Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Help , kako se ovo resava , bio sam insajder odavno i uvek sam imao aktivan win , menjao sam plocu i ovo mi izbaci.

Menjao sam i pre ali sam uspeo uvek da reaktiviram win.

Kako sada da resim , probam troubleshoot i ne moze :(

1e5b127724a92bcb03afa270c19591e2.jpg

Poslednja izmena:
možeš da zoveš MS ali slaba vajda od toga...ako ti se ne rastaje od te instalacije imidžuješ je,staviš neku bilo kako aktiviranu sedmicu,apgrejduješ na desetku,pobrišeš i vratiš imidž...ili daš dva tri dolara na ključ sa ibeja ili vajferta preprodavcu na kp.

Help , kako se ovo resava , bio sam insajder odavno i uvek sam imao aktivan win , menjao sam plocu i ovo mi izbaci.

Menjao sam i pre ali sam uspeo uvek da reaktiviram win.

Kako sada da resim , probam troubleshoot i ne moze :(

1e5b127724a92bcb03afa270c19591e2.jpg
ako imaš ključ, bilo za w7 ili za w10, čista instalacija će verovatno da reši problem, i to, instaliras bez ključa i naknadno ga uneses i aktiviras.
ako nema ključa, onda Windows nalog, isto tako možda prodje ali bi trebalo da te pita da li si migrirao instalaciju na novu mašinu (tako je meni nekad iskočilo)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Znaci mora nova instalacija..
Pokušaću tako, baš bzv mada menjao sam i ploče i procesore pa je prolazilo..

Procesori nikad nisu problem, licenca se vezuje za ploču.

Nekada davno je bilo, ne znam da li još uvek: CPU, grafička, mrežna, ... dodaju po 1 poen, a matična ploča 3 poena. Kada se pređe 5 poena licenca više ne važi.

Znaci mora nova instalacija..
Pokušaću tako, baš bzv mada menjao sam i ploče i procesore pa je prolazilo..
Pre par dana sam menjao nešto od hardvera i za ponovnu aktivaciju win-a sam morao da se logujem na MS sajt. Tamo su mi dali da biram izeđu starog i novog hardvera i kad sam odabrao novi aktivirao se Win.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* obrisao device koji je bio vezan za staru matičnu i ploču sada mi ista instalacija stoji ali sa novom pločom i proc..
Na ms sajtu to sve lepo stoji ali i dalje ništa od aktivacije.
Da li bi instalacija insajdera opet povezala Novi hw sa nalogom i tako dobio legalan win ponovo?!
Možda nisam trebao da brisem" stari "device sa ms sajta :(

Meni je menjanje harda potpuno ponistilo aktivaciju. Tako da su te price cisto nagadja nje.

Nemoguće sem ako nisi instalirao nanovo ilegalnu verziju.

Pojeo mi skoro 13gb update. A i svojevoljno instalirao Cortanu.

Ne dopusta.

Revo uninstaller za Cortanu i ostale gluposti.. A te "pojedene" bajtove očisti sa Disk cleaner-om, većina je sigurno windows.old folder,

sdsdsdsdsd.jpg

@CountMike: sta sve smem da obrisem?

Thumbnails I game cache možeš da ostaviš, sve ostalo briši.

@djalf hvala puno za onaj tool , sad ću da testiram kad mu roknem svežu instalaciju [emoji3526]

Kupis kljuc za 3-4e i ne mucis se...

...Helios rising...

obrisem to sve i digne win juce :d

Zanimljivo prikacim staru ploču i CPU i sve ok..na istoj instalaciji [emoji1]
Čak nije zasmetalo ni što sam obrisao device sa ms-ovog sajta haha.
Znaci samo je frka oko menjanja ploce.

Pa naravno da je samo do ploče, uvek je licenca za windows bila vezana za ploču, jedina razlika je bila između OEM i Retail verzije wondows-a, OEM je bilo teško prebaciti na drugu ploču a Retail samo imati activation code. Za 10ku je najbolje imati Microsoft account, onda proleze obe verzije. Ja imam isti MS account (hotmail.com) još od 80ih godina, ništa mi ne fali, gde god i koliko puta sam activirao W10 preko njega, nije postavljao nikakva pitanja.
Evo, već četvrta ploča, ista 10ka sa apgrejda sa legalne 7mice, reinstalirano više puta na svim pločama i automatski se aktivira svaki put čim se ulogujem na MS account.

Poslednja izmena od urednika:
@CountMike ako instaliram 20H2 hoću li dobiti security zakrpe kao na 20H1 do sada?
Vidim ovde na adguard da ima status "final" kao 20H1 ...opet neki minor upgrade...

cdbf0ca0afd35548db06ec4c198ecc1a.jpg

Hoćeš.

postoji li neki pouzdan tool ili sta god koji ce da skroz zabrani windowsu da ikad bilo sta sam skida u pozadini?
pogaseno je automatsko apdejtovanje i skidanje drajvera u podesavanjima kao i u group policy ali dzaba, i dalje sam povuce.
hteo bih da pobijem sve to ako je moguce.
hvala unapred.

staviš konekciju kao metered i generalno ne skida ništa,čak i onedrive ako imaš,mora sve ručno,čak i apdejti za defender.

probacu i sa tim. znam samo da sta god da sam do sada postavljao on sam nastavi po svom da skida i brlja. pitam ujedno i za ortaka sve ovo jer covek izlude sa windowsom.
neka skine i shutup10 pa neka pogasi i sve ostalo sto mu se ne svidja.

Vrh Dno