na ovom koji mi je stigao, evo link "na gotovo" kako to ide.